Gerammmmm!!!

 

Geram lak rasa...tang dia dari hujung rambut sampai ujung kaki aku dia nak tau...aku nie chat dengan sapa??dari kol bpa smpai kol bpa???chat pa???segala2nya la...tapi bila dia yang buat pndai pulak nak sembunyi2....geram lak rasa...chat dengan pompuan satu hal dengan awek org pulak tu...klau aku la yang buat sah2 aku kena fire kau2 dgn dia...mrh dia tak ingt dunia la....dah la jauh buat pulak peragai mcm tu...aku dah ckp dah kalau aku tak nmpk n tak jumpa tak pa..tapi bila aku jumpa n nampak mmg silap besar la...tapi silap2 besar pun aku tak kata pa pun...tapi dia punya menjawab mmg terbaik la..buat aku rasa sakitnya hati aku nie....nak2 duk jauh nie da ja dia nak buat hal...tang dia segala2 serbi nak sembunyi...lps tu dah dpt tangkap baru nak gelabah bewak n mnjwb...mnyampah aku..lps tu buat pergai nie tak antar email pun...aih....sapa patut mrh sapa la nie..aku ka dia???aku pun hairan...jadi gak tnda tnya banyak...sampai hati dia buat hal mcm tu....stress aku...gerammmmmmmmm!!!!

Over!!!

Selama aku bekerja sebagai Pembantu Pengawas Peperiksaan dekat UITM Arau....mcm2 gelagat aku dpat tgk geng2 yang satu tempat keja aku....kdang2 tu nek mual jugak aku tgk gelagat dorang..ada yang belagak cm Penyarah...ada yang berlagak cm Ketua Pengawas...ada yang over makeup kalah pensyarah...ada yang semua benda dia tau...ada yang belagak pndai...tgk soalan budak2 UITM tu mcm dia tau semua...cakap tak payah kata la kemas tahap megat dewa dah...hahahaha...aku tak jelez tapi aku mnyampah tgk gelagat org mcm tu...dulu aku jga jugak exam tapi geng2 tempat keja aku tak mcm sekrang...sekrang nie over terlebih pulak...dulu kami one team...tapi sekrang yang tua kena hormat kat org muda..bukan yang muda hormat kat yang tua....entah la mcm2...aku nak tergelak jugak la dengan gelagat dorang tu...yang mcm2 ragam..ada yang satu geng keja dalam satu tempat exam...so bg kami org yang dah lama keja sebagai PP nie rasa hairan mcm na dorang nie boleh keja dalam satu dewan...kesimpulan dia Question Mark bnyak la kat c2...bg orang lama nie mmg sgt2 heran sebabnya kami dulu mmg berpisah rata2 tempat...susah la nak sama..tapi bg org baru nie mmg orang kata boleh setiap hari tu ada ja dorang satu group...tapi yang muda nie la yang suka buat pala ta'un nie..siap mengarah yang senior buat keja lagi..tu yang aku nak benggang tu....asl yang senior cakap nie yang sorang nie mesti jeling..nak ja aku korek biji mta dia....ok fine sekli dia buat sombong dengan aku jgn harap aku nak buat baik dgn org mcm tu...mmg tak r....!!!nak mnyombong sgt dgn aku...ckp pun lebey kurang dgn aku mmg silap besar la...nak tau aku cengge ka tak sila kn...aku akn bls dendam serta merta tak tggu dah aih...hahahahahha...garam rasa...stress kot bekerja dengan budak2 yang belgak cm pensyarah nie...makeup kalah pensyarah..nek tekanan aku...bedak tak payh kata aku rasa mmg kat umah dia bnyak tepung gandum kot..hahahhahah..jht jugak aku...aku tak kisah la nak pkai pa pun pkai la tapi hormat la akak2 yang senior nie...tak perlu kot nak belgak,jeling,belagak hot,belgak pndai,belagak mcm pensyarah,semua bnda pensyarah buat dorang nak buat...itu namanya OVER....tak payah la nak over sgt...org lain tgk mnyampah sgt2...ke mmg mcm tu baru strt keja atau pun mmg nak mnunjuk kat budak2 UITM tu yang dia tu "HOT"....mmg tak ley belah...

Sesat!!!!

 

HUHUHUHUHU!!!!!teruk gila orang PERLIS tapi boleh pulak sesat dlam PERLIS jugak...satu malu,satu takut,satu nagis,satu geram,....entah la kalau aku cmpur semua persaan aku time jadi mcm na...hahahaha...gila tobat aku stress gila2...aku boleh sesat dlam negeri aku sendir...mmg memalukn...nak jadikn cerita aku nak g keja nie kat UITM...aku dari umah tok aku..abis ja makan2 aku cakp la kat adik aku "wey adik,akak rasa aku nak p kok mata aiq la kok tu dekat ckit..."yang adik aku nie pun mengaku la....sebetulnya aku pernah lalu kat c2 anya sekali ja...aku pun dengan nak cepat sebab aku dah lwt dah nak masuk keja nie...aku pun bawak la keta...bawak2 masuk jalan dah betul dah...dengan bangga nya aku bawak keta sambil tgk ppan tanda...yang menunjukkan ARAU,MATA AYER,PADANG BESAR,KODIANG...terus lagi...aku pun dengan penuh keyakinan aku pun terus la...terus punya terus..aku tgk aku dah mcm dah jauh...aku dah nak dekat padang besar dah nie...time tu aku dah gelabah dah...aku strt dah nagis...sambil bawak keta sambil nagis nie...sambil duk jerit dlam keta AKU SESAT!!!!!!!lps tu aku patah balik...aku betol2 dah lambat sgt2 nak masuk keja nie...lps tu aku nampak ada satu kedai mkn tepi jln...aku pun berhenti la tnya makcik yang kat kedai tu nak p UITM ARAU kat mna...makcik tu pun ceta la kat mana...lps tu aku pundah dpt jln2 tu aku drve la dengan sisa2 aku teyak tadi tu...aku jumpa pulak pondok polis..aku bnti pulak...aku tnya pulak kat polis tu "encik nak p UITM ARAU ikut jalan mna"polis tu pun bgtau la..yang aku nie dah jauh sgt2 dah nie...kena turun bawah balik...aku pun dengan pntas bawak keta mcm drif nie..aku dah tak ingt2 pa2 dah sbb aku dah lwt sgt2 aku nak g keja...last2 sekali aku nmpak budak2 sekolah..aku bnti pulak..aku tnya "adik nak p UITM ARAU kok mna???"adik tu pun bgtau la bnda yang sama mcm polis tu ckp..aku pun ikut la2...jumpa dah jln sebenar..tapi aku tak yakin lagi...aku nak bnti tnya sorang pakcik nie nak p mkn knduri,...tapi aku bntutkan pertanyaan aku tu sebab aku rasa aku dah ada di jlan yang benar..aku pun pecut la keta aku tu...last2 sekali aku jumpa UITM ARAU...aku nagis sampai teresak2 sbb aku dah smpai...huhuhu...last sekli aku smpai tempat keja aku semua org tgk aku pelik ja...depa tak tau kata aku sesat n depa tak tau aku takut n cuak thp nak mmpus dah...teruk gila sebb aku ORANG PERLIS SESAT DALAM PERLIS JUGAK!!!!teruk sgt2...huhuhuhu...lps tu aku tak nak dah p kok tu...huhuhuhuhu..

Seminggu Bersamanya...

Alahamdulillah cukup pada 14.3.2012 seminngu aku bersama dengan buah hati aku...nananana...bukan bersama dengan cra yang dekat tetapi dengan jarak yang jauh...hanya ym,fb,msg n call sahaja sebagai tempat melepaskan rindu...kebetulan buah hati aku dry dock kat dubai selama seminggu...so dpt la line...walaupun mhl..jenuh jugak aku korek sana sini duit semata2 untuk buah hati aku sorang nie...orang kata pengerobanan semasa bercinta la konon....hahaha..hope nnt dah kawen pun msh lagi mcm tu...hahahaha...amin....walaupun tak dpat nak jumpa nak tatap muka sepuas2nya..tapi aku bersyukur sebab aku dpat berhubung dgn buah hati aku tu secara sebegitu aku tak kisah la jnji dpt berhubung..kdang2 aku tggu smpai buah hati aku balik keja...fhm2 je la time malaysia dengan dubai berbeza...kalau kita  pukul 12tghmlm dubai baru pukul 8mlm...so aku tggu buah hati  aku balik keja tu kira sana pukul 12tghmlm malaysia kul 4pagi...byang la sendiri...semata2 aku nak sembang dengan buah hati aku ja..nk dgr keluh kesah dia msa kerja...buah hati aku pun sonok la sebab da org nak melayan dia time dia letih keja..asl dia balik da ja org nak sambut dia...walapun hakikatnya berjauhan...tak pa jauh di mta tapi dalam hati dekat2 selalu....mmg sangt2 puas la seminggu aku rasa mcm setahun la berhubung dengan dia...hahaha...punya la poyo...tapi poyo tak poyo jnji aku dpt berhubung dengan buah hati aku tu...tu pun dah cukup...myb kebahagian aku kat c2...dan cra tu kebahagian aku...tapi aku tetap la bersyukur...selama seminggu tu jugak aku dengan buah hati aku bnyak mms...hahaha...masing2 dah tak tahan sebab tak tgk muka dah 4bulan...so masing dah teruja sgt2...bnyak sgt aku gmbar aku yang baru2...buah hati aku sonok sgt2...sonok bila tgk dia sonok...huhuhuhu...dia pun da jugak antr gmbar kat aku...mula air mata menitis satu satu...sebab telampau rindukn dia sgt2...bulan 1.4 nie dah cukup 4bulan dia dah buah hati aku g sail...tggl lagi 1 2 bulan mcm tu ja lagi..lps tu dia dpt balik...hope dia dpat balik ikut seatime dia la...amin,....yang pastinya aku amat2 la seronok yang tak terhingga...dan ari nie jugak pagi tadi kapal buah hati kita dah keluar dari port...nak nagis sgt2...lps nie tak da lagi fb,ym,msg,call,mms...huhuhuhuhu...aku akan ingt saat2 mcm tu....sgt merindui... :(

Menyampahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....


Ermmmmm...gambar kat atas nie pun dah menunjukkan muka mnyampah yang amat sgt2 dah tu..thap megat dewa dah la mnyampah tu....knpa mnyampah???mnyampah kat sapa???
moh ler aku jwb soalan2 tu...aku mnyampah sbb buah hati aku tu ajk chat smlm tggu punya tggu tak jugak muncul...dah tu antr msg mcm nak tak nak msg ja....angin satu bdn dah la aku nie....mnyampah kat spa aku dah jwb kn kat sapa buah hati aku...mcm semlm aku nmpk dia on9..ok tak pa aku sja ja tak nak tgur dia dulu  nak tgk dia nak tgur aku ke tak...last2 sekali smpai kesudah dia tak tgr aku dlm fb tu....mmg sah2 aku angin...tggu msg dari buah hati satu patah msg pun tak antar...ok tak pa sbr lagi nie...dah kol satu lebey dah aku dah nek hantu dah aku antr msg...bls msg aku pun nk tak nak ja...ok last sekli aku say nytez salam terus kat buah hati aku tu....b4 dia bg tau dia boleh chat kat fb tu dia fon aku...ok buah hati aku nie ckp la 15min ja ley ckp nie sbb free kol 15min ja...ok fine aku terima dgn hati yg terbuka tnpa ada rasa pa2 pun...last2 sekali pgi tadi aku buka fb dia ckp kdrt abis kol free da lgi...allah anya allah ja tau hati aku mmbara gila...nek abis mnyak2 aku...ok fine aku tak bls sptah pa pun...ari nie ja dia tak antr msg tak antar chat kat aku...ok fine aku fhm buah hati aku tu bz...tak pa la kn..tapi mmg dari ari tu smpai2 ja DUBAI...terus tak antr amos septah aram pun...dah la tak antr amos...aku nie antr msg beribu riban dia bls msg aku 2 3 msg ja...ok fine aku fhm kata mhl line kat sana...ok tak pa la...aku nie cepat fhm..tiba pulak mlm nie aku nmpk ja dia on9...bukan aku tak nmpk...dari aku of9 chat aku..aku terus buka chat aku nk tgk dia on9 ke tak....yg amat2 la aku geram dia buka chat dia tapi dia boleh buat don no ja kat aku....mna aku tau kata dia buat do no kat aku...ok fine msti la ampa kata "dia bz kot"kalau bz dia tak chat la dgn kwn2 dia...ok cek la semua tu kat fb dia...ingt aku nie bodo sgt ka pa....aku tggu smpai kesudah..tak da jugak...ok tak pa la dah tak nak tgur aku kn....aku pun tak nak la trhngeh2 nk tgk dia...almklum la bz kn...bkn jelez pun nak chat dgn kwn2 dia tu....cikit tak heran stakat kwn2 dia2 nak chat...chat je la ada aku kisah..tapi mslhnya aku da ja kat dlm chat tu..kalau dia tak nmpk pun dia boleh ja antr chat tu kat aku...last2 sekali tadi nie kol 12.30 tghmlm lbey2 baru antar chat kat aku kata dia nak trun p round kapal...mmg hampagas tol....aku ingt dia chat dgn aku mmg dia nak sembang dgn aku..last2 dia cuma nak gtau dia nk g round kapal....aku mmg angin la...aku nie nie punya la suka dia antr chat last2 sekli dia kata mcm tu mmg potong mood aku la...

aku tak mrh cuma geram!!!

DEMAM PULAK....


Aduhai buah hati pengarang jatung demam pulak atas kapal...huhuhu..isau sgt2...dah duty..dah tu dah la jauh dari  aku...kalau dekat dah lma aku bawak dia g jumpa doktor...huhuhu..sgt2 isau...dgn keadaan dia di sana...mcm na la buah hati aku tu eik..ermmmm....sapa la jga dia atas kapal tu...dah la ubat pun buah hati tak beli masa di darat...degil tak nak dgr ckp aku...kalau buah hati bawak ckit sbgai simpanan masa akan dtang kn bgs..tak da la aku kecemas mcm nie....mkn dia mcm na,,,minum dia mcm na...aduh...risau sgt2...nak demam pulak jauh dari aku dan family dia la pulak..buah hati aku da antar msg kat aku...dia ckp dia tak lrt sgt2...mta dia bengkak sbb tak cukup tdo....ciannya dia dah la demam tak cukup tdo pulak...mcm na la nak cepat lega kn demam tu....dah la aku tak da geng atas kapal tu..dulu kalau dia sail dgn KHALIS kawan se ALAM dengan dia dulu boleh jugak aku pesan2 kat kwn dia mintak tlong tengok2 kn kejap bila dia tak chat mcm tu....sekrang dah aku tak dpt nak pesan kat spa2 lagi...sbbnya kalau aku pesan ada la suara2 sumbang nnt...ermmmm...nasib la kn...hope myg sweet sour aku tu cepat2 la sembuh....YA ALLAH YA TUHAN KU KAU SEMBUHKN LAH DEMAM MOHD RIJAL FAHMI MOGA DIA DAPAT MELAKSANAKAN PEKERJAANNYA DENGAN SEMPURNA YA ALLAH....HANYA PADA MU AKU MEMINTA DAN HANYA PADA MU AKU MEMOHON....AMIN YA RABBAL ALAMIN....sangat2 risau bila dpat tau kata dia sakit...hanya allah ja la yang tahu bertapa risaunya aku dengan keadaan dia di sana...hanya doa sja dpt aku kirimkan..moga2 cepat2 la dia sembuh dan chat seperti biasa... 

Setiap Orang Punya Angan2....

Setiap org mmpunyai angan masing2 kan..ada yag nak kawen dgn anak org kaya,nak da rumah besar,nak da keta besar,nak g melancong seluruh dunia,da yang nak jadi org yang paling kaya mcm2 lagi la...yang pasti semua org pasti ada angan2 kn...org kata biar angan2 mna tahu kalau ia mnjadi satu realiti kan...tapi kalau tak usha masakan boleh jadi semua tu...betol tak???hehehehe...dah kalau tak dapat jadi pa yang di angan pun tak pe aslkn angan2 tu da dlm diri kita kn..hihihi..asal kita tak kcau org lain..dan tak mintak pun angan2 kita tu jadi knyataan..hahahaha....ok la angan2 kita myb tak setggi mna tapi kita nak sgt suatu hari nnt kita dapat jejak kan kaki kita dekat FRANCE...mmg tempat tu la dari dulu aku kecik2 smpai lah sekrang aku tringin sgt nak g...yes..mmg la tempat pertama yang aku ingin tuju mesti la MEKAH..ke tanah suci sapa tak nak g kan..rumah allah...tapi untuk hanya suka2 dan menikmati ciptaan allah dan manusia di FRANCE adalah satu angan2 aku yang tak pernah sudah...aku pun tak pasti knpa aku suka sgt tempat tu..aku suka tempat tu sbb da EIFFLE TOWER tu kot...hahahaha...boleh tak bg alsan tu...ok la sbb tempat tu romantik..rasa tempat penuh dengan bunga2 cinta (cewah tiba2 kuar tajuk lagu misha omar)hahahahaha..tapi betol la tempat tu crius aku cakap kalau aku jejak kaki aku nie kat c2 mmg crius romantik gila....mmg aku la org pertama rasa bangga gila sbb aku dapat g sana....kalau tnya aku nak g dgn sapa ofcoz la aku nak g dgn husband aku kat sana...aduhai soalan tak munasabah langsung..hahahaha...sapa husband aku tu....jeng..jeng..jeng....tggu dan lihat je la yek.,...hahahaha..pa2 pun insyaallah kalau da rezeki aku lebih ley la g...klau tak itu adalah angan2 saja....tapi aku rasa setiap angan2 aku tak penah pun jadi....opssss!!!da satu je jadi...lelaki idaman aku yg aku nak sgt....contoh dia dulu aku sellu ckp kat mmbe2 aku2 nak lelaki tggi dari aku,pkai spec,bdn sedap2 mata memandang n tak isap rokok....last2 aku dpt jugak lelaki idaman aku..tapi satu jer..buah hati kita isap rokok jem...tapi pa2 pun angan2 ja tapi allah yang menentukan....

insyaallah akan aku jejak kn kaki aku jua ke sini...amin...hope umo pnjang dan murahkn rezeki aku..amin....



*sori tau da yg aku gelarkn diri aku,aku da kita...ikut mood la yek...cmpur baur ckit dlm post kali nie...hehehe...suka hati la blog aku kan.. :P

Ohhhh Yeah 4 bulan dah....

Daisypath Vacation tickers

OHHHh yeah....dah masuk 4bulan dah my sweet sour kita berlayar...alhmdullah spnjang pelayaran buah hati kita semuanya dalam keadaan yang selamat dan dilindungi oleh Nya...dah tgl 2bulan je lagi...lps tu buah hati kita dah boleh sgn of dah....dapat jumpa my sweet sour kita untuk melepaskn rindu yg 6bulan mmbeku...
dah mula propa...dalam masa 4bulan nie mcm2 rintangn dah berlaku kat kita dgn buah hati kita....bergaduh,bertengkar,bertegang urat,slhh fhm,pa lagi yg korang nak..semua dah...dugaan pelayaran buah hati kita dgn kita jer,.,,suka duka semua dah berlaku...mmg terbaik la...sonok sebenarnye gaduh jarak jauh nie...sbb nmpk mcm sweet jer...klau korang tak cya ce try....pasti nak lagi..hahahaha...tapi tu la sapa kata org darat tak layak berpasangan dgn org laut...sapa ckp...org darat layak la...sapa cakp kata org laut nie kaki pompuan...org laut tak mcm tu la...sapa kata org laut nie tak romantik...org laut lebey romantik la dari org darat....ari2 antar amos setiap kali antar amos ade je ayt2 puitis...orang darat ade mcm tu..tak de kan...hahahaha....sapa ckp cple dgn org laut nie kena tggl...cple dgn org laut mna pernah kena tggl...yup dari realiti mmg kena tggl tapi dari sanubari hati,kasih sayang,kerinduan,nama yg terpahat dihati sentiasa dibawa bersama ok...org drat ade mcm tu???tak de kan...cple dgn org laut nie kita dapat berlajar samething la...yg tak dapat berlajar dari org darat sebenarnya...betol tak bohong....cple dgn org laut nie kita dpat beljar erti kesabaran yg tggi, keimanan yg kuat,ketabah yg kuat untuk mngharungi khdupan ktka psngan masin2 bekerja,salaing mmpercyai yg perlu kuat,bertolak ansur yg kuat,berdikari, mcm2 lagi la kalau nak senaraikn...mmg bnyak gila..mmg kalau cple dgn org darat pun mmg da semua tu tapi tak sehebat org yg keja di lautan...spcialnye cple dgn org drat nie dapat call ari2,dapat msg ari2,dapat date ari2 mcm2 lagi la yg tak dapat pada org laut...tapi tak de la kita nak ckp kata org laut nie hebat..masing2 da kelebihan dan kekurangan masing2...tapi tu la perbezaanye yg dpt kita tgk sepanjang 4bulan 2hari buah hati kita g sail...alhmdullah kita di takdirkan berjumpa dan berpasangan dia buah hati kita nie...hope dapat kekal smpai ke akhir hayat kita dua...hope buah hati kita slmat smpai ke destinasi dan selamat pulang nnt..amin...cepat balik ye sayang...im alwyz waiting 4 u... ^_^

Jangan Balik...!!!!

Orang lain kalut jer nak buah hati masing2 balik cepat..tapi kita...kita tak kasi buah hati kita balik cepat2...buah hati kita ckp myb dia smpai singapore 22.4..myb dia sgn of kat cna...kita ckp kat buah hati kita tak pyah la balik lagi sebab nnt tak dpt raya kat cnie..kalau balik bulan 4 myb dlm bulan 6 or 7 dah nak kena naik kapal dah...mesti la famly buah hati kita tak suka..tabah2 ayah buah hati kita...ayah buah hati kita nie cukup pantang kalau anak2 dia jauh dari dia....hehehehe..korang nmpak tak kat c2 kata buah hati kita nie seorang anak yg mnja sgt2...korang fhm2 je la yek anak akhir mmg mcm tu pun kn...sellu di beri prhtian yg lbey dari fmly...sellunya la anak pertama n anak last sekli sellu diberi prhatian yg lbey....dah2 kita bukan nak ceta psl anak pertama or anak terakhir...smbung balik ceta tadi...dah tu tak kn tak dpt raya cnie kan so tak best la sbb masing2 dah set dlm kepala otak masing yg buah hati kita nak balik raya cnie tahun nie...kita mnta la buah hati kita nie mintak kat cpten dia spya dia abiskn seatime dia dulu klau nak halau buah hati kita balik pun...biar la buah hati kita balik bulan 5 ke 6 ke tak pa..asalkan balik posa di drat n raya cnie dah cukup puas hati dah...taun depan kalau tak dpt dia raya cnie pun dah tak pe dah sbb taun nie dah buah hati balik  raya cnie dah..tapi kalau boleh mmg nak setiap kali raya nak je buah hati kita balik raya cnie...pelik kn...pelik2 pun tapi tu la realitinya...mmg kita tak nak dia balik lagi...bukan tanda kita tak suka tapi kita cuma nak buah hati kita balik raya cnie jer...tu ja sebenarnya..tak da pa pun...klau tnya org lain mesti kata "loh bia la balik awl pun ley lps rindu","bia la tak raya pun jnji dpt jumpa awl"...ish tu bukan kita..kalau balik pada hari2 yang penting kn best...org lain pun boleh tumpang sonok jugak kn....see kita dari dulu zaman sekolah lagi asyik pk kn org jer...huh!!nasib la...pa2 kita mintak sgt2 buah hati kita dpt la balik bulan 6 tu...amin....