Kerispatih - Lagu Rindu

Bintang malam katakan (sampaikan) padanya
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
Embun pagi katakan padanya
Biar ku dekap erat waktu dingin membelenggunya
Reff:

Tahukah engkau wahai langit
Aku ingin bertemu membelai wajahnya

Kan ku pasang hiasan angkasa yang terindah
Hanya untuk dirinya
Lagu rindu ini kuciptakan
Hanya untuk bidadari hatiku tercinta
Walau hanya nada sederhana
Ijinkan ku ungkap segenap rasa dan kerinduian

p/s : lagu ini kita tuju khas untuk buah hati kita yang jauh di perantauan...kita rindu dia sgt..semakin hari semakin rindu kita kat dia...lagi buah hati kita nak balik lagi tu kita rasa kita rindu sgt kat dia...kita doakn buah hati kita selmat smpai dan pulang.."abg cepat balik yek ayg rindu kat abg sgt2..ayg tggu abg balik nie.."


                         

Akhirnya Dapat Jugak!!!


Eeeerrmmmmm...
akhirnya dapat jugak pa yang kita nak...
hahahahahaha...
dress yang selama nie di idam2kan oleh kita..
rata tempat kita cari dress...
tapi satu pun kita tak berkenan..
last2 sekali jumpa lak dress nie..mmg meletop la kita cakap kat lu...
kita kalau nak sesuatu tu msti nak jugak2..
klau tak dpt kita akan cari smpai jumpa tak ksh la jauh mna pun..
tetap kita akan cari...tak ksh mhl mna pun aslkn dpt..
buruk kan peragai kita...
buruk ke cntik ke peragai kita suka hati la kita tak kcau org lain pun..
dress yg kita pakai tu di tempah khas ok...
dari melaka mari...
tempah khas dan kain nie limited ok..
hanya kita ja pakai kain n corak mcm nie...
mmg terbaik la dari ladang gandum...
ukuran baju nie pulak mmg kita kasi ukuran badan kita...
dan ini lah hasilnye...
sgt2 cntik..dan kita pun suka...
sgt2 puas hati dan tak dpt nak gmbarkn kepuasan tu mcm na...
puas sbb cntik dan puas sbb dpt baju yg di idam2kn...
thanks kepada sponsor baju nie..jasa mu akn ku ingati...hahahahaha..
thankz jugak kat tailor kita akak CIK NURUL..
sebab sudi menerima tempahan dress dari kita...
hasilnye amat memuaskan..jhtan yg sgt2 la kemas...
kesimpulannye mmg terbaiiiiikkkkkk!!!
sapa2 nak dress mcm kita sila la g ke fb akak CIK NURUL..
korang tak akan menyesal dgn hasilnya... :)





THANKZ ALOT AKAK CIK NURUL ^_^

Merempit...

Hye...
ari nie adalah ari yang paling best sekali..
sebab ari nie kita baru mula naik moto setelah 3tahun lebih kita tak bawak moto..
ok mula2 tu mmg agak gayat ckit la sbb dah lama tak pegang handel moto kn..
rasa getar la jugak nak bawak tgh jln raya tu kan...
tapi msh ok...mmg kita rasa dunia nie kita punya la...
selalu bawak kereta ja..
nak g mna2 ja keta...semua keta..
tiba2 petang nie tergerak pulak hati nak bwak moto pulak la g umah mmber kita kat bintong..
perderaih moto p umah dia..mmg angin terbaik dari ladang...
walaupun panas tapi angin sejuk ja..hahahaha..
p umah mmber kita kejap..
lps tu kita cakap kat kawan kita ajk dia g kangar..
kebetulan pulak dia da keja kat kangar mmg terbaik la...
kita la bawak moto..
mmbe kita siap perli kita lagi sbb kita tak penah bawak moto..
tiba2 ari nie bawak moto..
agak pelik ckit la yek..
hihihihhi..
teringat masa zaman sekolah dulu..
nak g mna2 semua naik moto...konvoi ramai2...
smpai 6biji moto..kadang2 lebih..
mmg hevok gila la...
geng kita ja bawak moto...
dah la pompuan bawak moto..bwak moto mcm org laki bawak tu...
ikut sempat je nak cilop mencilop...
tu yg best...ley duduk depan sekali kalau keta lmbt nak kena tggu keta depan tu lps...
naik moto ley cilop2 rasa cepat ja smpai..hahahaha
mmg rasa mcm zaman sekolah dulu2 la...
kita tak akan lupa la pa yg berlaku ari nie...
mmg best gila...
thankz to my frendz NUR HARNIDZA BT ROHIDZAM
love u so much my frendz..

Alamak jumpa EX-boyfrendz lagi.... O_0


Hai....lama tak update blog...huhuhu..rindu kat blog nie...kita tak smpat nak update blog sbb bz memanjang dgn pgk dgn famliy trip lagi,dgn tempahan manik lagi...bnyak benda nak kena uruskn..so tak smpat la nak singgah kat blog nie...ok la nak strt ceta dah...

17.2.2012 JUMAAT...
berkat ok berlaku kejadian yang kita rasa tak sngka...asal kita da mesti dia da...ari tu kita nak g family trip g langkawi...nak jadi kn cerita kita g jetty kuala perlis tu kita mcm nak kenal sorang mamat nie...
mcm nak kenal...tapi tak pa la kita buat tak tau ja lagi...myb silap org kot...tapi kita nak jugak kepastian...
kita beralih sekli lagi nk tgk betol ke ex bf kita...last2 dah tak de kat c2..
ok tak pa la kn dah tak da kat tempat aku tgk tu..dah tiba masa kita nak kena naik boat dah nie..sbb boat dah smpai..tak pa aku nie baris la nak masuk dlm boat tu kan...last2 sekali kita tgh cari tempt duduk nie nak duduk..kita pusing2 sebelah kanan kita alih2 ex bf kita...
alamak dia senyum kat kita...ok kita mmg cair gila tgk dia snyum..sbb dia senyum manis sgt...org ckp sedap la mta memandang...hahahaha...ok tiba2 buah hati kita terlintas kat mata kita...
nasib lagi..hahahahaha....
kita kita bukan duduk sebelah dia ok cuma duduk sebaris dgn dia ja...selang 4 kerusi....tak sngka selalu sgt terserempak dgn exbf kita nie...
ari tu jumpa kat kuala perlis g mkn dgn fmly...jumpa jugak dia...g langkawi pun jumpa jugak...tadi pun jumpa jgk time keluar dgn sepupu kita...huhuhu...bnyak sgt jumpa...kacau kalut gak la..hahaha...tapi mmg tak nafikn kalau dia senyum mmg manis gila la snyuman dia...crius ckp...walaupun dia tak da rupa tapi dia snyum mmg manis...bnyak org puji dia mcm tu....


tq sbb sudi bca blog kita.. <3


Kenapa RINA ???

Hai...Asalamualaikum....petang nie amt la bosan....tadi petang ingt nak kuar tapi kita mls smpai ttdo kejap...erm..tiba2 rajin pulak nak update blog nie..ramai sgt tnya kenapa nama kita "RINA"...nama sebenar kita ape???ok la nama sebenar kita "NUR NAJIHAH BINTI NORSHAHIDI"...ok mmg nama "RINA" tu tak da kena mengena langsung dgn nama kita...jauh sekali...datang mna nama "RINA" dah tak de kena mengena pun dgn nma kita...sebenarnya "RINA" tu gabungan nama kita dgn buah hati kita...
nama buah hati kita kn "MOHD RIJAL FAHMI BIN TALIB" so buah hati kita kasi la nama "RINA" tu kat kita...gabungan dari nama buah hati kita dengan kita...."RIJAL DAN NAJIHAH" so jadi la "RINA"...ambil di awl nama RI n NA...gabungkan nama tu...kan jadi nama "RINA" tu...hehehe...so mmg kita bahasakan nama kita "RINA" dalam fb dan org2 yang baru kenal kita....org2 yg rpat sgt2 je dgn kita mcm fmly kita pggl kita "ADIK",mmbe2 sekolah kita pggl "KAK G","JIHAH", n "JIAH"....yang lain semua pggl kita "RINA"...ok bukan kita tak bngga dgn nama kita tapi dah terbiasa dgn pgglan tu...rasa mcm dah sebati dlam hidup kita...so tak slah kn kita guna nama tu...ok mmg poyo + gedik + mengada2...tapi asalkn nama tu sedap di pggl..famly kita pun tak kisah...n famly kita pun tahu kata kita ade nama kedua selain "NAJIHAH"...family kita kat kg pun kadang2 pggl kita "RINA" so mmg nma tu dah mmg sebati sgt2 dengn kita...kita tak kisah la org nak ckp pa pun kat kita...jnji kita tahu kita tak buat salah n family kita pun tahu pasal nama kita guna...
mmg tak de masalah....lantak la kalau ade yg kata eh gediknya pompuan nie nak men gabung2 nama la bagai....kita tak kisah kata la selagi boleh kata sbb allah dah kasi mulut untuk berkata2 kan...so kata la...tapi kita nak ucpkan terima kasih kasi kita pahala dgn kata2 korang tu.. ^_^ pa pun kita bangga dengan nama kita "NUR NAJIHAH A.K.A RINA"

Gemersik Kalbu Happy Ending!! ^_^

Asalamualaikum......hai smlm tgk episod akhir gemersik kalbu...ok ending best gila...kita suka part akhir sekali time SUFIAN gelabah gila tgk RIAHANA sakit nak bersalin...ok mmg mcm tu eik kalau husband gelabah bila nak dpt anak..hahahaha..tobat kita pun nak pasang niat nak pemainkan husband kita nnt..hahaha...mmg sweet gila la...kita smpai senyum sorang2 ok...kalau tak caya tgk la... ^_^




                             

Berangan Sejenak...

Tiba2 terberangan pulak untuk masa depan...ok datang mood gedik nak kawen...rasa cm aura kawen dah dekat....(dush...dush..dush!!eh rina jgn gatal sgt ok... :P ) hahahaha...ok tiba2 ok..bukan sengaja nak pk...galak sejenak....wahwahwahwahwah..tapi kalau korang rsa post nie mcm gedik lain mcm je sila la yek susurkn error anda ke kanan dan tekan X...terima kasih..terberangan pulak nnt nak buat wedding ala2 dlam taman...wah g tu tau...hahahaha...siap buat reseach lagi ok...hahaha...pa lagi atok google la jadi peneman kita untuk usya2 pic wedding yg ala2 taman g tu..hehehe...

if dalam dewan...nak mcm nie...hehehe...
pelan ala2 taman dan yang kita minat...



sebenarnya bnyak pelamin yang aku suka tapi nie antara pelamin yang aku suka la...
nak jugak ade pintu gerbang...if buat kat dewan eik...contoh pintu gerbang yg teringin sgt2...

ala2 mcm nie la..hehehe...

kad kahwin lak nak mcm nie nnt...kalau ade yg moden lgi nk yg moden lagi la...tpi yg tahu kad kahwin sekrang mcm nie la...contohnya...



antara kad2 yang teringin nak buat...ini untuk kenalan yang rapat je...yang akan dpt kad special nie...so beruntung la sapa yng dpt kat yg comel lg molek nie..hehehehehe...

antara doorgift yang tringin nak kasi...contohnya mcm nie la...hehehe...



di antara doorgift ye nak kasi kat tetamu...siap dah reseach ok kat mna nak beli barang2 nie...hehehe..punya dtg mood galak...snggup nie berangan sejenak..

antara baju pengantin yg nak di pkai oleh pengantin perempuan..




antara baju yg teringin dan wrna yg ingin dipkai bila di hari bhgia...hehehe....

baju pengantin lelaki pulak mcm biasa la kn baju melayu moden...dan nak padankn dgn gaun yg kita nak tu...kita nak minta bakal suami kita pkai bju uniform dia...hehehe...ade yg pakai bju mcm wedding asyraf muslim contoh dia mcm nie...

ha nak mcm nie je...korang byg tak de  riben kat lher tu yek..hehee..

ok untuk bunga di pegang nak bunga hidup dan segar ok...bunga mesti wrna pink..smple but nice...contoh dia mcm nie...


kasut wedding selalu kita tgk yg ttup depan tu ja kn..so boring...so kita nak yang moden...tapi nmpak cntik...contog yg kita nk tu mcm nie je contoh eik...



contoh2 je ...nak cm nie je...kalau tak de kat butik pengantin tak pe kita sanggup beli..hehehe..boleh tak mcm tu...ok tak mcm tu..hahahaha...berangan je...tak de la sampai diman kan...tiba mood gatal nak buat mcm na...so kepada yg rasa pa dia la dia nie gatal , galak , gedik semacam je...tok sah la bca n tgk..kalau dah tgk sekrat rasa mcm mnyampahnya gedik mmpus pompuan nie...susurkan error anda ke kanan dan tekan tanda X..terima kasih.. ^_^ dis is my blog so ikut kita la kn nak post pa pun...


This is my dream.. 
^_^


Persiapan...

Hai...erm...persiapan la yek kita nak buat nie....huhuhu...tengah fikir nie nak buat persiapan nak sambut buah hati kita nak bali....walaupun lmbt lagi...lagi 3bulan lagi buah hati kita tggl nak balik...tapi tak slhkn kita nak buat persiapan untuk buah hati kesayangan kita....dalam perancangan sebenarnya nak buat pa la...tapi ade jugak la kita terpk nak beli sesuatu...untuk bezday buah hati kita...kita dah beli wallet untuk buah hati kita...tak cntik sgt biasa je...jenis U.S POLO..harga tak perlu la kita ckp kn...dan tengah cadang jugak nak buat kad kat buah hati kita...nak buat sndiri ok tak beli...dalam perancangan...dah sttle untuk bezday buah hati..

contoh je yek...huhuuu

sekarang pulak tengah pk untuk anniversary kitaorang yg kebpa tahun tak perlu la kasi tahu lagi nnt tggu tarikh tu baru kita kasi tahu eik yg kebpa tahun..hehehe..nak kasi ape la kat buah hati...kalau kasi frame ok tak...ade gmbar kitaorg...kejap contoh dia korang boleh ke blog nie untuk tgk contoh frame yg kita ckp tu...
korang boleh la tgk kat c2...frame tu la kita nak kasi kat buah hati kita...korang rasa sesuai tak??dan kita nak kasi kad lagi untuk buah hati kita...boleh tak mcm tu..ke korang raya poyo je...pening sebenarnye pk nak bg pa kat buah hati untuk hari2 bahagia kita...

selesai pk untuk anniversary kita...kita pk jugak nie nak buat pe eik nnt bila buah hati kita balik...dalam cadangan kita nak beli cupcake , bouquet of flower n kad buatan sendiri...
contoh cupcake...

contoh bouquet of flower..
kad buatan sndiri so tak tahu lagi nak hiasa pa n nak buat pa...huhuhu...masih lagi berfikir dan mncari idea...

korang rasa ok tak semua nie untuk buah hati kita balik nnt..semua nie kita perlu persiapan awal..takut kita tak smpat nak buat yang terbaik untuk buah hati kita...tapi dalam otak kita jgk ade jugak tpk nak buat cndle lght dnner..tapi tu la kat mna la kita nak buat kita pun tak pasti..tapi bajet pulak kita nak pk nie...boleh je kalau nak buat kat tasoh tu..tapi itu la mesti kena berurusan dgn pihak resort kat c2...entah la masih lagi dlm perancangn sbb tu kita perlu perancangan yang awl dan rapi untuk semua nie...semua yang dirancang nie semua kita akan bg sekali gus dekat buah hati kita...hope semua yg kita rancang nie semua jadi..amin....

Hukum Karma..

Asalamualaikum...soalan yang biasa tnya korang chat ke tak??hehehe..dah tak da soalan lain ke kan kita nie...tak pa la org ckp kita berbudi bhsa...ok what dari org lain tak penah tnya kita chat ke tak kn...so tak slhkn kita tnya korang chat ke tak....


Sebelum nie ade je mslh yg menimpa diri aku...org bawak cta aku sana cnie...canang aku ke sana sini kisah aku dgn buah hati aku....dan sekarang si A nie telah menerima karma nya....bukan aku suka...buka aku nak bersyukur atas pa yg dia buat kat kita...dan bukan jugak kita nak dendam dgn atas perbuatan dia terhadap kita...tapi itu la setiap pa yg kita laku kn demi memalukn org lain n bawak cta anak org..akhirnya allah akan beri balasan lebey teruk dari pa yang di canang sana sini...


setelah pa yg aku dgr cerita yg si A nie menerima balas lebey teruk...mula2 ya kita tersenyum...tersenyum puas sbb selama nie si A nie suka canang anak2 org lain yg buruk2 semuanya..dan si A selalu memuji anak dia d best in d world...tapi senyuman kita tu hanya smntara sbb kita tak ptut suka...tapi ptt kita doakn yg lebey baik dan moga allah mmbuka pintu hati si A untuk mengubah peragai dia untuk kebaikan..


kita doakan je yg terbaik untuk si A nie supaya apa yg dia kena karma nie telah buat diri dia ingt balik pa yg dia canang2 anak2 org lain...allah sekrang bayar cash je...kalau benda tu tak baik yg kita buat...allah akan bg je yang tak baik ntuk kita lagi teruk pa yg dia buat....so beringat la seblum buat yang tak baik tu bnyak2 ingt allah dan beristifar sebelum melakukn perkara yang tak baik....kita post nie bukan nak buruk2 kn si A tapi kita nak cerita nie mnjadi satu pengajaran untuk diri kita dan org lain jugak...





3 beradik bila menggila....

Salam....hai semua...ermmmm...hari nie bnyak sgt bnda nak cta dah bnyak sgt dah post cerita dlm blog kesyngan kita....tak pe la kan nie kan blog kita so ikut suka kita la kn nak post bnyak mna pun...so kalau ade yang rasa mcm dah meluatnya nak bca post dia...korang buat tak tahu je ok...tak de hal kita tak mrh pun...dan kita tak mngaharap korang nak baca blog kita nie...dan jika ade yg teringin nak singgah kat cnie..tq...itu je mmpu ckp...

ok la tak nak cta pnjang sbb ade lagi cta nak cta lps nie...huhuhu....bnyak sggh cta kita nak cta kn..hihihi..semua nak update ari nie jugak sbb tiba2 ari nie ade mood yang aktif nak update je...so tak de sapa ley halang kita ok...ari sabtu dan ari ahad yang lepas msa akak kita balik cnie "PERLIS" kita ade buat photoshoot dgn akak n adik laki kita....dekat "TASOH" ok sngt2 best ok...walaupun panas tering tapi sebenarnya tak rasa pun panas sbb bnyak pokok dan angin yang sgt2 kuat....so sjuk je....nyaman..dan best gila...huhuhu...mmg mntap gila...

so ade la ckit gmbar kita 3 adik beradik nie yang kita nk kongsi dgn korang...jom tgk...

yang korang nmpk sorg laki yg tak pkai cup tu..haa..tu bakal abg ipar aku..
nie ari kedua kitaorang g tasoh..


ok yang ni ala2 ni bali ok..hari pertama kitaorg g..gila time nie angin mmg kuat dan best..

ha..nie kat kebun buluh cina..tempat dia sma ja cuma kat luar..mmg cntik gila..

bayang2 kitaorg..

cari mna kaki kita..hehehe... ^_^

part nie best...tapi tak ingt gelak sbb pa..hehehe..

my lovely sister.. <3

jelez tak???hehehe..

my lovely bro... lagak model ^_^

ari kedua ok...kalau korang tgk da mamat yg pakai bju merah tu
tu adalah hari kedua kita g tasoh..cntik part nie.. :P

me... like model right??hehehe..jgn puji malu...hukhukhuk.. :P

dah abis dah gambar kita....sbenrnya bnyak gmbar kita tangkap..tapi kita tak de la nak tnjuk semua kn kang korang jemu lak..hihihihi..cukup la setakat nie je yek...mmg best korang kalau g mcm duduk kat oversea ok...dengan tasik dia mcm kat london...tempat dia mcm kat bali...ha mcm na tu london + bali..korang p la sndiri...mmg tk rugi kalau korang g..nyaman sgt2 tempat dia tak rasa pnas ckit pun...bila korang turun PERLIS boleh la g tempat tu...tak pun tggl je kat chalet tasoh tu...tempat dia mcm nie..kejap nak tnjuk..

nie resort dia...

ha nie la permandangan tasoh tu..mmg gempak n best gila...mcm kat bali kn...
kita tak tipu mmg best.. 


harap korang puas hati...boleh la ajk family dtg..bawak husband ke..honeymoon..hehehe....
dekat dengan padang besar,dekat dengan wang kelian,dekat dgn gua kelam,dekat dgn thailand sebalh sana..
mmg dekat sgt2 la...so tak rugi kalau korang nak menenangkan jiwa korang..

cewah mcm buat promotion pulak..hahahahha...ini je la yg mmpu tarik minat pelancong selain padang besar..
tmpat nie jugak jadi pusat pengambaran..bnyak dah artis2 buat pengambaran kat cnie..enjoy ok.. ^_^









Dugaan melanda Diri...

Hye...hope sihat la yek ari nie..moga hari nie adalah hari yang paling semprna bg korang semua...dan kita doakan korang semua idup dalam keadan selamat dan dilindungi oleh Nya...amin...

dalam bulan 2 nie pelbagai yang berlaku dalam hidup kita da yag suka dan duka...tapi tak lari dugaan yang menimpa diri kita sndiri...dalam fb kita penuh dgn post2 yang buat org semua tnya knpa dgn kita...tapi kita tak mmpu nak ckp pa yang berlaku kat atas diri kita...tak kurang jugak ade yang beri kta2 semnagt kat kita da yang care kat kita..kita nak ucapkan terima kasih atas kata2 semangat dan doa2 kalian ke atas diri kita...walaupun korang tak tahu ape punca kita jadi mcm tu...

kita harap korang diberkati dan selamat n dilindungi...itu je yang kita mmpu kata...hanya allah ja dapat mmbalas care korang kat kita...entah la bnyak cerita yang berlaku kat kita...dugaan yang pelbagai cara yang datang kat kita..dan kita tak kn lupa perkara pa yang berlaku kat atas diri kita...

kita tahu kita bukan seorang hamba yang kuat nak terima dugaan sebegitu..tapi dengan redha kita terima dgn hati yang terbuka..sbb allah yang mmberi dugaan dan ujian itu untuk kita..dan kita yang terpilih untuk di uji sebegitu....walaupun siang malam ..pagi petang kita tak henti2 menagis sbb dugaan dan ujian itu menimpa diri kita....sumpah kita tak dapat nak kawal diri kita...rasa saat kita ditimpa musibah yang agak amat dasyat dlm diri kita rasa nak bunuh diri sbb tak snggup nak berhadapn dgn keadaan mcm tu...

alhmdullah kita ade family yang selalu sokong kita dari belakang....kita bersyukur sbb kita dilahirkn dlm keluarga yang sgt mnyokong kita...walau pa pun keadaannya...entah kita rasa kita manusia yang penuh dgn dugaan dalam hidup...tapi kita ingt lagi kata2 adik laki kita..."ALLAH MENYAYANGI AKAK SBB TU ALLAH BG DUGAAN DAN UJIAN TU KAT AKAK..ALLAH TAK AKAN KASI KAT AKAK KALAU AKAK TAK MMPU"...menitis satu2 mutiara di pipi kita...dgn kata2 yang kita rasa satu kata2 buat kita kuat dgn keadaan mcm tu...kita tahu semua org syg kita....

dalam keadaan mcm tu kita nagis dibahu adik kita...kita peluk adik  laki kita kuat2 sgt sbb kita tak de lagi kekuatan dalam diri kita nak tempuh...mmg sangat berat dugaan yang menimpa diri kita...dan kalau korang ditempat kita pun mmg korang rasa YA ALLAH MMPUKAH AKU MENANGGUNG DUGAAN DAN UJIANMU INI..tapi mcm na keadaan sekali pun hanya dgn berdoa dan dekatkn diri kita pada ALLAH je yang mmpu menenangkn kita dan berdoa pa yang berlaku kat kita ade balasnya...

alhamdullah...sekarang kita dah beransur pulih..setlah akak kita balik umah..sbb dia dah rawat segala keresahan,kesakitan,kedukaan kita ...family kita adalah perapi jiwa kita bila buah hati kita tak ade dcc kita...dan adik lelaki kita adelah tempat kita pinjamkn bahu untuk menagis dan mncari kekuatan diri kita...

kesimpulanya...kita patut terima segala ujian yang melanda diri kita...allah tak akan beri ujian kpada kita jika kita tak mmpu nak mengawalnya...allah menyayangi kita bila setiap ujian dan dugaan yang di  beri oleh Nya...

4.2.2012..

Asalamualaikum..hai...rasa ari nie rajin pulak nak update blog bnyak2 sbb rasa mcm bnyak ja peristiwa yg berlaku pada bulan 2 nie...suka duka bercmpur baur dalam satu bulan...tapi tu kan satu pengajaran dalam hidup kita supaya kita jadi lebey baik dari ari2 yang sebelumnya kan...ok la tak nak ckp bnyk nak teruskn pada pa yang kita nak cta...


pa yang nak ceta eik ari nie ok...ari nie nak cta bab 4.2.2012...pa yg berlaku pada trkh tu eik...hehehe...tak perlu teka dan tak perlu nak kerut dahi masing2 sbb kita akn cerita A to Z so don wori maaaaa....pada trkh yg keramat tu ada la sesuatu yang berlaku keatas kita....iaitu buah hati kita fon kita....dan buah hati kita singgah kejap dekat port klang...huhuhuhu...ari tu adalah ari air mata sbb dah lama sgt tak dpt ckp fon lama2 n tak pggl buah hati "ABG" selalu dalam amos je asyik paggil abg..tapi tak penah keluarkn sora kita...so ari tu dapat dgr sora dan dapat pggl abg kerap2...best sgt....cuma singgah untuk seketika je...


masuk port tgh hari tapi msih lagi tak de line...ptg ckit nak dekat maghrib baru buah hati kita fon kita...serius cakp mmg puas ckp dgn buah hati kita...dari maghrib smpai pagi kol 1 pagi...tapi bila dalam kol 10 tu dah tak dapat line sgt dah sbb kapal dah kuar port dah..dapat line ckit2 je...dgr sora pun kejap ade kejap tak de...tapi kita boleh lagi ckp biar la tak dgr skli pun...aslkn dalam skrin fon kita trpapar nama "LOVELY" dah cukup untuk kita rasa epy...


kebetulan time buah hati kita fon..kita da kat umah tok kita...kita balik kg time tu..so diaorg nie dapat la ckp dgn bakal menantu dan cucu menantu n anak menakan...semua org ckp dgn buah hati kita...dari mak kita,adik kita,akak kita,tok kita,maksu kita,paksu kita...semua ckp dgn buah hati kita....cuma ayh je tak cakp sebab ayah tak balik kg...semua org kasi peluang kat kita ckp fon lama mna pun..hehehe..itu yang best sbb diaorg tahu kita mmg lama gila tak lps rindu kat buah hati kita nie...so diaorg pun kasi la peluang...


kesimpulan dia kat cnie tarikh 4.2.2012 tu adalah hari kita..hanya kita dan buah hati kita je...kebetulan pulak time tu bulan purnama...so mmg kita n buah hati kita tgk bulan purnama tu...hehehe...so sweet sgt my buah hati nie kan...segala2nya kita ceta kat buah hati kita...dia pun dah keras perut kita buat lawak n buat2 merajuk..hehehe..lama rasa tak rasa bahagia mcm tu...sgt2 bahagia....


terima kasih cinta sbb sudi fon ayg kat darat nie..dan beri peluang ayg luahkn rasa kerinduan yang terlalu bnyak kat cinta...cinta adalah yang terakhir dalam hidup ayg...ayg janji hingga ujung nyawa ayg akn menyayangi n mencintai cinta...sayang cinta sangat2... love u CINTA...




3 Bulan..

Daisypath Vacation tickers

Asalamualaikum...agak lama kita tak update blog kitakn...sori la bz ckit dgn kehidupan harian kita...hope korang msaih lagi mengikuti cerita kita kat blog kita nie...semuanya sihat ke??hope korang sihat sejahtera n diberkati oleh-Nya...

Alhamdullah...dah masuk 3 bulan 5hari dah...buah hati kita g belayar ada lagi 3bulan je lagi buah hati kita nak balik...hanya Allah je tahu bertapa tak sabarnye hati kita nak tggu saat bahagia tu..ye la sapa tak nak buah hati yang selama nie tggl kita berbulan2 untuk mncari rezeki di bumi ALLAH nie kan balik...

Entah lagi dekat buah hati kita nak balik rasa lagi berdebar2 nak tggu saat tu...pa org cakap bunga sekarang tak mekar lagi..masih lagi kucup..cuma disirami oleh air n baja kerinduan yang setengah mati aje..tapi tak pe...selalu kita menunggu satu penyeksaan tapi sebaliknya bagi org2 yang hidup dgn seaferer nie...menunggu bukan penyeksaan tapi menunggu satu kebahagian...

Rasa tak sabar sgt nak tggu buah hati kita balik cnie...rasa tak dpt nak bayangkn situasi mcm na bila berhadapan dgn buah hati kita tu..ye la kn dah lama tak jumpa mesti rasa berdebar2 n rasa mcm nak dating balik mcm dulu zaman bercintakn..mesti sweet gila...moga allah masih lagi bagi peluang kat kita saat2 yang bahagia itu...moga dapat melepaskn kerinduan yang selama nie di pendam dan hanya di amos je melepaskn kerinduan yang tak seberapa tu hope dapat lepaskn kerinduan yang sepuas2nya....

masih lagi menghitung hari detik2 kebahagian tu...rasa teruja tapi dalam masa yang sama takut sbb takut dia tak dapat balik on time..tapi pa2 pun kita nak doakn moga dia dpt balik ontime...itu je....beri peluang kita nak jumpa n bersua muka yg selama 6bulan tak bersua muka...moga allah bagi peluang tu kat kita...aminnnn.... 

^____^ (cepat balik ye syg...ayg tetap menunggu syg balik.. :) i will love u 4 eva.. )