Kami adik beradik..... ?_?


Asalamualaikum...hai semua....lamanya aku tak update blog nie...fuh!fuh!fuh!!bnyak gila habuk...nmpak tak kat c2 aku nak gtau bahawasanya bnyak gila habuk..hahahahahaha...dan lama gila aku tak update blog aku nie...hehehe,,rindu tak kat aku...sah2 la tak kn...hahhaha..da aku ksh ampa rindu ka tak..hehehehe...b4 tu aku nak tanya nie ampa semua nie sihat ka????aku doakn ampa semua sihat la yek...sori la lama tak update blog sebab aku bz gila lps balik dari kl smpai kemarin...smpai tak smpat nak conteng kat cnie...

ok dah la tak nak sembang n merapu meraban sgt...mak jemah da ceta nie nak ceta...ampa dengar la no..hahahaha...tu..tu..ampa nampak tak ttle aku tulis pa kami adik beradik kn...haaaaaaaaaaaa....tu dia la mak jemah nak ceta nie psal nie la...ampa semua nak tau tak kata ramai gila kata kami dua nie adik beradik...muka kami dua nie sama...maksd aku sma bukan la sma kembar seiras tapi muka kami da nak iras2 ckit...aduhai cukup 44org dah kata mcm tu....

mak jemah malu ok...hahahahaha..baru2 nie da jugak org kta muka kami dua seiras...seolah2 kami dua adik beradik...ok 4 infomation aku dgn dia bukan adik beradik ayh n mak sma ok..kami cuma adik beradik jauh je..mak saudara kami dua sma...itu ja...tapi bak kata org tua2 la kan kalau muka tu nak seiras tu jodoh pnjang ...orang tua2 la kata...mak jemah tak kata ok...ha over tau...

persoalan untuk korang...muka kami dua sama ka????
mak jemah nak tahu je nie...


Happy Birthday Gula2 Haty.. ^_^


Happy birthday 2 you...happy birthday 2 you...happy birthday 2 abg....happy birthday 2 you.....yeaahhhh!!! happy birthday yg ke 23tahun...alamak abg dah tua la cm na nie...hehehehe...ari nie bezday my boboboi...erm..dah tua dah my hubby bucuk2 nie....doakn yg terbaik untuk abg...murah rezeki di sana..moga berbahagia dgn org trsyg...moga berjaya di dunia dan akhrat...tq abg sbb umo abg 23tahun masih lagi abg menyayangi diri ayg...mencintai diri ayg sepenuh hati abg....merindui diri ayg di kala kita berjauhan...tq sgt2 abg telah mmberikan yg terbaik dlm hidup ayg...moga pda tahun nie dgn umo abg dah meningkat ke usia lagi dewasa allah mmberkati segala perbuatan abg buat...bnyak2 minum susu anlen tau.hehehehe..tq sebab smlm fon ayg...bru je lps ckp dgn fifi kata abg fon ayg2 tak angkat...last2 mlm tadi kol 11.30 abg fon...so ada lag setgh jam nak pukl 12...msh lgi boleh wish kat abg melalui fon...wlaupun masa kita berbeza amat jauh tapi ayg bersyukur tahun nie dpt jugak wish bezday kat abg...sgt2 epy...pa2 pun epy bezday yg ke 23!!!..sayang abg sgt2...rindu abg sgt2...ayg sntiasa berdoa kesejahtraan abg di lautan yg luas... ^_^

Sumpah!!!

Asalamualaikum...hai semua pembca2 blog rina...yg rajin bca blog rina je la yek rina bg salam nie..hehehe...sihat ke semuanya..hope sihat2 la belaka...pa la aktvti korang yek ari2 jumaat nie...erm...bosan nie duduk umah lepak ja keja...buntu gila tak tahu nak buat pa...erm..ok la tak nk cakp pnjang2 nnt bosan lak...

sejak dua menjak nie..entah la..rasa mcm lain aje...kenpa eik...???sumpah rsa rindu sangt kat dia...rindu yang entah bila akn terubat...rindu yang sentiasa datang untuk singgah sebentar dalam hati...sumpah tak bohong kerinduan nie semakin mekar dalam hati...sakit sebenarnya menanggung kerinduan...sekrang baru cukup 2bulan lebih...da lagi 4bulan untuk aku tanggung kerinduan...bohong la klau aku cakap ati aku jugak kadang2 tergugat dgn org lain...keimnan aku yg tk seteguh mna pun...kadang2 bila keluar jalan2 tengok org yg jln dgn psangan masing2 dah buat aku sendiri jelez...

kadang2 aku rasa aku tak kuat lagi nak menuggu dia balik...aku rasa diri aku tak sanggup lagi nak idup dengan keadaan mcm nie...tak sanggup nak tanggung kerinduan yg berbulan2...rasa penat..rasa letih sgt2 dgn keadaan mcm tu...bila aku pk secara normal dan positif....kenapa aku tak ley nak tggu dia 6bulan??sedangkan b4 dia milik ati aku..aku sanggup ja tggu dia 4tahun tapi kenpa nak tggu 6bulan dah merunggut???kenpa dulu b4 dapat dia aku tak penah merunggut untuk dapatkn dia dengan secepat yg mungkin..???kenapa dulu snggup berssh payah untuk tggu dia??knpa sekrang tak sggup berssh payah tggu dia balik???

Aaaarrrrgggghhhhh!!!!astagfirullah pa yg terjadi kat aku nie....mna kesetiaan aku semlam nie aku agung2kn...mna pergi kekuatan aku untuk tggu dia sampai di dalam pelukkan aku...baru sebesar ini dugaan aku dgn dia...aku dah tak dpat nak kawal dan tak dapat nk menahan segala kerinduan aku terhadap dia...SUMPAH aku amat merindui dirinya...untung sapa yang da psangan di darat..dapat meluahkan rasa yg terpendam..dapat meluahkan kerinduan setiap hari...tapi aku yakin allah dah tetapkn yang terbaik untuk aku dan dia...walaupun payah untuk berjumpa...jarak yang memisah aku dan dia..tetapi hati,kasih sayang dan kerinduan aku terhadap dia selalu mekar di dalam hati nie...kasih sayang aku sehalus pasir di padang pasir...rindu aku seluas2 lautan...hati aku hanya untuk dia selama2nya..hanya ajal sahaja dpat memisahkan aku dan dia...

sumpah rindu,kasih sayang aku terhadap dia tak pernah luntur..tak pernah hilang dlam pohon2 hatiku...nama dia selalu terpahat dalam sanubari aku...aku dapat merasai hangatnya kasih sayang dan kerinduannya terhadap aku...walaupun lautan yg memisahkan aku dan dia tetapi hati aku dan jasad aku tak pernah berpisah dengannya..."ya allah kuatkn hati ku..kuatkan jodohku dengan dia...panjangkan lah jodohku dgn dia...jika benar dia adalah khalifah dlam hidupku engkau satukan lah kami...bawa lah kami ke jalan ke redhaan mu..."amin ya rabbal alamin....wahai angin kau bawalah rinduku kepadanya dan kau tiupkan cintaku kepdanya..jika dapat aku petik bintang ingin aku letak kn bintang itu di dalam hatinya supaya cinta aku terhadap dia seterang bintang yang bersinar...setianya romeo n juliet sesetia itulah aku terhadap dirinya...seteguh taj mahal seteguh itu jugalah cinta aku terhadap dia...sehalus pasir di padang pasir sehalus itu lah kerinduan aku terhadap dia....

SUMPAH AKU AMAT MERINDUI DIA...!!!!

Eppy!!!!!! ^_^


Hai..hai..haiiiiiiiiii......hehehehe...sja ja nak galak2 ckit....sebenarnya mood epy nie dah lama dah..lama tak lama sgt la 7.1.2012 & 8.1.2012 benda nie berlaku....ce teka pa yg berlaku kat aku????ha tu dia mula dah aktvti mngerutkan dahi letak jari di dahi n mula la nak berfikirkan....hahahahaha...lawak2...dah2 tak payh la nak penat2 fikir akhirnya aku jugak gtau pa dia kan...ssh aje....

nie ha meh nak kasi tau pa yang berlaku pada tarikh tu...my HUBBY fon...hehehehehehe...sonoknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......7.1.2012 fon kol 1302 ckp selama 7.17min ja...lepas tu esok tu pulak fon kol 0320 pgi ok...cakap tak lama pun 44.08min ja..hehehehe...gila hati berbunga2 cik....lompat smpai pecah syiling umah..hahahahaha...punya nak gtau kata epy gila2...tak sngka kata nak fon...b4 dis mmg penah aku antar amos kata jeles tgk org lain ari2 dapt kol abg tak penah pun nak kol kan...benci tol abg nie...majuk2 ckit last2 dapat gak kol..hehehehe..suka2...walaupun tektik tu jht sbb tak tahan gila rindu kat dia punya psal snggup buat2 majuk..hehehe..

tahu kata dia sayang kita...hehehehe...last dapat kol dari +18+++...ayoyo...cepat je dia fon..hehehe...walaupun tahu fon sbb aku majuk ja..pujuk2 ckit lepas tu sttle la..cakap abih mnja lps kena pujuk...gila leps rindu 2bulan tak ckp fon dgn dia..hehehehe...lepas semua rindu tu hubby minta nak msg..hehehe...bertambah2 bunga ros dlm hati aku nie...terus p topup bnyak2 nak msg punya psl...tak henti2 msg...pdn muka nak sgtkn msg...msg puas2..hehehe...semua aku mintak b4 dis hubby dah tunaikan dah...jhtkn aku...mintak bru nak kasi...jgn arap nak buat sndiri kalau hubby aku nie..tapi tak pa la ade jugak sweetnya dia jugak...hehehehe..aku tak kisah la org nak kata pa pun kat aku jht ka pa ka yg penting aku nak hubby...org len tak kn fhm perasaan aku...

pa2 pun hubby mmg terbaik la...sggup fon n msg sbb aku majuk..hehehe...sori hubby len kali tak buat lagi ok...frst n last ok..hehehe...cian hubby...selalu gak org tnya aku hubby tak fon n msg rina ke???dalam hati tertanya2 perlu ka tnya soalan mcm tu kat aku...???otak aku pun ligat ja bg jawapan kat sapa yg selalu tnya kn soalan mcm tu..jwpan yg mudah dan ringkas.."rina mmg tak dpat fon ari2..tak dapat msg ari2..tapi rina dapat hati , rindu , kasih sayang seafrer rina ari2.."ringkas mudah dan padat..


NOTE : syang abg ketat2 la...thankz kol ayg n msg ayg snggup pujuk ayg...awk mmg yang terbaik yang penah saya jumpa...saya jnji saya akan jaga awk smpai akhir nyawa saya... ^_^

Thankz Akak Jieha..


salam...semua...selamat pagi,petang n malam..hope semuanya sihat2 belaka yek...rasa mcm dah lama sgt dah aku tak update blog aku nie...ye la bz ckit sbb bnyak keja nak kena uruskan...smpai tak smpat pulak nak mnjengguk blog CERITA HATIKU nie...maaf ye blog...insyaallah lepas nie dah tak bz dah ley la nak update selalu blog nie...

ok la tak nak pnjangkan cta yang entah pa2 sgt tu kan...nie rina nak ucapkan ribuan terima kasih kat akak AIEN JIEHA..sebab tlong edit my blog bagi cntik n smple...mmg sangat2 suka...upah ok bukan free yang pasti...mau taknya nak kena bersengkang mata nak buat blog nie..nak hiaskan lagi,guna elektrik lagi,guna idea akak jieha lagi..so perlukan tenaga yang besar tu nak siapkan blog secantik nie...jadi kena la bg upahnya dah org guna seluruh tenaga nak buat blog kita bg cantik kn.tq sagt2 akak....

lepas nie ley la ambik upah lagi yek...hehehehe...upah yang di ambil tak mahal pun RM10 ja...ha kan murah kan...murah dan blog pun cantik..mmg sgt2 berpuas hati la dgn hasil keja akak jieha nie...sapa2 yang teringin nak upah akak jieha edit blog boleh la ke FACEBOOK akak jieha iaitu AIEN JIEHA atau pun p je terus kat BLOG akak jieha http://sweetsourlife90.blogspot.com/...korang semua ley la cri akak jieha kat c2...

pa2 pun lagi sekali rina nak ucapkan ribuan TERIMA KASIHA kat AKAK AIEN JIEHA.. ^_^

Happy New Year 2012..



Asalamualaikum....wahai warga blog yg dikasihi dan disayangi..rasa mcm tak terlambat lagi nak wish EPY NEW YEAR kepada semua yang mengenali rina dan seluruh rakyat malaysia..erm....2011 dah melabuhkan tirai...azam tahun lepas alhmdullah semuanya selesai...tahun baru nie azam baru cuba untuk mngubahnya kepada kebaikkn...2011 bnyak kenangan manis dan pahit...segala2 peristiwa yang berlaku...antara peristiwa yg berlaku kena tggl dgn hubby....kena mrh dgn hubby...menagis smpai muntah sbb kena mrh dgn hubby...g jln2 dgn hubby kat genting....kena tengking dgn hubby...hubby excden...jaga hubby kat hospital..jadi nurse hubby kat hospital...smbut ulang tahun yg ke4tahun bersama hubby....masak untuk hubby...buat kek besday untuk hubby....segala2nya pada tahun 2011...segala pahit manis aku telan dengan hadamnya...hahahaha....semua kenangan menjadi pengajaran bagi aku pada tahun 2012....umo pun semkin meningkatdari umo 20 masuk umo 21....mcm tak cya ja..cepat sggh msa berlalu...aku pun dah ley mengundi dah....cepat ja msa berlalu...dalam tak sedar mcm2 baik buruk dah di lakukn dengan sempurna...tahun 2011 adalah yang paling terindah bagi aku....yang tak kn dpat lagi pada tahun 2012...tahun 2012 adalah untuk aku buka buku baru untuk aku terus berjuang untuk kebaikkan...SELAMAT DATANG 2012!!!moga tahun nie ALLAH memberi hidayah kepada hamba2nya...dan pada tahun nie jugak ALLAH memberi keberkatan kepada semua hamba2nya...amin....moga dipnjangkan umo dan umo bumi qta..amin...

Betol ke Orang kata..

Haaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....pa kabar org kampung...sihat ker???ade aku kisah ampa sihat ke tak..hahaha..(lawak kasar tak??)hehehe..sori kalau ye kalau kasar....sbb nie kan blog aku dan tempat aku nak kata pa pun...so aku rasa tak mslh bg aku nak kata pa pun..kn2...hehehehe....pa2 jala kan..sekrang nak cerita ckit pa betol ke org kata...


haaaaaa...pa yang org kata tu???kata pa???da ka org kata???suka bnyak pk kan..dah tak payh la nak pk sebab aku akan bg jwpan dia....betol ke orang kata kalau muka nak dekat sama ada jodoh???ha tu la yang nak dibincangkan di parlimen blog aku nie..hahahahahaha....propa ja aku nie lebih...org tua dulu2 la kata kalau muka kita nak seiras dgn pasangan kita jodoh kita kuat dgn pasangn qta tu...tapi myb ianya anya kata2 ja allah yang menentukan sbnrnya jodoh masing2...nie tanggapan org2 melayu kita pda zamn dulu2 nie....


korang jgn la isau kalau muka korang tak sma dgn psngan korang...sbb jodoh smuanya pada allah...kita hanya percya pada satu...tapi kalu ikut kan kata2 org dulu2 nie...muka aku dgn psangan aku rmai yang kata muka kami dua sma...tapi aku jugak heran kat mna samanya aku pun tak psti...hehehehe...bnyak org kata kami nie adik beradik...owh no....!!kami bukan adik beradik pun kami mak ayh yang berlainan...cuma kami dda kaitan persaudaraan je ckit2...kami nie adik beradik jauh...so aku cple nie dgn adik beradik aku sndiri la..hahahaha...itu yang penying...so kami akn da mslh ckit kalau makngah kami dua tak suka...makngah kami dua nie bising ckit bab2 mcm nie...so kita tggu dan lihat je la nnt..hehehe..


betol atau tak kalau muka nak dekat2 sma tu jodoh tu ketat ke tak ia teletak pada allah..jgn la kita mmpercyainya 100%...mcm2 kalau kita dapat tgk pntang larang,perupamaan org melayu kita pda zaman dulu2 nie...pa yg depa kata pa yg depa lihat itu mnjadi maka kata2 mereka tu betol...tapi sebaliknya...renung2kan selamat beramal... :)