Sebulan jer lagi.... ^_^

Daisypath Vacation tickers

Alhamdullillah...dah masuk 5bulan 4hari dah si dia on board...
ooohhyeahhhh!!!...
tak sabarnya nak tggu si dia balik...
dalam kepala otak ini dah macam-macam dah fikir..
macam-macam nak buat untuk si dia...
pejam celik pejam celik dah 5bulan si dia g sail...
tapi bagi orang lain la pejam celik pejam celik..
tapi bagi aku allah.....
lamanya si dia meninggalkan aku bersendirian di darat...
yang kena berdikari untuk menjaga diri sendiri...
terpaksa mengharungi segala-galanya dengan sendiri...
berat sebenarnya nak menanggung bersendirian ketika si dia tak ada di samping kita...
tapi apa-apa pun bak kata perpatah orang laut...
ONLY THE BEST MAN
CAN GO TO SEA
ONLY THE BEST GIRL
CAN BE WITH THE BEST MEN...
sebab itu aku boleh jadi seorang yang kuat dan tabah...
apa-apa pun mood aku sekarang dah tak sabar-sabar nak menunggu kepulangan orang tercinta...
hati semakin berdebar-debar bila terbayang muka si dia di hadapan...
serius rasa macam teruja gila nak sambut si dia...
tapi tak nak la seronok sangat sebabnya...
takut si dia tak jadi balik pada tarikh yang di tetapkan...
so tak nak la berharap sangat..
walaupun tinggal lagi sebulan lebih je lagi si dia nak balik....

Alhamdullillah 5tahun sudah.. ^_^

Asalamualaikum....
Hope semuanya sihat....
Alhamdullillah 1.4 cukup la usia hubungan aku dengan si dia 5tahun...
bagi aku ia adalah usia yang sangat lama...
sebelum ini aku tak penah lagi menjangkau 5tahun dalam satu hubungan ...
habis kuat hanya 4tahun sahaja itu pun sudah mengenali si dia...
apa-apa pun aku bersyukur kepadaNya kerana Dia masih lagi menguatkan jodoh kami..
walaupun dalam tempoh 5tahun itu macam-macam dugaan yang melanda diri kami dua...
masih lagi kami kuat untuk berlawan habis-habisan demi sebuah hubungan yang kami bina bersama...
tepat sahaja 1.4 pukul 1.17min pagi...
dengan mudahnya setelah mendengar suara si dia dari telefon...
dengan automatik air mata aku kuat mengalir dengan deras...
hanya allah sahaja yang tahu...
terharunya aku bila sedia sanggup menalefon aku pada hari-hari penting kami...
apa-apa pun aku doakan hubungan aku dengan si dia akan kekal hingga akhir hayat...
moga allah mempercepatkan jodoh kami dan mengeratkan hubungan kami...
moga allah panjangkan usia kami...
terima kasih abg sebab sudi hadir dan menemani diri ayang ketika ayang sunyi...
terima kasih abg sebab sudi menjadi putera hati ayg sampai sekarang,,,
terima kasih abg sebab sudi menjaga dan memimpin ayg ke jalan yang benar...
terima kasih abg sebab sanggup melayan kerenah ayg...
terima kasih atas segala-galanya...
ayg sentiasa menyayangi diri abg...
walaupun kita dipisahkan dengan seluas lautan sekali pun...
cinta dan kasih sayang tak akan pernah kurang...
segala-galanya seperti sehalus pasir di pantai cinta dan sayang ayg kat abg...
rindu ayg seluas semester...
ayg janji ayg tak akan tinggalkan abg...
THANKZ SAYANG...

Bezday Girl.... ^_^ 31.3.2012


Asalamualaikum...
Alhamdullillah tepat pada pukul 12.00tghmlm cukup umur aku 21tahun Alhamdullillah....
Bersyukur kepada yang maha Esa kerana masih lagi memberi peluang kepada aku untuk bernafas di atas bumi ini...dan memberi peluang kepada aku untuk mencari rezeki di bumi Nya..
Aku bersyukur kerana Allah masih lagi memanjangkan umur aku,sihat tubuh badan,dan memberi orang-orang yang sentiasa menyayangi diri aku...
tak lupa jugak kepada kedua MAK dan AYAH...
tanpa mereka aku tak dapat hidup dan menikmati dunia ini...
jutaan terima kasih kepada mak ayah sebab telah menjaga aku dari kecik sampai keusia 21tahun ini...
melayan kerenah aku yang terlampau manja....terima kasih MAK AYAH...jasamu akan ku kenang hingga akhir hayat...
ADIK SAYANG KETAT2 MAK AYAH... <3
terima kasih jugak aku nak ucapkan kepada adik dan akak aku....yang tak pernah jemu melayan kerenah aku...dari kecik sampai la dah besar...dan sentiasa menyokong aku dari berlakang...
thankz uallssss....aku tak kn lupa jasa korang...aku sayang ampa dua....mmmuahhhh...
thankz to all facebook frendz....yang sudi wish my bezday dan mendoakan kesejahteraan aku....terima kasih banyak2...atas penghargaan dan ingatan korang terhadap bezday aku...
aku tak akan lupa jasa dan ingtan korang kat aku... ^_^
LOVE UALLZZZZ...
mmmuaaahhhh.. <3


Gerammmmm!!!

 

Geram lak rasa...tang dia dari hujung rambut sampai ujung kaki aku dia nak tau...aku nie chat dengan sapa??dari kol bpa smpai kol bpa???chat pa???segala2nya la...tapi bila dia yang buat pndai pulak nak sembunyi2....geram lak rasa...chat dengan pompuan satu hal dengan awek org pulak tu...klau aku la yang buat sah2 aku kena fire kau2 dgn dia...mrh dia tak ingt dunia la....dah la jauh buat pulak peragai mcm tu...aku dah ckp dah kalau aku tak nmpk n tak jumpa tak pa..tapi bila aku jumpa n nampak mmg silap besar la...tapi silap2 besar pun aku tak kata pa pun...tapi dia punya menjawab mmg terbaik la..buat aku rasa sakitnya hati aku nie....nak2 duk jauh nie da ja dia nak buat hal...tang dia segala2 serbi nak sembunyi...lps tu dah dpt tangkap baru nak gelabah bewak n mnjwb...mnyampah aku..lps tu buat pergai nie tak antar email pun...aih....sapa patut mrh sapa la nie..aku ka dia???aku pun hairan...jadi gak tnda tnya banyak...sampai hati dia buat hal mcm tu....stress aku...gerammmmmmmmm!!!!

Over!!!

Selama aku bekerja sebagai Pembantu Pengawas Peperiksaan dekat UITM Arau....mcm2 gelagat aku dpat tgk geng2 yang satu tempat keja aku....kdang2 tu nek mual jugak aku tgk gelagat dorang..ada yang belagak cm Penyarah...ada yang berlagak cm Ketua Pengawas...ada yang over makeup kalah pensyarah...ada yang semua benda dia tau...ada yang belagak pndai...tgk soalan budak2 UITM tu mcm dia tau semua...cakap tak payah kata la kemas tahap megat dewa dah...hahahaha...aku tak jelez tapi aku mnyampah tgk gelagat org mcm tu...dulu aku jga jugak exam tapi geng2 tempat keja aku tak mcm sekrang...sekrang nie over terlebih pulak...dulu kami one team...tapi sekrang yang tua kena hormat kat org muda..bukan yang muda hormat kat yang tua....entah la mcm2...aku nak tergelak jugak la dengan gelagat dorang tu...yang mcm2 ragam..ada yang satu geng keja dalam satu tempat exam...so bg kami org yang dah lama keja sebagai PP nie rasa hairan mcm na dorang nie boleh keja dalam satu dewan...kesimpulan dia Question Mark bnyak la kat c2...bg orang lama nie mmg sgt2 heran sebabnya kami dulu mmg berpisah rata2 tempat...susah la nak sama..tapi bg org baru nie mmg orang kata boleh setiap hari tu ada ja dorang satu group...tapi yang muda nie la yang suka buat pala ta'un nie..siap mengarah yang senior buat keja lagi..tu yang aku nak benggang tu....asl yang senior cakap nie yang sorang nie mesti jeling..nak ja aku korek biji mta dia....ok fine sekli dia buat sombong dengan aku jgn harap aku nak buat baik dgn org mcm tu...mmg tak r....!!!nak mnyombong sgt dgn aku...ckp pun lebey kurang dgn aku mmg silap besar la...nak tau aku cengge ka tak sila kn...aku akn bls dendam serta merta tak tggu dah aih...hahahahahha...garam rasa...stress kot bekerja dengan budak2 yang belgak cm pensyarah nie...makeup kalah pensyarah..nek tekanan aku...bedak tak payh kata aku rasa mmg kat umah dia bnyak tepung gandum kot..hahahhahah..jht jugak aku...aku tak kisah la nak pkai pa pun pkai la tapi hormat la akak2 yang senior nie...tak perlu kot nak belgak,jeling,belagak hot,belgak pndai,belagak mcm pensyarah,semua bnda pensyarah buat dorang nak buat...itu namanya OVER....tak payah la nak over sgt...org lain tgk mnyampah sgt2...ke mmg mcm tu baru strt keja atau pun mmg nak mnunjuk kat budak2 UITM tu yang dia tu "HOT"....mmg tak ley belah...

Sesat!!!!

 

HUHUHUHUHU!!!!!teruk gila orang PERLIS tapi boleh pulak sesat dlam PERLIS jugak...satu malu,satu takut,satu nagis,satu geram,....entah la kalau aku cmpur semua persaan aku time jadi mcm na...hahahaha...gila tobat aku stress gila2...aku boleh sesat dlam negeri aku sendir...mmg memalukn...nak jadikn cerita aku nak g keja nie kat UITM...aku dari umah tok aku..abis ja makan2 aku cakp la kat adik aku "wey adik,akak rasa aku nak p kok mata aiq la kok tu dekat ckit..."yang adik aku nie pun mengaku la....sebetulnya aku pernah lalu kat c2 anya sekali ja...aku pun dengan nak cepat sebab aku dah lwt dah nak masuk keja nie...aku pun bawak la keta...bawak2 masuk jalan dah betul dah...dengan bangga nya aku bawak keta sambil tgk ppan tanda...yang menunjukkan ARAU,MATA AYER,PADANG BESAR,KODIANG...terus lagi...aku pun dengan penuh keyakinan aku pun terus la...terus punya terus..aku tgk aku dah mcm dah jauh...aku dah nak dekat padang besar dah nie...time tu aku dah gelabah dah...aku strt dah nagis...sambil bawak keta sambil nagis nie...sambil duk jerit dlam keta AKU SESAT!!!!!!!lps tu aku patah balik...aku betol2 dah lambat sgt2 nak masuk keja nie...lps tu aku nampak ada satu kedai mkn tepi jln...aku pun berhenti la tnya makcik yang kat kedai tu nak p UITM ARAU kat mna...makcik tu pun ceta la kat mana...lps tu aku pundah dpt jln2 tu aku drve la dengan sisa2 aku teyak tadi tu...aku jumpa pulak pondok polis..aku bnti pulak...aku tnya pulak kat polis tu "encik nak p UITM ARAU ikut jalan mna"polis tu pun bgtau la..yang aku nie dah jauh sgt2 dah nie...kena turun bawah balik...aku pun dengan pntas bawak keta mcm drif nie..aku dah tak ingt2 pa2 dah sbb aku dah lwt sgt2 aku nak g keja...last2 sekali aku nmpak budak2 sekolah..aku bnti pulak..aku tnya "adik nak p UITM ARAU kok mna???"adik tu pun bgtau la bnda yang sama mcm polis tu ckp..aku pun ikut la2...jumpa dah jln sebenar..tapi aku tak yakin lagi...aku nak bnti tnya sorang pakcik nie nak p mkn knduri,...tapi aku bntutkan pertanyaan aku tu sebab aku rasa aku dah ada di jlan yang benar..aku pun pecut la keta aku tu...last2 sekali aku jumpa UITM ARAU...aku nagis sampai teresak2 sbb aku dah smpai...huhuhu...last sekli aku smpai tempat keja aku semua org tgk aku pelik ja...depa tak tau kata aku sesat n depa tak tau aku takut n cuak thp nak mmpus dah...teruk gila sebb aku ORANG PERLIS SESAT DALAM PERLIS JUGAK!!!!teruk sgt2...huhuhuhu...lps tu aku tak nak dah p kok tu...huhuhuhuhu..

Seminggu Bersamanya...

Alahamdulillah cukup pada 14.3.2012 seminngu aku bersama dengan buah hati aku...nananana...bukan bersama dengan cra yang dekat tetapi dengan jarak yang jauh...hanya ym,fb,msg n call sahaja sebagai tempat melepaskan rindu...kebetulan buah hati aku dry dock kat dubai selama seminggu...so dpt la line...walaupun mhl..jenuh jugak aku korek sana sini duit semata2 untuk buah hati aku sorang nie...orang kata pengerobanan semasa bercinta la konon....hahaha..hope nnt dah kawen pun msh lagi mcm tu...hahahaha...amin....walaupun tak dpat nak jumpa nak tatap muka sepuas2nya..tapi aku bersyukur sebab aku dpat berhubung dgn buah hati aku tu secara sebegitu aku tak kisah la jnji dpt berhubung..kdang2 aku tggu smpai buah hati aku balik keja...fhm2 je la time malaysia dengan dubai berbeza...kalau kita  pukul 12tghmlm dubai baru pukul 8mlm...so aku tggu buah hati  aku balik keja tu kira sana pukul 12tghmlm malaysia kul 4pagi...byang la sendiri...semata2 aku nak sembang dengan buah hati aku ja..nk dgr keluh kesah dia msa kerja...buah hati aku pun sonok la sebab da org nak melayan dia time dia letih keja..asl dia balik da ja org nak sambut dia...walapun hakikatnya berjauhan...tak pa jauh di mta tapi dalam hati dekat2 selalu....mmg sangt2 puas la seminggu aku rasa mcm setahun la berhubung dengan dia...hahaha...punya la poyo...tapi poyo tak poyo jnji aku dpt berhubung dengan buah hati aku tu...tu pun dah cukup...myb kebahagian aku kat c2...dan cra tu kebahagian aku...tapi aku tetap la bersyukur...selama seminggu tu jugak aku dengan buah hati aku bnyak mms...hahaha...masing2 dah tak tahan sebab tak tgk muka dah 4bulan...so masing dah teruja sgt2...bnyak sgt aku gmbar aku yang baru2...buah hati aku sonok sgt2...sonok bila tgk dia sonok...huhuhuhu...dia pun da jugak antr gmbar kat aku...mula air mata menitis satu satu...sebab telampau rindukn dia sgt2...bulan 1.4 nie dah cukup 4bulan dia dah buah hati aku g sail...tggl lagi 1 2 bulan mcm tu ja lagi..lps tu dia dpt balik...hope dia dpat balik ikut seatime dia la...amin,....yang pastinya aku amat2 la seronok yang tak terhingga...dan ari nie jugak pagi tadi kapal buah hati kita dah keluar dari port...nak nagis sgt2...lps nie tak da lagi fb,ym,msg,call,mms...huhuhuhuhu...aku akan ingt saat2 mcm tu....sgt merindui... :(

Menyampahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....


Ermmmmm...gambar kat atas nie pun dah menunjukkan muka mnyampah yang amat sgt2 dah tu..thap megat dewa dah la mnyampah tu....knpa mnyampah???mnyampah kat sapa???
moh ler aku jwb soalan2 tu...aku mnyampah sbb buah hati aku tu ajk chat smlm tggu punya tggu tak jugak muncul...dah tu antr msg mcm nak tak nak msg ja....angin satu bdn dah la aku nie....mnyampah kat spa aku dah jwb kn kat sapa buah hati aku...mcm semlm aku nmpk dia on9..ok tak pa aku sja ja tak nak tgur dia dulu  nak tgk dia nak tgur aku ke tak...last2 sekali smpai kesudah dia tak tgr aku dlm fb tu....mmg sah2 aku angin...tggu msg dari buah hati satu patah msg pun tak antar...ok tak pa sbr lagi nie...dah kol satu lebey dah aku dah nek hantu dah aku antr msg...bls msg aku pun nk tak nak ja...ok last sekli aku say nytez salam terus kat buah hati aku tu....b4 dia bg tau dia boleh chat kat fb tu dia fon aku...ok buah hati aku nie ckp la 15min ja ley ckp nie sbb free kol 15min ja...ok fine aku terima dgn hati yg terbuka tnpa ada rasa pa2 pun...last2 sekali pgi tadi aku buka fb dia ckp kdrt abis kol free da lgi...allah anya allah ja tau hati aku mmbara gila...nek abis mnyak2 aku...ok fine aku tak bls sptah pa pun...ari nie ja dia tak antr msg tak antar chat kat aku...ok fine aku fhm buah hati aku tu bz...tak pa la kn..tapi mmg dari ari tu smpai2 ja DUBAI...terus tak antr amos septah aram pun...dah la tak antr amos...aku nie antr msg beribu riban dia bls msg aku 2 3 msg ja...ok fine aku fhm kata mhl line kat sana...ok tak pa la...aku nie cepat fhm..tiba pulak mlm nie aku nmpk ja dia on9...bukan aku tak nmpk...dari aku of9 chat aku..aku terus buka chat aku nk tgk dia on9 ke tak....yg amat2 la aku geram dia buka chat dia tapi dia boleh buat don no ja kat aku....mna aku tau kata dia buat do no kat aku...ok fine msti la ampa kata "dia bz kot"kalau bz dia tak chat la dgn kwn2 dia...ok cek la semua tu kat fb dia...ingt aku nie bodo sgt ka pa....aku tggu smpai kesudah..tak da jugak...ok tak pa la dah tak nak tgur aku kn....aku pun tak nak la trhngeh2 nk tgk dia...almklum la bz kn...bkn jelez pun nak chat dgn kwn2 dia tu....cikit tak heran stakat kwn2 dia2 nak chat...chat je la ada aku kisah..tapi mslhnya aku da ja kat dlm chat tu..kalau dia tak nmpk pun dia boleh ja antr chat tu kat aku...last2 sekali tadi nie kol 12.30 tghmlm lbey2 baru antar chat kat aku kata dia nak trun p round kapal...mmg hampagas tol....aku ingt dia chat dgn aku mmg dia nak sembang dgn aku..last2 dia cuma nak gtau dia nk g round kapal....aku mmg angin la...aku nie nie punya la suka dia antr chat last2 sekli dia kata mcm tu mmg potong mood aku la...

aku tak mrh cuma geram!!!

DEMAM PULAK....


Aduhai buah hati pengarang jatung demam pulak atas kapal...huhuhu..isau sgt2...dah duty..dah tu dah la jauh dari  aku...kalau dekat dah lma aku bawak dia g jumpa doktor...huhuhu..sgt2 isau...dgn keadaan dia di sana...mcm na la buah hati aku tu eik..ermmmm....sapa la jga dia atas kapal tu...dah la ubat pun buah hati tak beli masa di darat...degil tak nak dgr ckp aku...kalau buah hati bawak ckit sbgai simpanan masa akan dtang kn bgs..tak da la aku kecemas mcm nie....mkn dia mcm na,,,minum dia mcm na...aduh...risau sgt2...nak demam pulak jauh dari aku dan family dia la pulak..buah hati aku da antar msg kat aku...dia ckp dia tak lrt sgt2...mta dia bengkak sbb tak cukup tdo....ciannya dia dah la demam tak cukup tdo pulak...mcm na la nak cepat lega kn demam tu....dah la aku tak da geng atas kapal tu..dulu kalau dia sail dgn KHALIS kawan se ALAM dengan dia dulu boleh jugak aku pesan2 kat kwn dia mintak tlong tengok2 kn kejap bila dia tak chat mcm tu....sekrang dah aku tak dpt nak pesan kat spa2 lagi...sbbnya kalau aku pesan ada la suara2 sumbang nnt...ermmmm...nasib la kn...hope myg sweet sour aku tu cepat2 la sembuh....YA ALLAH YA TUHAN KU KAU SEMBUHKN LAH DEMAM MOHD RIJAL FAHMI MOGA DIA DAPAT MELAKSANAKAN PEKERJAANNYA DENGAN SEMPURNA YA ALLAH....HANYA PADA MU AKU MEMINTA DAN HANYA PADA MU AKU MEMOHON....AMIN YA RABBAL ALAMIN....sangat2 risau bila dpat tau kata dia sakit...hanya allah ja la yang tahu bertapa risaunya aku dengan keadaan dia di sana...hanya doa sja dpt aku kirimkan..moga2 cepat2 la dia sembuh dan chat seperti biasa... 

Setiap Orang Punya Angan2....

Setiap org mmpunyai angan masing2 kan..ada yag nak kawen dgn anak org kaya,nak da rumah besar,nak da keta besar,nak g melancong seluruh dunia,da yang nak jadi org yang paling kaya mcm2 lagi la...yang pasti semua org pasti ada angan2 kn...org kata biar angan2 mna tahu kalau ia mnjadi satu realiti kan...tapi kalau tak usha masakan boleh jadi semua tu...betol tak???hehehehe...dah kalau tak dapat jadi pa yang di angan pun tak pe aslkn angan2 tu da dlm diri kita kn..hihihi..asal kita tak kcau org lain..dan tak mintak pun angan2 kita tu jadi knyataan..hahahaha....ok la angan2 kita myb tak setggi mna tapi kita nak sgt suatu hari nnt kita dapat jejak kan kaki kita dekat FRANCE...mmg tempat tu la dari dulu aku kecik2 smpai lah sekrang aku tringin sgt nak g...yes..mmg la tempat pertama yang aku ingin tuju mesti la MEKAH..ke tanah suci sapa tak nak g kan..rumah allah...tapi untuk hanya suka2 dan menikmati ciptaan allah dan manusia di FRANCE adalah satu angan2 aku yang tak pernah sudah...aku pun tak pasti knpa aku suka sgt tempat tu..aku suka tempat tu sbb da EIFFLE TOWER tu kot...hahahaha...boleh tak bg alsan tu...ok la sbb tempat tu romantik..rasa tempat penuh dengan bunga2 cinta (cewah tiba2 kuar tajuk lagu misha omar)hahahahaha..tapi betol la tempat tu crius aku cakap kalau aku jejak kaki aku nie kat c2 mmg crius romantik gila....mmg aku la org pertama rasa bangga gila sbb aku dapat g sana....kalau tnya aku nak g dgn sapa ofcoz la aku nak g dgn husband aku kat sana...aduhai soalan tak munasabah langsung..hahahaha...sapa husband aku tu....jeng..jeng..jeng....tggu dan lihat je la yek.,...hahahaha..pa2 pun insyaallah kalau da rezeki aku lebih ley la g...klau tak itu adalah angan2 saja....tapi aku rasa setiap angan2 aku tak penah pun jadi....opssss!!!da satu je jadi...lelaki idaman aku yg aku nak sgt....contoh dia dulu aku sellu ckp kat mmbe2 aku2 nak lelaki tggi dari aku,pkai spec,bdn sedap2 mata memandang n tak isap rokok....last2 aku dpt jugak lelaki idaman aku..tapi satu jer..buah hati kita isap rokok jem...tapi pa2 pun angan2 ja tapi allah yang menentukan....

insyaallah akan aku jejak kn kaki aku jua ke sini...amin...hope umo pnjang dan murahkn rezeki aku..amin....



*sori tau da yg aku gelarkn diri aku,aku da kita...ikut mood la yek...cmpur baur ckit dlm post kali nie...hehehe...suka hati la blog aku kan.. :P

Ohhhh Yeah 4 bulan dah....

Daisypath Vacation tickers

OHHHh yeah....dah masuk 4bulan dah my sweet sour kita berlayar...alhmdullah spnjang pelayaran buah hati kita semuanya dalam keadaan yang selamat dan dilindungi oleh Nya...dah tgl 2bulan je lagi...lps tu buah hati kita dah boleh sgn of dah....dapat jumpa my sweet sour kita untuk melepaskn rindu yg 6bulan mmbeku...
dah mula propa...dalam masa 4bulan nie mcm2 rintangn dah berlaku kat kita dgn buah hati kita....bergaduh,bertengkar,bertegang urat,slhh fhm,pa lagi yg korang nak..semua dah...dugaan pelayaran buah hati kita dgn kita jer,.,,suka duka semua dah berlaku...mmg terbaik la...sonok sebenarnye gaduh jarak jauh nie...sbb nmpk mcm sweet jer...klau korang tak cya ce try....pasti nak lagi..hahahaha...tapi tu la sapa kata org darat tak layak berpasangan dgn org laut...sapa ckp...org darat layak la...sapa cakp kata org laut nie kaki pompuan...org laut tak mcm tu la...sapa kata org laut nie tak romantik...org laut lebey romantik la dari org darat....ari2 antar amos setiap kali antar amos ade je ayt2 puitis...orang darat ade mcm tu..tak de kan...hahahaha....sapa ckp cple dgn org laut nie kena tggl...cple dgn org laut mna pernah kena tggl...yup dari realiti mmg kena tggl tapi dari sanubari hati,kasih sayang,kerinduan,nama yg terpahat dihati sentiasa dibawa bersama ok...org drat ade mcm tu???tak de kan...cple dgn org laut nie kita dapat berlajar samething la...yg tak dapat berlajar dari org darat sebenarnya...betol tak bohong....cple dgn org laut nie kita dpat beljar erti kesabaran yg tggi, keimanan yg kuat,ketabah yg kuat untuk mngharungi khdupan ktka psngan masin2 bekerja,salaing mmpercyai yg perlu kuat,bertolak ansur yg kuat,berdikari, mcm2 lagi la kalau nak senaraikn...mmg bnyak gila..mmg kalau cple dgn org darat pun mmg da semua tu tapi tak sehebat org yg keja di lautan...spcialnye cple dgn org drat nie dapat call ari2,dapat msg ari2,dapat date ari2 mcm2 lagi la yg tak dapat pada org laut...tapi tak de la kita nak ckp kata org laut nie hebat..masing2 da kelebihan dan kekurangan masing2...tapi tu la perbezaanye yg dpt kita tgk sepanjang 4bulan 2hari buah hati kita g sail...alhmdullah kita di takdirkan berjumpa dan berpasangan dia buah hati kita nie...hope dapat kekal smpai ke akhir hayat kita dua...hope buah hati kita slmat smpai ke destinasi dan selamat pulang nnt..amin...cepat balik ye sayang...im alwyz waiting 4 u... ^_^

Jangan Balik...!!!!

Orang lain kalut jer nak buah hati masing2 balik cepat..tapi kita...kita tak kasi buah hati kita balik cepat2...buah hati kita ckp myb dia smpai singapore 22.4..myb dia sgn of kat cna...kita ckp kat buah hati kita tak pyah la balik lagi sebab nnt tak dpt raya kat cnie..kalau balik bulan 4 myb dlm bulan 6 or 7 dah nak kena naik kapal dah...mesti la famly buah hati kita tak suka..tabah2 ayah buah hati kita...ayah buah hati kita nie cukup pantang kalau anak2 dia jauh dari dia....hehehehe..korang nmpak tak kat c2 kata buah hati kita nie seorang anak yg mnja sgt2...korang fhm2 je la yek anak akhir mmg mcm tu pun kn...sellu di beri prhtian yg lbey dari fmly...sellunya la anak pertama n anak last sekli sellu diberi prhatian yg lbey....dah2 kita bukan nak ceta psl anak pertama or anak terakhir...smbung balik ceta tadi...dah tu tak kn tak dpt raya cnie kan so tak best la sbb masing2 dah set dlm kepala otak masing yg buah hati kita nak balik raya cnie tahun nie...kita mnta la buah hati kita nie mintak kat cpten dia spya dia abiskn seatime dia dulu klau nak halau buah hati kita balik pun...biar la buah hati kita balik bulan 5 ke 6 ke tak pa..asalkan balik posa di drat n raya cnie dah cukup puas hati dah...taun depan kalau tak dpt dia raya cnie pun dah tak pe dah sbb taun nie dah buah hati balik  raya cnie dah..tapi kalau boleh mmg nak setiap kali raya nak je buah hati kita balik raya cnie...pelik kn...pelik2 pun tapi tu la realitinya...mmg kita tak nak dia balik lagi...bukan tanda kita tak suka tapi kita cuma nak buah hati kita balik raya cnie jer...tu ja sebenarnya..tak da pa pun...klau tnya org lain mesti kata "loh bia la balik awl pun ley lps rindu","bia la tak raya pun jnji dpt jumpa awl"...ish tu bukan kita..kalau balik pada hari2 yang penting kn best...org lain pun boleh tumpang sonok jugak kn....see kita dari dulu zaman sekolah lagi asyik pk kn org jer...huh!!nasib la...pa2 kita mintak sgt2 buah hati kita dpt la balik bulan 6 tu...amin....

Kerispatih - Lagu Rindu

Bintang malam katakan (sampaikan) padanya
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
Embun pagi katakan padanya
Biar ku dekap erat waktu dingin membelenggunya
Reff:

Tahukah engkau wahai langit
Aku ingin bertemu membelai wajahnya

Kan ku pasang hiasan angkasa yang terindah
Hanya untuk dirinya
Lagu rindu ini kuciptakan
Hanya untuk bidadari hatiku tercinta
Walau hanya nada sederhana
Ijinkan ku ungkap segenap rasa dan kerinduian

p/s : lagu ini kita tuju khas untuk buah hati kita yang jauh di perantauan...kita rindu dia sgt..semakin hari semakin rindu kita kat dia...lagi buah hati kita nak balik lagi tu kita rasa kita rindu sgt kat dia...kita doakn buah hati kita selmat smpai dan pulang.."abg cepat balik yek ayg rindu kat abg sgt2..ayg tggu abg balik nie.."


                         

Akhirnya Dapat Jugak!!!


Eeeerrmmmmm...
akhirnya dapat jugak pa yang kita nak...
hahahahahaha...
dress yang selama nie di idam2kan oleh kita..
rata tempat kita cari dress...
tapi satu pun kita tak berkenan..
last2 sekali jumpa lak dress nie..mmg meletop la kita cakap kat lu...
kita kalau nak sesuatu tu msti nak jugak2..
klau tak dpt kita akan cari smpai jumpa tak ksh la jauh mna pun..
tetap kita akan cari...tak ksh mhl mna pun aslkn dpt..
buruk kan peragai kita...
buruk ke cntik ke peragai kita suka hati la kita tak kcau org lain pun..
dress yg kita pakai tu di tempah khas ok...
dari melaka mari...
tempah khas dan kain nie limited ok..
hanya kita ja pakai kain n corak mcm nie...
mmg terbaik la dari ladang gandum...
ukuran baju nie pulak mmg kita kasi ukuran badan kita...
dan ini lah hasilnye...
sgt2 cntik..dan kita pun suka...
sgt2 puas hati dan tak dpt nak gmbarkn kepuasan tu mcm na...
puas sbb cntik dan puas sbb dpt baju yg di idam2kn...
thanks kepada sponsor baju nie..jasa mu akn ku ingati...hahahahaha..
thankz jugak kat tailor kita akak CIK NURUL..
sebab sudi menerima tempahan dress dari kita...
hasilnye amat memuaskan..jhtan yg sgt2 la kemas...
kesimpulannye mmg terbaiiiiikkkkkk!!!
sapa2 nak dress mcm kita sila la g ke fb akak CIK NURUL..
korang tak akan menyesal dgn hasilnya... :)





THANKZ ALOT AKAK CIK NURUL ^_^

Merempit...

Hye...
ari nie adalah ari yang paling best sekali..
sebab ari nie kita baru mula naik moto setelah 3tahun lebih kita tak bawak moto..
ok mula2 tu mmg agak gayat ckit la sbb dah lama tak pegang handel moto kn..
rasa getar la jugak nak bawak tgh jln raya tu kan...
tapi msh ok...mmg kita rasa dunia nie kita punya la...
selalu bawak kereta ja..
nak g mna2 ja keta...semua keta..
tiba2 petang nie tergerak pulak hati nak bwak moto pulak la g umah mmber kita kat bintong..
perderaih moto p umah dia..mmg angin terbaik dari ladang...
walaupun panas tapi angin sejuk ja..hahahaha..
p umah mmber kita kejap..
lps tu kita cakap kat kawan kita ajk dia g kangar..
kebetulan pulak dia da keja kat kangar mmg terbaik la...
kita la bawak moto..
mmbe kita siap perli kita lagi sbb kita tak penah bawak moto..
tiba2 ari nie bawak moto..
agak pelik ckit la yek..
hihihihhi..
teringat masa zaman sekolah dulu..
nak g mna2 semua naik moto...konvoi ramai2...
smpai 6biji moto..kadang2 lebih..
mmg hevok gila la...
geng kita ja bawak moto...
dah la pompuan bawak moto..bwak moto mcm org laki bawak tu...
ikut sempat je nak cilop mencilop...
tu yg best...ley duduk depan sekali kalau keta lmbt nak kena tggu keta depan tu lps...
naik moto ley cilop2 rasa cepat ja smpai..hahahaha
mmg rasa mcm zaman sekolah dulu2 la...
kita tak akan lupa la pa yg berlaku ari nie...
mmg best gila...
thankz to my frendz NUR HARNIDZA BT ROHIDZAM
love u so much my frendz..

Alamak jumpa EX-boyfrendz lagi.... O_0


Hai....lama tak update blog...huhuhu..rindu kat blog nie...kita tak smpat nak update blog sbb bz memanjang dgn pgk dgn famliy trip lagi,dgn tempahan manik lagi...bnyak benda nak kena uruskn..so tak smpat la nak singgah kat blog nie...ok la nak strt ceta dah...

17.2.2012 JUMAAT...
berkat ok berlaku kejadian yang kita rasa tak sngka...asal kita da mesti dia da...ari tu kita nak g family trip g langkawi...nak jadi kn cerita kita g jetty kuala perlis tu kita mcm nak kenal sorang mamat nie...
mcm nak kenal...tapi tak pa la kita buat tak tau ja lagi...myb silap org kot...tapi kita nak jugak kepastian...
kita beralih sekli lagi nk tgk betol ke ex bf kita...last2 dah tak de kat c2..
ok tak pa la kn dah tak da kat tempat aku tgk tu..dah tiba masa kita nak kena naik boat dah nie..sbb boat dah smpai..tak pa aku nie baris la nak masuk dlm boat tu kan...last2 sekali kita tgh cari tempt duduk nie nak duduk..kita pusing2 sebelah kanan kita alih2 ex bf kita...
alamak dia senyum kat kita...ok kita mmg cair gila tgk dia snyum..sbb dia senyum manis sgt...org ckp sedap la mta memandang...hahahaha...ok tiba2 buah hati kita terlintas kat mata kita...
nasib lagi..hahahahaha....
kita kita bukan duduk sebelah dia ok cuma duduk sebaris dgn dia ja...selang 4 kerusi....tak sngka selalu sgt terserempak dgn exbf kita nie...
ari tu jumpa kat kuala perlis g mkn dgn fmly...jumpa jugak dia...g langkawi pun jumpa jugak...tadi pun jumpa jgk time keluar dgn sepupu kita...huhuhu...bnyak sgt jumpa...kacau kalut gak la..hahaha...tapi mmg tak nafikn kalau dia senyum mmg manis gila la snyuman dia...crius ckp...walaupun dia tak da rupa tapi dia snyum mmg manis...bnyak org puji dia mcm tu....


tq sbb sudi bca blog kita.. <3


Kenapa RINA ???

Hai...Asalamualaikum....petang nie amt la bosan....tadi petang ingt nak kuar tapi kita mls smpai ttdo kejap...erm..tiba2 rajin pulak nak update blog nie..ramai sgt tnya kenapa nama kita "RINA"...nama sebenar kita ape???ok la nama sebenar kita "NUR NAJIHAH BINTI NORSHAHIDI"...ok mmg nama "RINA" tu tak da kena mengena langsung dgn nama kita...jauh sekali...datang mna nama "RINA" dah tak de kena mengena pun dgn nma kita...sebenarnya "RINA" tu gabungan nama kita dgn buah hati kita...
nama buah hati kita kn "MOHD RIJAL FAHMI BIN TALIB" so buah hati kita kasi la nama "RINA" tu kat kita...gabungan dari nama buah hati kita dengan kita...."RIJAL DAN NAJIHAH" so jadi la "RINA"...ambil di awl nama RI n NA...gabungkan nama tu...kan jadi nama "RINA" tu...hehehe...so mmg kita bahasakan nama kita "RINA" dalam fb dan org2 yang baru kenal kita....org2 yg rpat sgt2 je dgn kita mcm fmly kita pggl kita "ADIK",mmbe2 sekolah kita pggl "KAK G","JIHAH", n "JIAH"....yang lain semua pggl kita "RINA"...ok bukan kita tak bngga dgn nama kita tapi dah terbiasa dgn pgglan tu...rasa mcm dah sebati dlam hidup kita...so tak slah kn kita guna nama tu...ok mmg poyo + gedik + mengada2...tapi asalkn nama tu sedap di pggl..famly kita pun tak kisah...n famly kita pun tahu kata kita ade nama kedua selain "NAJIHAH"...family kita kat kg pun kadang2 pggl kita "RINA" so mmg nma tu dah mmg sebati sgt2 dengn kita...kita tak kisah la org nak ckp pa pun kat kita...jnji kita tahu kita tak buat salah n family kita pun tahu pasal nama kita guna...
mmg tak de masalah....lantak la kalau ade yg kata eh gediknya pompuan nie nak men gabung2 nama la bagai....kita tak kisah kata la selagi boleh kata sbb allah dah kasi mulut untuk berkata2 kan...so kata la...tapi kita nak ucpkan terima kasih kasi kita pahala dgn kata2 korang tu.. ^_^ pa pun kita bangga dengan nama kita "NUR NAJIHAH A.K.A RINA"

Gemersik Kalbu Happy Ending!! ^_^

Asalamualaikum......hai smlm tgk episod akhir gemersik kalbu...ok ending best gila...kita suka part akhir sekali time SUFIAN gelabah gila tgk RIAHANA sakit nak bersalin...ok mmg mcm tu eik kalau husband gelabah bila nak dpt anak..hahahaha..tobat kita pun nak pasang niat nak pemainkan husband kita nnt..hahaha...mmg sweet gila la...kita smpai senyum sorang2 ok...kalau tak caya tgk la... ^_^




                             

Berangan Sejenak...

Tiba2 terberangan pulak untuk masa depan...ok datang mood gedik nak kawen...rasa cm aura kawen dah dekat....(dush...dush..dush!!eh rina jgn gatal sgt ok... :P ) hahahaha...ok tiba2 ok..bukan sengaja nak pk...galak sejenak....wahwahwahwahwah..tapi kalau korang rsa post nie mcm gedik lain mcm je sila la yek susurkn error anda ke kanan dan tekan X...terima kasih..terberangan pulak nnt nak buat wedding ala2 dlam taman...wah g tu tau...hahahaha...siap buat reseach lagi ok...hahaha...pa lagi atok google la jadi peneman kita untuk usya2 pic wedding yg ala2 taman g tu..hehehe...

if dalam dewan...nak mcm nie...hehehe...
pelan ala2 taman dan yang kita minat...



sebenarnya bnyak pelamin yang aku suka tapi nie antara pelamin yang aku suka la...
nak jugak ade pintu gerbang...if buat kat dewan eik...contoh pintu gerbang yg teringin sgt2...

ala2 mcm nie la..hehehe...

kad kahwin lak nak mcm nie nnt...kalau ade yg moden lgi nk yg moden lagi la...tpi yg tahu kad kahwin sekrang mcm nie la...contohnya...



antara kad2 yang teringin nak buat...ini untuk kenalan yang rapat je...yang akan dpt kad special nie...so beruntung la sapa yng dpt kat yg comel lg molek nie..hehehehehe...

antara doorgift yang tringin nak kasi...contohnya mcm nie la...hehehe...



di antara doorgift ye nak kasi kat tetamu...siap dah reseach ok kat mna nak beli barang2 nie...hehehe..punya dtg mood galak...snggup nie berangan sejenak..

antara baju pengantin yg nak di pkai oleh pengantin perempuan..




antara baju yg teringin dan wrna yg ingin dipkai bila di hari bhgia...hehehe....

baju pengantin lelaki pulak mcm biasa la kn baju melayu moden...dan nak padankn dgn gaun yg kita nak tu...kita nak minta bakal suami kita pkai bju uniform dia...hehehe...ade yg pakai bju mcm wedding asyraf muslim contoh dia mcm nie...

ha nak mcm nie je...korang byg tak de  riben kat lher tu yek..hehee..

ok untuk bunga di pegang nak bunga hidup dan segar ok...bunga mesti wrna pink..smple but nice...contoh dia mcm nie...


kasut wedding selalu kita tgk yg ttup depan tu ja kn..so boring...so kita nak yang moden...tapi nmpak cntik...contog yg kita nk tu mcm nie je contoh eik...



contoh2 je ...nak cm nie je...kalau tak de kat butik pengantin tak pe kita sanggup beli..hehehe..boleh tak mcm tu...ok tak mcm tu..hahahaha...berangan je...tak de la sampai diman kan...tiba mood gatal nak buat mcm na...so kepada yg rasa pa dia la dia nie gatal , galak , gedik semacam je...tok sah la bca n tgk..kalau dah tgk sekrat rasa mcm mnyampahnya gedik mmpus pompuan nie...susurkan error anda ke kanan dan tekan tanda X..terima kasih.. ^_^ dis is my blog so ikut kita la kn nak post pa pun...


This is my dream.. 
^_^


Persiapan...

Hai...erm...persiapan la yek kita nak buat nie....huhuhu...tengah fikir nie nak buat persiapan nak sambut buah hati kita nak bali....walaupun lmbt lagi...lagi 3bulan lagi buah hati kita tggl nak balik...tapi tak slhkn kita nak buat persiapan untuk buah hati kesayangan kita....dalam perancangan sebenarnya nak buat pa la...tapi ade jugak la kita terpk nak beli sesuatu...untuk bezday buah hati kita...kita dah beli wallet untuk buah hati kita...tak cntik sgt biasa je...jenis U.S POLO..harga tak perlu la kita ckp kn...dan tengah cadang jugak nak buat kad kat buah hati kita...nak buat sndiri ok tak beli...dalam perancangan...dah sttle untuk bezday buah hati..

contoh je yek...huhuuu

sekarang pulak tengah pk untuk anniversary kitaorang yg kebpa tahun tak perlu la kasi tahu lagi nnt tggu tarikh tu baru kita kasi tahu eik yg kebpa tahun..hehehe..nak kasi ape la kat buah hati...kalau kasi frame ok tak...ade gmbar kitaorg...kejap contoh dia korang boleh ke blog nie untuk tgk contoh frame yg kita ckp tu...
korang boleh la tgk kat c2...frame tu la kita nak kasi kat buah hati kita...korang rasa sesuai tak??dan kita nak kasi kad lagi untuk buah hati kita...boleh tak mcm tu..ke korang raya poyo je...pening sebenarnye pk nak bg pa kat buah hati untuk hari2 bahagia kita...

selesai pk untuk anniversary kita...kita pk jugak nie nak buat pe eik nnt bila buah hati kita balik...dalam cadangan kita nak beli cupcake , bouquet of flower n kad buatan sendiri...
contoh cupcake...

contoh bouquet of flower..
kad buatan sndiri so tak tahu lagi nak hiasa pa n nak buat pa...huhuhu...masih lagi berfikir dan mncari idea...

korang rasa ok tak semua nie untuk buah hati kita balik nnt..semua nie kita perlu persiapan awal..takut kita tak smpat nak buat yang terbaik untuk buah hati kita...tapi dalam otak kita jgk ade jugak tpk nak buat cndle lght dnner..tapi tu la kat mna la kita nak buat kita pun tak pasti..tapi bajet pulak kita nak pk nie...boleh je kalau nak buat kat tasoh tu..tapi itu la mesti kena berurusan dgn pihak resort kat c2...entah la masih lagi dlm perancangn sbb tu kita perlu perancangan yang awl dan rapi untuk semua nie...semua yang dirancang nie semua kita akan bg sekali gus dekat buah hati kita...hope semua yg kita rancang nie semua jadi..amin....

Hukum Karma..

Asalamualaikum...soalan yang biasa tnya korang chat ke tak??hehehe..dah tak da soalan lain ke kan kita nie...tak pa la org ckp kita berbudi bhsa...ok what dari org lain tak penah tnya kita chat ke tak kn...so tak slhkn kita tnya korang chat ke tak....


Sebelum nie ade je mslh yg menimpa diri aku...org bawak cta aku sana cnie...canang aku ke sana sini kisah aku dgn buah hati aku....dan sekarang si A nie telah menerima karma nya....bukan aku suka...buka aku nak bersyukur atas pa yg dia buat kat kita...dan bukan jugak kita nak dendam dgn atas perbuatan dia terhadap kita...tapi itu la setiap pa yg kita laku kn demi memalukn org lain n bawak cta anak org..akhirnya allah akan beri balasan lebey teruk dari pa yang di canang sana sini...


setelah pa yg aku dgr cerita yg si A nie menerima balas lebey teruk...mula2 ya kita tersenyum...tersenyum puas sbb selama nie si A nie suka canang anak2 org lain yg buruk2 semuanya..dan si A selalu memuji anak dia d best in d world...tapi senyuman kita tu hanya smntara sbb kita tak ptut suka...tapi ptt kita doakn yg lebey baik dan moga allah mmbuka pintu hati si A untuk mengubah peragai dia untuk kebaikan..


kita doakan je yg terbaik untuk si A nie supaya apa yg dia kena karma nie telah buat diri dia ingt balik pa yg dia canang2 anak2 org lain...allah sekrang bayar cash je...kalau benda tu tak baik yg kita buat...allah akan bg je yang tak baik ntuk kita lagi teruk pa yg dia buat....so beringat la seblum buat yang tak baik tu bnyak2 ingt allah dan beristifar sebelum melakukn perkara yang tak baik....kita post nie bukan nak buruk2 kn si A tapi kita nak cerita nie mnjadi satu pengajaran untuk diri kita dan org lain jugak...





3 beradik bila menggila....

Salam....hai semua...ermmmm...hari nie bnyak sgt bnda nak cta dah bnyak sgt dah post cerita dlm blog kesyngan kita....tak pe la kan nie kan blog kita so ikut suka kita la kn nak post bnyak mna pun...so kalau ade yang rasa mcm dah meluatnya nak bca post dia...korang buat tak tahu je ok...tak de hal kita tak mrh pun...dan kita tak mngaharap korang nak baca blog kita nie...dan jika ade yg teringin nak singgah kat cnie..tq...itu je mmpu ckp...

ok la tak nak cta pnjang sbb ade lagi cta nak cta lps nie...huhuhu....bnyak sggh cta kita nak cta kn..hihihi..semua nak update ari nie jugak sbb tiba2 ari nie ade mood yang aktif nak update je...so tak de sapa ley halang kita ok...ari sabtu dan ari ahad yang lepas msa akak kita balik cnie "PERLIS" kita ade buat photoshoot dgn akak n adik laki kita....dekat "TASOH" ok sngt2 best ok...walaupun panas tering tapi sebenarnya tak rasa pun panas sbb bnyak pokok dan angin yang sgt2 kuat....so sjuk je....nyaman..dan best gila...huhuhu...mmg mntap gila...

so ade la ckit gmbar kita 3 adik beradik nie yang kita nk kongsi dgn korang...jom tgk...

yang korang nmpk sorg laki yg tak pkai cup tu..haa..tu bakal abg ipar aku..
nie ari kedua kitaorang g tasoh..


ok yang ni ala2 ni bali ok..hari pertama kitaorg g..gila time nie angin mmg kuat dan best..

ha..nie kat kebun buluh cina..tempat dia sma ja cuma kat luar..mmg cntik gila..

bayang2 kitaorg..

cari mna kaki kita..hehehe... ^_^

part nie best...tapi tak ingt gelak sbb pa..hehehe..

my lovely sister.. <3

jelez tak???hehehe..

my lovely bro... lagak model ^_^

ari kedua ok...kalau korang tgk da mamat yg pakai bju merah tu
tu adalah hari kedua kita g tasoh..cntik part nie.. :P

me... like model right??hehehe..jgn puji malu...hukhukhuk.. :P

dah abis dah gambar kita....sbenrnya bnyak gmbar kita tangkap..tapi kita tak de la nak tnjuk semua kn kang korang jemu lak..hihihihi..cukup la setakat nie je yek...mmg best korang kalau g mcm duduk kat oversea ok...dengan tasik dia mcm kat london...tempat dia mcm kat bali...ha mcm na tu london + bali..korang p la sndiri...mmg tk rugi kalau korang g..nyaman sgt2 tempat dia tak rasa pnas ckit pun...bila korang turun PERLIS boleh la g tempat tu...tak pun tggl je kat chalet tasoh tu...tempat dia mcm nie..kejap nak tnjuk..

nie resort dia...

ha nie la permandangan tasoh tu..mmg gempak n best gila...mcm kat bali kn...
kita tak tipu mmg best.. 


harap korang puas hati...boleh la ajk family dtg..bawak husband ke..honeymoon..hehehe....
dekat dengan padang besar,dekat dengan wang kelian,dekat dgn gua kelam,dekat dgn thailand sebalh sana..
mmg dekat sgt2 la...so tak rugi kalau korang nak menenangkan jiwa korang..

cewah mcm buat promotion pulak..hahahahha...ini je la yg mmpu tarik minat pelancong selain padang besar..
tmpat nie jugak jadi pusat pengambaran..bnyak dah artis2 buat pengambaran kat cnie..enjoy ok.. ^_^









Dugaan melanda Diri...

Hye...hope sihat la yek ari nie..moga hari nie adalah hari yang paling semprna bg korang semua...dan kita doakan korang semua idup dalam keadan selamat dan dilindungi oleh Nya...amin...

dalam bulan 2 nie pelbagai yang berlaku dalam hidup kita da yag suka dan duka...tapi tak lari dugaan yang menimpa diri kita sndiri...dalam fb kita penuh dgn post2 yang buat org semua tnya knpa dgn kita...tapi kita tak mmpu nak ckp pa yang berlaku kat atas diri kita...tak kurang jugak ade yang beri kta2 semnagt kat kita da yang care kat kita..kita nak ucapkan terima kasih atas kata2 semangat dan doa2 kalian ke atas diri kita...walaupun korang tak tahu ape punca kita jadi mcm tu...

kita harap korang diberkati dan selamat n dilindungi...itu je yang kita mmpu kata...hanya allah ja dapat mmbalas care korang kat kita...entah la bnyak cerita yang berlaku kat kita...dugaan yang pelbagai cara yang datang kat kita..dan kita tak kn lupa perkara pa yang berlaku kat atas diri kita...

kita tahu kita bukan seorang hamba yang kuat nak terima dugaan sebegitu..tapi dengan redha kita terima dgn hati yang terbuka..sbb allah yang mmberi dugaan dan ujian itu untuk kita..dan kita yang terpilih untuk di uji sebegitu....walaupun siang malam ..pagi petang kita tak henti2 menagis sbb dugaan dan ujian itu menimpa diri kita....sumpah kita tak dapat nak kawal diri kita...rasa saat kita ditimpa musibah yang agak amat dasyat dlm diri kita rasa nak bunuh diri sbb tak snggup nak berhadapn dgn keadaan mcm tu...

alhmdullah kita ade family yang selalu sokong kita dari belakang....kita bersyukur sbb kita dilahirkn dlm keluarga yang sgt mnyokong kita...walau pa pun keadaannya...entah kita rasa kita manusia yang penuh dgn dugaan dalam hidup...tapi kita ingt lagi kata2 adik laki kita..."ALLAH MENYAYANGI AKAK SBB TU ALLAH BG DUGAAN DAN UJIAN TU KAT AKAK..ALLAH TAK AKAN KASI KAT AKAK KALAU AKAK TAK MMPU"...menitis satu2 mutiara di pipi kita...dgn kata2 yang kita rasa satu kata2 buat kita kuat dgn keadaan mcm tu...kita tahu semua org syg kita....

dalam keadaan mcm tu kita nagis dibahu adik kita...kita peluk adik  laki kita kuat2 sgt sbb kita tak de lagi kekuatan dalam diri kita nak tempuh...mmg sangat berat dugaan yang menimpa diri kita...dan kalau korang ditempat kita pun mmg korang rasa YA ALLAH MMPUKAH AKU MENANGGUNG DUGAAN DAN UJIANMU INI..tapi mcm na keadaan sekali pun hanya dgn berdoa dan dekatkn diri kita pada ALLAH je yang mmpu menenangkn kita dan berdoa pa yang berlaku kat kita ade balasnya...

alhamdullah...sekarang kita dah beransur pulih..setlah akak kita balik umah..sbb dia dah rawat segala keresahan,kesakitan,kedukaan kita ...family kita adalah perapi jiwa kita bila buah hati kita tak ade dcc kita...dan adik lelaki kita adelah tempat kita pinjamkn bahu untuk menagis dan mncari kekuatan diri kita...

kesimpulanya...kita patut terima segala ujian yang melanda diri kita...allah tak akan beri ujian kpada kita jika kita tak mmpu nak mengawalnya...allah menyayangi kita bila setiap ujian dan dugaan yang di  beri oleh Nya...