4weeks...


Asalamualaikum....untuk hari nie ja aku da post 2 termasuk yang nie...tapi tak pa la suka hati aku kan dah nama pun blog aku...hak aku...ada aku kisah semua tu...kalau tak suka mcm biasa la sila bawa jari jemari korang ke sebelah kanan korang nampak kan tanda " X " sila la click kalau korang ras dah menyampah dah nak bca..hehehehe...(ayt ganas tak)hahahahahha...jgn ambik hati gurau aje...kalau tak ley gurau g duduk dalam gua...

Haaaaaaaaaaaaaaaa...jgn duk tatap lama sgt gmbar kat atas tu marah aku...tengok ckit2 dah ler...aku letak pun sebb nie blog aku suka hati aku la nak letak gmbar pa pun kan...hahhahahah..kena lagi..hahhahha...dah2 tak nak gurau2 dah...tapi plizzz jgn tatap lama2 my hubby...pliz....(lagak mcm hubby tu artis)..untuk pengetahuan korang gambar kat tas tu gambar my lovely hubby...mesti la korang dah sedia maklum dah kan...so tak perlu la aku nak perkenalkan lagi..

untuk pengetahuan korang gambar tu 2tahun yang lepas...dia first2 sekali nak g sail...korang nampak tak terserlah keenseman hubby kat c2....ok bgs kalau korang tak nampak...aku mmg tak nak korang nmpk pun...biar la aku ja yang nampk...tettttttt...hahahahhahaha...gambar yang terbaru yang baru hubby sail tak de sebab hubby tak nak bg...so tak pe la tak kisah...

ermmmmm...pejam celik pejam celik dah 4 minggu dah hubby g sail...cepatnya masa berlalu...over tak aku...hahahahah...pada hal aku rasa lama gila ...mcm dah 6bulan dah hubby g sail...padahal baru 4minggu...aduhai lmbt g nuh nak buln 5 tahun depan...tak pa la org kata pejam celik pejam celik kejap ja la kan...org kata...so try la buat kepada sapa yang berada dalam keadaan aku sekrang..mesti korang rasa cepatnya....(dalam hati ye la tu cepat!!!)dah genap dah 4minggu...tak masuk lagi sebulan aduhai...bak po lambt bebeno nie...

tak pa la sabar tu kan separuh dari pada iman so tak slh aku bersabar..
perit hanya allah ja yang tahu kbertapa perit nya hati nie nak menunggu saat indah tu...huhuhu..
sedih!!!...tak pa la yang penting berdoa untuk kesahjetraan dia dan jugak anak2 kapal yang lain...
moga dapat menjalani dan liku2 lautan....tu ja yang termmpu...amin...

cepat balik ye semua warga KAPAL SERI BALQIS...semua partner2 masing tak sabar nak bertemu dengan kamu semua...terima kasih atas pengorbanan yang korang dah buat untuk kami semua....kami semua menghargai pengorbanan yang kamu semua buat....laku kan dengan hati yang ikhlas dan cari la rezeki kerana allah dan untuk keluarga...amin... big smile 4 me n all ur partner..  :)










Ohhhhh yeah...!!!

Asalamualaikum semua...hehehe...korang semua sihat ke...(mcm da org bca blog aku nie kan..)hehehe...hope semua sihat la yek...kalau da yang tak sihat 2 boleh2 la bawak bdan anda jumpa doktor...kalau takut jumpa doktor tanggung la sendiri..hahahaha...kejam ckit aku nie yek...




tengah hari yang terik nie aku nak story morry cket bout pa yang korang bca kat title aku la ye.. "Ohhhh yeah"pa la yang aku merapukan...pa yang ohhhh yeah pun tak tahu...entah2 gila kot..hahhahahah...suka hati aku la title aku da aku kisah nak letak pa pun..agak2 tak nak bca sila pegang mouse korang halakan ke " X " di sebelah kanan anda dan kemudian click ia di situ....sekian terima kasih..hahhahahaha...(ayt kejam tak??)gurau je yek...




dah2 aku tak nak melalut lgi...setelah sekian lama menunggu AMOS akhirnya pagi nie aku dapat jugak email dari AMOS....hehehehe....dat y aku happy semcm ja nie....hahahahaha....sekali dapat nah kau 6 EMAIL dari AMOS...baru puas hati kau...!!hahahahahha...ade aku kisah...lagi aku suka....ade berita gumbira katanya bulan satu tahun hadapan insyaallah KAPAL SERI BALQIS akan dry dock kat PASIR GUDANG....hope dry dock betol la kat PASIR GUDANG..huhuhu....




Ohhhh...b4 tu nak cerita la ckit sebab pa AMOS buat hal..sebab cuaca buruk kat sana...rolling 10-15 dgree....korang bayangkan la sendiri ye...huhuhuhu...hope diaorang selamat la kat lautan yang luas tu...almaklum la untuk pengetahuan korang semua sekrangkan musim tengkujuhkan...so faham2 sendiri la kan....lautan mcm na...dat y la AMOS tak dapat nak melaksanakan kejanya sebagai perantaraan....hope lepas nie ok la balik...




pa2 pun untuk pengetahuan semua aku seronok sgt sebab dapat berhubung dengan AMOS kembali...hehhehhe...setelah sekian la menunggu AMOS akhirnya pagi tadi muncul jugak...punya la aku tutup mata tak mau sebabnya aku takut tak da email lagi...waaaaaaaaaaaa....dan semua email tu semua nya aku dah bals dah...cepat tak aku...jari jemari aku menari nari laju ja kat atas keyboard nie dan senyuman terukir setelah dapat baca ayt2 romntik dari hubby... :) tq hubby...i hope u love me 4 eva,eva n eva...










Stressnyaaaaaaaaaaaa............

Asalamualaikum semua yang sudi membaca blog rina nie...ok rina nak coret ckit kat blog rina tentang stress yang rina alami...26hb smpai kehari nie 28hb masih lagi tak da khabar berita dari AMOS....aduhai kenapa ye...apa maslah AMOS untk kali nie...tak penah2 AMOS buat hal mcm nie....tiba2 pulak buat hal tak smpai2 AMOS pun....setiap hari buka email tapi masih lagi tak pa2 AMOS....tekanan jiwa pulak rasa...dah la berjauhan satu dugaan dah nie satu lagi dugaan AMOS tak smpai2 pun smpai kehari nie...dah la penantian adalah satu penyeksaan...tggu org sudah la nie nak kena tggu AMOS lagi satu seksaan...aduhai...AMOS tlong la saya 24jam saya tggu kehadiran awak...kenapa awk buat mcm nie kat saya...pa salah saya AMOS...pliz la muncul la AMOS....saya perlukan awk untuk menyampaikan dan untuk dismpaikan....AMOS,awk tahu tak awk terlalu penting untuk saya...awk tahu tak kalau awk tak ada hati saya risau...jangan la buat hal AMOS...awk tak syang sya ka AMOS..awk tak kecian kan saya ke AMOS...tlong la saya merayu kat awk jgn la pisahkan kami mcm nie...plizzzzzzzzzzzzzzzz........hanya awk ja mampu membantu...




Suka buat hal...

Asalamualaikum semua warga2 blogku sekalian...
bajet mcm da peminat blog aku kn.. :P
perasaan sendiri tak pa la...hahahaha..
tengah hari yang panas terik di perlis nie...
aku nak story mory ckit tenang AMOS yang suka hal...
sakit hati aku dah dua hari dah AMOS tak antar pa2 kat aku..
pliz la jgn la buat hal AMOS...
ari tu dah buat dah sekali nie buat hal sekali lagi..
tak larat la mcm nie AMOS....
awak tahu tak saya 24jam buka email semata2 nak tengok awk tau tak..
pliz AMOS im waiting u right now...
jangan la buat hal mcm nie..
awk buatkan saya nak menagis kerana awk..
jgn la buat jem mcm nie..
awk tak kecian ke saya ke..
2ari bagaikan 2abad tahu tak saya tak dapat email awk..
awk baik kan AMOS...
untuk saya AMOS tlong la..
saya merayu kat awak jgn la buat hal...
sedih saya kat cnie...



note ~ hubby sayang rindu kat hubby sangat2... :'(

24.11.2011...Dalam kenangan..


Asalamualaikum kepada semua pembaca2 blog rina yang rina kasihi sekalian...hope korang semua sihat la yek..alhamdullah Allah masih lagi memberi kesempatan kepada diri kita untuk kita menjalani kehidupan kita di atas muka bumi Allah nie...dan memberi kesempatan untuk kkita bernafas....ok rina tak nak buang masa dengan mukadimah yang panjang...rina akan terus kan apa yang berlaku pada tanggal 24.11.2011..

Pada 24.11.2011...rina telah digemparkan dengan pemergian sepupu kesayangn rina yang paling rina sayang...iaitu NUR AINA SYAFIQAH BT ROHAIZAL...sepupu rina nie berusia 13tahun pada tahun nie dan bakal memasuki umo 14tahun  pada tahun hadapan...tetapi dengan tidak keizinan Allah...Allah telah mengambilnya dari kami semua...sepupu rina seorang yang ceria,banyak bercakap,dan paling manja dengan rina bila kami sama2 balik ke kampung halaman sebelah tok minah...dia telah meninggal dunia pada jam 5pagi...dia meninggal atas faktor kesihatan yang telah di alami sejak bayi lagi...sepupu rina nie dari kecil telah menghadapi masalah kepada jantung dan ususnya...masalah jatung berlubang manakala ususnya pada ketika kecil tersimpul...dan telah mengakibatkan pembedahan kepda jantung dan ususnya sejak kecil lagi...dia jugak seorang kanak2 sndremdown...kanak istimewa...

tetapi tidak mengapa kanak2 seperti dia di ibaratkan kain putih yang suci...selepas nie tiada lagi gelak ketawa,pelukkan manja dari dia lagi untuk rina...rindu akn merindui saat2 sebengitu lagi...Allah lebih menyayangi beliau...allhamdullillah semuanya selamat dikebumikan di tanah pekuburan di MATA AYER...rina harap rakan2 di blog yang rina kasihi dan sayangi dapat sedekahkan AL-FATIHAH kepada sepupu rina yang paling rina sayang ini...moga dia di tempatkan dengan org2 yang beriman dan solehah...tempatnya adalah di SYURGA...kami sekeluarga amat menyayangi dia...
KAK KAH...A'AH AKN SENTIASA MERINDUI PELUKKAN DAN PANGGILAN "A'AH " DARI KAK KAH...



Selamat menyambut Awal Muharram..


Salam semua kepada semua pembaca2 blog yang di kasihi sekalian...hope semuanya sihat2 belaka la yek hendaknya...pa yang dah sedia maklum kita pun dah nak masuk tahun baru jika mengikut bulan islam...esok adalah tahun baru bg semua org2 islam...pejam celik...pejam celik....kita dah melangkah ke tahun  yang baru mcm tak percaya pulak kan...alhamdullah allah memberi kesihatan dan panjang umur kepada kita untuk kita mencari ilmu2 di dunia ini untuk di bawa ke akhirat kelak...mcm tak pecaya umo semakin meningkat...aku pun dah mencecah umur 21tahun dah kalau ikut kalender islam la..kalau ikut kalende org putih mmg la umo aku tak mencecah lagi ke angkat 21 tahun tu..hehehe...so masih muda la kan..pa2 pun pada tahun baru nie marilah kita beramai2 mendoakan kesejahteraan negara kita...marilah kita berdoa untuk tahun baru kita nie supaya pada tahun baru nie dapat memberi seluruh dunia nie hidup aman dan sejahtera hendaknya...tutup la buku baru kita buka buku baru untuk kita mencorak kan kehidupan kita dengan mendekatkan diri dari allah...insyaallah...dengan masuk tahun baru nie aku berharap dan juga berdoa moga pada tahun baru nie dapat memberi kejayaan dalam hidup aku, moga allah memberi kesempatan kepadaku untuk aku mencari lagi ilmu di dunia untuk di bawa ke akhirat kelak..aku jugak berdoa moga allah memberi rezeki kepadaku pada tahun nie..moga aku sihat selalu begitu jugak untuk seluruh keluargaku moga mereka jugak sihat selalu dan dpat menjalani kehidupan seperti sediakala...murah kan rezeki keluargaku...dan akhir sekali percepatkan lah jodoh ku dengan pasangan hidupku..amin....moga segala2 yang aku doakn allah mengaminkan doaku nie...usia semakin meningkat dan aku semakin matang...hope aku dapat menjalani hidupku dengan tabah dan sabar dengan segala dugaan yang di berikan olehNya..pa2 pun aku ingin mengucapakan SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM...ALHAMDULLLAH...




Pernah tak terfikir???

  Asalamualikum hai semua warga2 blog yang aku kasihi...malam nie agak sejuk ckit kat perlis...sebab ujan mula turun...sekejap dia hujan sekejap dia berhenti...agak sejuk dan nyaman malam nie...alhmdullah allah masih lagi trun kan hujan dan cerah pada siang hari dan qta masih lagi di sini...malam nie entah tiba2 rina rasa rina nak post tentang pa yang korang sempat baca di title rina tu...mengenai "PERNAH TAK TERFIKIR??"..ok pa eik maksd rina tu...pernah terfikir tentang pa eik??mesti korang rasa mcm pelik ja...


tapi korang jangan la pelik sebab rina memang pernah terfikir...pa yang rina pernah terfikirkan???ok rina akan cerita apa yang rina pernah terfikir..rina pernah terfikir tentang penerimaan ahli keluarga sebelah hubby???boleh ke diaorang terima pasangan hubby??pa yang diaorg fikirkan tentang rina??mereka suka rina ke tak???pa pandangan rina terhadap rina??memang ya rina memang rapat sangt2 dengan ahli keluarga hubby tapi dalam keakraban tu mesti terlintas di fikiran diaorang kan tentang rina....mesti diaorang penag kata sama sendiri tentang rina kan...mcm2 persoalan bermain di fikiran rina...rina menggaku bahawa rina adala manusia yang banyak berfikir...dan rina jugak suka berfikir panjang dalam hidup rina...dan rina adalah manusia yang senstif pa keadaan...rina seorang yang cepat terasa...rina tak suka org buat buka dengan rina dan rina cepat beranggapan yang bahawa dia tak suka rina...




rina memamn manusia yang pelik dan senstof tapi itu adalah rina...yes memang hubby dapat terima kita dengan seadanya tetapi adakah famly hubby boleh terima kita seadanya mcm na hubby terima kita???korang pernah tak terfikir???pernah tak kadang2 korang terfikir yang korang tak sesuai dengan pasangan korang???pernah tak korang terfikir yang korang kecil dari pasangan korang???pernah tak korang terfikir yang korang tu tak setaraf dengan pasangan korang???mcm2 persoalan yang bermain di fikiran rina...rina rasa selagi rina tak menjadi hak milik pasangan rina...rina akan senantiasa berfikir mcm tu...danrina tak akan pernah berhenti dari berfikir...

Jealous...!!!!



Hai semua...malam yang amat la sejuk...kat perlis sekarang hujan..hope tak da la bencana alam yang akan berlaku kat perlis...mintak2 allah melindungi seluruh malaysia supaya tidak berlakunya bencana dalam bumi nie..hope qta sama2 berdoa moga allah jauh kan bencana alam dalam bumi ini..amin...

ok dah2 setakat tu mkadimah ye..hehehe...nak cerita bab jealous pulak nie..huhuhu...aku jealous la tengok orang lain berkepit sana sini dengan hubby masing...masing2 kuaq dengan hubby masing tak kira masa dan waktu..makan di suap,minum bershare..semuanya buat sekali..aku pa yang ada sorang2 jugak...sedih!!!orang lain msg pagi petang siang malam..aku pa yang ada diam membisu...orang lain cakap fon pagi petang siang malam ...aku pa yang ada cakap sorang2...sedih...!!!orang lain jalan sana sin dengan hubby..aku pa yang da jalan sorng2 jugak...org lain g beli barang dapur semua dgn hubby...aku sorg2 jugak g beli barang dapur...sedih!!!orang lain makan ais krim tepi pantai...aku pa yang ada makan ais krim sorang2 jugak....orang lain smua bawak keta da hubby yang tolong drive....aku pa yang da sorang2 jugak drive...orang lain hubby yang tlong isi minyak kereta..aku pa yang ada orng lain jugak tolong isikan minyak keta aku...

jealousnya semua org ada hubby kat darat...aku ja yang ada kat laut sana...jauh dari aku..hanya rindu...cinta dan kasih sayang hubby ja yang menemani aku di sini...tapi tak pa la aku kan kuat...tapi normal kan aku rasa jealous tengok org lain berkepit 24jam dengan hubby masing2...aku rasa mmg patut aku rasa jealous sebab aku jugak rindukan masa2 mcm tu dengan hubby aku jugak...sedih!!!nak hubby...nak hubby...nak hubby....hukhukhukhukhuk.....:'( bila hubby nak blik nie...rindu kat hubby sgt2 dah....entah la kadang2 nak ja aku g kat org yang kuaq denga hubby diaorang cakap aku jugak ada hubby...huhuhuhu...aku jealous aku nak mcm tu jugak...!!!!tak pa la aku kena kuat untuk menghadapi semua nie di aku dan hubby...hubby pun rindu aku jugak...so aku kena kuat...


aku tak ley la mcm nie...(pujuk diri sendiri)...nnt hubby balik aku nak berkepit puas2 la...nak g jln2 rata2 tempat...semua nak buat dengan hubby...(pujuk diri sendiri lagi)...hubby balik la cepat...diaorg jahat buat ayg jealous...diaorg kuar dengan hubby diaorang...ayg nak gak kuaq dengan hubby ayg...hukhukhukhuk...hubby cepat2 la balik...huhuhuhu... :'(




Rolling...

salam semua...malam nie tak mukadimah ok dari rina...rina nak kongsi denan lovely blog tentang rolling...sapa2 yang tahu tentang rolling n sapa2 yang berpasangan dengan seafarer mesti tahu maksd org2 kapal kan...ari nie rina dapat email dari hubby...hubby cakap kapal rolling teruk n cuaca sangt la buruk dan membuatkan hubby muntah2 yang amat teruk...hubby down agak teruk smpai tido lama...kapal rolling sgt2 teruk laut pulak pukul kapal agak dasyat hubby cakap..huhuu....isaunya keadaan hubby dan anak2 kapal yang lain...hope diaorang selamat dari pa2...hanya allah ja tau bertapa risaunya rina dapat tahu kata hubby mabuk  n muntah2....risau,takut semua da...pa yang penting hanya dengan memohon kepadaNya sahaja yang mmpu...hope semuanya akan kembali kepada normal pada hari esok amin...hope smuanya selamat sampai ke destinasi...amin...






YA ALLAH YA TAHUNKU KALAU SELAMATKAN LA KAPAL SERI BALQIS..
KAU LINDUNGI LA KAPAL SERI BALQIS YA ALLAH...
KAU TENANGKAN LA AIR LAUT BERGELORA SEKARANNG YA ALLAH..
DENGAN HANYA DENGAN MU AKU MEMOHON..
HANYA DENGAN PADA MU AKU BERSERAH..
KALAU SELAMATKAN LAH MEREKA DARI BAHAYA YA ALLAH..
AMIN YA RABBALALAMIN




Nagis lagi.. :'(

 Hai semua...selamat malam...malam yang sunyi sepi nie rina nak kongsi ckit kenapa hari nie rina nagis...bukan hari nie ja hari2 rina nagis...rina nagis da sebab...sebab rina dapat email dari hubby...rina kalau baca ja email hubby antar mesti automatik air mata mengalir...tak tahan dengan ayt2 hubby...rasa rindu yang sangat mendalam kat hubby..ari nie hubby antar lagi email dan ari jugak rina nagis...ayt yang hubby antar kan yang boleh rina kongsikan dalam blog nie ialah ....




jm...abg nk nek tdo dh ni syg...rndu r kat ayg...rndu sgt3....nytez...aslm...td lyn mvie ngn geng2 len smbil mkn brger...jm...bai...nytez syg...i luv u...misz u...i need u syg....bai...aslm...tke cre k my dear...jp g 2 bgn mayg sbuh tau...hehehe...xley r nk dgr sowa ayg...'abg!!!bgn la jgak!!jgn tdo blik tau!!!dgr x ni pa ayg ckp???!!bgnnnnn!!'...sowa 2 la yg akn uat abg bka mta n bgn tdo abg..rndu sgt ayg...



huhuhuhuhu...yang rina tak tahan sgt2 ayt ".xley r nk dgr sowa ayg...'abg!!!bgn la jgak!!jgn tdo blik tau!!!dgr x ni pa ayg ckp???!!bgnnnnn!!'...sowa 2 la yg akn uat abg bka mta n bgn tdo abg..rndu sgt ayg..." sedih sgt2...rindu sgt2 dgn hubby...entah la kenapa la lembut sgt hati rina nie...suka sgt nagis...pa sikit nak nagis...entah la myb sebab sayang sgt2 kot sampai hati lembut sgt2 mcm agr2...setiap kali rina dapat email dari hubby mesti rina akan nagis punya...tak tahu la kalau dapat fon nnt mesti nagis jugak...mcm dulu2...pantang dapat email,msg n fon mesti nagis ja....sampai tak ley nak ckp dah...huhuhuhuhu...nagis sebab rindu bukan niat nak bg hubby susah hati...huhuhuhu.. :'(



pa2 pun rina sgt2 rindu kan hubby sekarang...
kalau rina ada kuasa rina nak ja sruh hubby balik sebulan 7hari hubby cuti...
tapi sayangnya tu semuanya kalau...
pa yang penting yang perlu hubby tau yang rina sentiasa tggu hubby balik n
rindu hubby separyh mati...
mencintai dan menyayangi hubby lagi luas dari laut yang hubby pusing...




22 tahun 10 bulan...

Hai semua...ari nie umo hubby dah mencecah 22tahun 10bulan dah...dah tak lama dah hubby akan mencecah ke umo 23tahun...erm...tua dah my hubby nie...tua2 pun cute jugak pa kan.. :P dari umo hubby 18 tahun bersama aku dah...sat ja masa berlalu segala2 kenangan kami telah ukir bersama...pahit manis semua dah kami lalui...aku doakan hubby sihat...di murahkan rezeki..umo panjang..dan cepat2 la kawen..hehehe...luv u sayang...misz u so much..cepat2 balik ok..tahun depan qta tak dapat la nak smbut birthday hubby,ayg n anniversary qta...sedih sgt2...tapi tak pa la nnt hubby balik qta boleh sambut meriah lagi kan..hehehehe...




p/s : i love u sayang..misz u so much..balik cepat2 ayg tak larat nak tggu dah nie...










Ya Allah Rindunya.....


ASSALAMUALAIKUM untuk yang sudi membaca blog rina...terima kasih terlebih dahulu rina ucapkan kerana sudi membaca blog rina yang tak seberpa nie....dah la tak cntik..cerita pun tak menarik...dia blog untuk rina menjadikan satu tempat untuk meluahkan perasaan rina sahaja bukan untuk memintak simpati...
Ermmmm.....ari nie dah masuk 2minggu 4hari dah hubby on board..dah setiap hari jugak rina selalu memimpikan hubby...rindu yang tersangt2 dah nie...rina dah anggap rindu nie sebagai salah satu beban dah bagi rina...mau taknya rina hari2 buka email tgk ada tak hubby antar email...tunggu msg dari hubby ada tak hubby nak kata "esok hubby balik tggu ya sayang"...ari2 tggu call dari hubby tapi satu pun tak da...setiap kali g tempat selalu kami lepak selalu panggil2 nama hubby...teringat balik kenangan yang berlaku kat tempat kami selalu lepak...kalau balik ja umah hubby mesti terpandang ke arah sangkar burung hubby...segala2nya kelihatan ada hubby di sini...tahap kerinduan yang sangt la memuncak...kerinduan ingin mendengar suara hubby yang sentiasa melafaz kan luv u , misz u , nytez sayang n mmmmmuaaahhhh... jika di ingat kan semua berat lagi kerinduan yang rina rasai...lama rasanya tak dengar gelak ketawa hubby..lama tak dengar hubby mengadu sakit sana sini... YA ALLAH RINDUNYA...setiap kali melihat frame kat atas meja selalu menagis...rindu segala2nya yang telah membuat rina tak tertanggung lagi...nak tggu tahun hadapan adalah satu perkara yang amat perit...tambah2 lagi nak menunggu pada bulan 5...memang pejam celik pejam celik sekejap ja...padahal kita yang menanggung kerinduan yang sekian lamanya hanya TUHAN ja tahu bertapa rindunya kita terhadap insan yang tersayang...rindu,kasih sayang,cinta rina kat hubby tak akan pernah padam...malah rindu,sayang dan cinta rina sentiasa mekar dan bertambah terhadap hubby...pa yang patut rina lakukan rina doakan moga hubby cepat balik....rina rindu sangat2 kat hubby....sangat3 rindu...luas lagi lautan rindu rina kat hubby...





HUBBY CEPAT LA BALIK... :'(

Bulan 5...




Salam kepada semua yang sudi membaca blog rina yang tak seberapa nie...erm..petang nie rina nak update tentang no 5...da pa dgn angka 5 nie kan...mesti semua org tertnya2...atau pun korang mesti dapat agak dah pa benda yang rina nak gtau korang nie kan..ok untuk pengetahuan korang semua..hubby akan jangka balik bulan 5 tahun hadapan..so korang rasa angka 5 tu jangka masa panjang atau pendek eik???...kalau tanya aku of coz la aku kata angka 5 tu panjang...sekrang baru bulan 11 entah bila nak bulan 5...aduhai rasa perit pulak nak tanggung penantian nie...bila agaknya penantian nie akan berakhir ye....rina rasa tak sanggup pulak nak menanggung beban nie....sakit yang menanggung perit pulak...tu di jangka bulan 5 entah2 opis sruh duduk lagi sebulan aduhai lagi parah rasa..rina harap ofis tak buat mcm tu...entah la tak mmpu lagi nak berkata2...setiap ari pangkah kelader..tu la kerja harian rina....asal buka ja mata pangkah la kalender...bulan 5 baru nak balik rina harap hati dan perasaan rina kuat dan sabar untuk menunggu penantian tu....rina rasa lambat sangat masa berlalu...tapi masa b4 hubby naik kapal rina rasa cepat sangat masa berlalu sampai rina tak sedar yang hubby akan tgglkan rina selama 6bulan...tapi bila menunggu hubby pulang kepangkuan rasa ya ALLAH lamanya...huhuhuhu...nie baru orang kata penantian adalah satu penyeksaan...tapi sebalik penyeksaan itu ada kebahagian sebenarnya....pa2 pun rina nak gtau kat blog rina...yang rina sangat2 rindukan hubby...nak ja g kat hubby sekarang....nak ja gtau hubby yang rina perlukan hubby saat2 rina perlukan hubby....






p/s : hubby...ayg rindu sangt2 kat hubby...hubby balik la cepat...nak hubby sangt2 dah nie...huhuhu..plizzz    hubby... :'(



Rijal Fahmi vs Adi Putra




Hai semua...salam satu malaysia rina ucapkan..petang yang cukup2 indah..walaupun hari nie agak mendung dan angin tapi ianya tetap indah...korang mesti hairan kenapa rina gabungkan gambar depa dua nie...sebab ramai org cakap tapi bukan rina yang cakap ye...org cakap kata muka hubby sama dengan adi putra...rina pun tak pasti tang mna samanya...myb da ckit2 ja kot...huhuhu...semalam kan ada slot cerita waktu petang2 tu cerita TENTANG DHIA...aku tak penah miss sekali pun lagi cerita tu...hehehe...sebab adi putra belakon so aku tak akan miss...aku suka dia..hensem gila kot..sapa tak kenal adi putra yang berwatakan yang amat la m,acho..sama dengn hubby... :P terpuji pulak..hehehe..entah myb da org cakap sama ada jugak org kata tak sama...so ikut individu tu masing2 la...pa2 pun my hubby lagi ensem dari org lain... :P




p/s : rindunya kat hubby...tak terhingga rasanya...ari2 mimpi hubby...sodih pulak..bila la hubby nak balik nie..



DSLR..

 Hello.......petang2 mcm nie kalau berangan kejap pun best jugak kan...heheheheh...berangan ja la...nak tak mmpu..huhuhu...kalau la aku dapat DSLR nie mau gila aku bergambar...hahahha...mmg terbaik la kalau sapa yang murah hati nak bg satu kat aku camera nie...mmg sonok mmpus aku...aku nak camera nie agak dah tahap max dah...huhuhu...sonok ooooo...kalau sapa yang tau guna...shape ja mau ambik gambar..dah la aku nie gila camera..pantang nampak camera da ja muka aku kan...hahhahaha...kalau da sapa yang da keinginan yang nak tlong belikan untuk aku tu...aku nak ucapkan terima kasih bnyk2...hahahhahahha...perasan gila tak aku...jgn mmpi la aku akan dapat pegang camera yang mhl gila2 nie....ingt murah ka camera nie...bukan 2rm atau 3rm cik oiiii....2k lebih ok...ko mmpu ke??sah2 tak mmpukan so duduk diam eik....hahahahha...kalau la aku kaya mau ja aku beli 10 camera mcm nie..hahahahahahahah...nampak tak ketamakkan aku kat c2...tu allah tak nak bg aku kaya sebab takut aku boros bnyk sgt...hehheheheh...aku rasa aku nak dpat camera mcm nie tggu aku tua dulu kot baru aku ley pegang camera yang berharga 2k nie..huhuhu...sodih aku!!!angan2 mat jenin org kata....nak pujuk hubby beli la...dia kan bnyak duit..hehehe...boleh tak mcm tu???hahahahhaha...takmau2 uat mcm tu dosa hubby tak da kaitan lagi dgn aku...so tak boleh la nak mintak mcm tu...huhuhu...nnt famliy hubby kata aku nie pengikis pulak duit adik depa..huhuhu..mintak simpang malaikat 44...huhuhu...tggu la nnt ada suami baru ley mintak mcm2..hehehehe...nak tawin la mcm nie...hehheheheh....(nakal tau)... 0_o

Antar Pon Email...

Hai semua...slam satu malaysia...hahahhahah....ari tu aku saja la nak buka email aku kan...dengan harapan yang aku tak akan menerima email pun dari AMOS....tiba2 nak jadikan cerita tu..aku buka2 ja email da satu email dari spa???korang semua mesti la nak tahukan....ofcoz la dari AMOS...erm...time aku tgk email tu dari sapa..hati aku tak rasa apa pun..nak kata terkejut or teruja sekali pun aku tak rasa...nak kata aku kejam sila kan...sebabnya aku tak da perasaan pa2 pun sebab hubby jugak...sebab semua berita yang aku peroleh tentang hubby dan kapal SERI BALQIS semuanya aku mengetahui dari akak PGK...aku rasa kalau akak AIEN JIEHA tak add kan aku dalam group PGK tu aku rasa aku jadi org bodoh..dalam email tu semua aku ckp..dan yang paling penting aku kata aku KECIK HATI dengan HUBBY SANGAT2...kali nie aku tak nak mengharapkan pa2 lagi dari hubby..biaq la kalau hubby rasa aku penting hubby gtau la...kalau hubby rasa aku tak penting tak yah la gtau...huhuhuh....biaq ja kat aku..biaq hidup yang tak tahu hala pk hubby kat mna...huhuhu...geramnya..!!!!kalau hubby da kat darat nie dah mmg kena tarik rambut kuat2 dah nie...nasib dia baik ja hubby sail..pa2 pun moga hubby take care kat sana..walaupun geram tapi hati gf mna tak risau kalau hubby dia jauh nun disana... :'(



Menunggu dan terus Menunggu...



Entah la aku sendiri tak tahu kenpa aku nak tulis dan nak jugak post dlam my blog...myb blog aku nie ja la tempat aku meluahkan perasaan aku yang hentah pa2 nie....blog aku bgaikan diari hidup aku...ermmmm....pa yang sedia maklum...title mlm nie korang bca la sendiri pa yang aku tulis tu...entah smpai bila agknya aku harus menggu...rasa sakitnya menggu jika tidak ada khbar berita darinya....entah mengapa aku rasa aku dan dia semakin hari semakin jauh...myb ia adalah satu perasaan aku sahaja...tapi aku rasa dah nak dekat sebulan dah aku masih lagi menunggu khabr berita darinya...aku masih lagi tahu khabar berita dari akak2 PGK...aku dah menebalkan muka...dan sekarang aku dah melalui proses muak sebal nak tggu lagi...aku dah mls lagi nak menggu...segala2nya aku dpat dari akak PGK...dah tu apa gunanya kalau aku mempunyai seseorg..ok sapa2 yang baca blog aku nie akan mengatakan "alah dia bz ang kena la phm..dia baru naik kan so bnyak la keja nak kena buat..." yup aku tahu tapi takkan 24jam...pk2 la sendiri...


Bila hati berbicara..



Hai semua....ermmm.sudi bca tak sudi boleh la tekan pangkah kat seblah kanan korang...terima kasih...huhuhuhu....(lawak ja)...malam yang cukup indah yang diterangi oleh bintang2 yang berkelipan di langit yang gelap dan di sinari bulan yang cukup indah...bila melihat sinaran bulan bagaikan dia sedang berbicara dngnku...tapi apakan daya aku tak dapt mendengar segala rintihan yang dia ingin sampaikan terhadap diriku...bulan kau adalah teman setiaku dan teman untuk mendengar luahan hatiku nie...hanya kau lah tempat aku meluahkan rasa gembira, sedih,geram, marah dan segala2 perasaan yang sedang membelenggu hatiku...entah bila aku merasai perasaan yang entah sebagai mna rupa untuk aku ucapkan kepada kau...samaada aku sedang seronok atau pun geram aku jugak tidak pasti...entah mengapa aku harus merasai semua perasaan nie...Ya Allah berat rasanya perasaan ini kepada hamba mu yang kedil ini Ya Allah...sakit rasanya nak menanggung perasaan nie...mengapa??diriku di perlakukan sebegini rupa...apa salah aku???apa dosa aku??sungguh aku tak sangka setelah kau melangkah kehadapan kau telah berubah dengan sekelip mata...setiap berita...setiap inci dirimu telah ku tahu dari org lain..mengapa???hatiku terdetik setelah ku sendiri dapat tahu dari org lain...muka yang tak tahu malu nie telah menebalkan muka menanyakan perihal dirimu...seolah2 aku yang terhegeh2 mencarimu...wahai hati...jika ini la dugaan yang telah di tetapkan oleh Maha Pencipta..aku dengan rendah diri mengambil dan menganggap ia adalah satu dugaan hidup untuk aku...wahai hati kau jgn la meronta2..jgn la kau tnjuk kelemahan dirimu kepadanya...berfikir la secara positif...jika kau ingin mengecapi kebahagian dia kahirnya nnt...sedih..kecil hati...kecewa...mcm2 perasaan bergambung menjadi satu...moga Allah memberi kekuatan kepada aku untuk terus menghadapi dugaan nie...dan aku bersykur kerana Allah telah memilih aku sebagai hambanya untuk menerima dugaan nie...hati kau kuatkan lah semangatmu...kerana aku kuat keranamu.. =)




Siapa dapat mentafsir gambar di atas nie...itu la perasaan aku sekarang... 

Facial treatment...



Asalamualaikum...hai my ucuk2 blog...sori sunyi aje sejak dua menjak nie..hehehehe...sunyi ke????ok la nak cerita je terus..ari nie aku g buat facial treatment lagi..kan aku cakap kalau aku stress ja aku mesti g buat facial...ia sebahagian hobi aku gak ok..hahahaha....tapi ari nie aku g buat facial dekat "kak la" a.k.a akak kepada rijal..korang kenalkan nama tu...tak perlu la aku terang lagi kan..aku ari nie aku g buat normal facial dengan pedicure...contoh pedicure mcm nie la lebih kurang.. 




ok nie la contoh yang aku dapt tunjuk pun...gambar nie dapat dari atok aku iaitu google...hehehe...best sgt buat treatment kat c2...tapi yang aku g nie free ja la..hehehe...so boleh aje nak g....kalau korang rasa teringinnya nak buat gak mcm aku...normal facial hanya RM25 aje smpai ke RM 80....sebab semakin tggi harga dia semakin bnyk ubt yang diaorg guna...sebab tu mhl..jadi tak da mslh kalau korang nak cuba ok...cuba la sebab mmg best gila...puas hati sgt2...ha tu ja la aku nak kongsi sebab aku tak tau nak kongsi pa lagi...hehehe...so enjoy to read my blog...tq... = )


Anak org Biasa senang @ Anak org Dari Org Besar2 Lebih senang????

Hai aslamualikum my blog...pagi yang indah nie yang di terangi oleh matahari..aku nak mencoretkan sedikit tentang title yang aku dah tulis tu...erm...pa pendapat korang eik...bersama dengan orang biasa lebih baik atau bersama dengan anak org yang mempunyai pangkat...mmg kita nak anak dia tapi dalam masa yang sama qta perlu control batas pergaulan qta...nak kena control benda yang qta post dlam fb,twtter dan sebagainya la...semuanya kita nak kena bataskan...nak keluar sekali pun kita kena jalan jauh dari pasangan kita..kalau terserempak sekali pun qta kena buat2 tak kenal...wah itu kalau kita bersama dengan anak orng yang mempunyai pangkat...tapi lain pulak rasanya kalau kita bersama dengan anak org yang tidak mempunyai pangkat..ye la mau taknya...kalau nak post pa2 pun kat fb tak da la nak kena control bagai...kalau keluar pun xda la nak jln jauh2 sgt2 kan...kalau terjumpa org yang kenal pun tak da la buat2 tak kenal kan....so pa yang kita nak buat dgn pasangan kita boleh ja nak buat pa....tanpa memikirkan tentang menjaga status...ya kalau org biasa jugak kita perlu menjaga batas2 pergaulan kita sebgai umat islam...tapi nie dari segi lain...so agak payah dan benda seperti tu kita harus jaga demi tidak mencemarkan pangkat yang disangdang oleh mereka...kalau org biasa seperti tu jugak tapi tidak la melibatkan status yang disangdang...jadi tak da la berat sgt...tak tahu la ini bg pendapat aku yang bodoh dan buta...org lain lain pulak caranya..

Teruja , Seronok , Terkejut Semua Bercampur Menjadi Satu...

    Hai semua...malam nie mood rina baik ckit bukan ckit la tapi banyak...hahahahahhaha...mesti nak tahukan sebab pa malam nie rina happy sgt2...sebab rina baru dapat msg dari hubby...hahahahahahahhahaha....sonok gila....setiap kali msg masuk aja selalu kata hubby antar msg...last2 sekali ia jadi kenyataan..dan tadi rina baru abih cakap dengan bulan purnama..ya la kan kalau kita rindu seseorang kita selalu tengok bulan purnamakan...sweet tak rina???hahahhaha...terover pulak...pa2 pun rina cakap kat bulan purnama yang rina nak satu ja msg dari hubby...tup...tup....rina dapat msg dari hubby...punya la berbunga2 hati rina...sonok sampai melompat2 gtau satu rumah kata hubby antar msg..peluk abih akak yang baring kat atas katil...punya la gembira sampai tak terkata...sekrang hubby dah kat yaman...dan hubby gtau hubby chat ja kat atas kapal..dan hubby cakap malam nie hubby bz sebab hubby duty malam nie...tak pa la rina faham..janji dapat msg dari hubby...dah cukup sonok dah...lama dah tnggu msg dari hubby...hehehehe....hubby jugak say luv u , misz u n muah kat rina...huhuhuhu...lama dah tak dapat msg mcm tu...rindu pulak rasa hati..pa yang penting sekrang rina dah dapat msg dengan hubby...tapi rina dapat msg dua msg aja sebb hubby bz malam nie kan dia duty...so tak pa la tak nak ganggu hubby kerja...hope dia ok kat sana...rina dah tak tau nak coret pa lagi kat blog nie...rina happy sgt2 tu ja yang rina mmpu gtau sekrang... :)






p/s : LOVE YOU HUBBY!!!!








Mimpi!!!!






Hai semua...salam...erm hari nie aku nak post mengenai mimpi pulak...blog kau terima la segala yang aku muntahkan ke atas diri kau ye...huhuhu...hanya kau ja yang sudi mendengar cerita aku...kau lah teman dan sahabat yang setia dengan aku...kau jugak pendengar yang baik untuk aku...ok la aku nak cerita pasal mimpi aku semlam....semalam aku mimpi hubby...aku mimpi hubby fon..tapi aku tak angkat sebab aku tggl fon dalam bilik...banyak kali hubby fon tapi aku masih tak dgr kata fon bunyi..last2 sekali hati aku tergerak nak g tengok fon...tengok2 100 lebih hubby fon tapi aku tak angkat...aku pulak cakap sorang2 "hubby fon la balik" tapi hubby tak fon pun balik...huhuhuhu...banyak kali gak aku mengharap tapi hubby tetap tak fon balik...lepas tu aku teyak sampai tak mau2...tetap gak hubby tak fon aku balik...lepas tu aku tak tau jadi pa sebab aku nak bgn sembahyang subuh...huhuhu...myb aku rindu sgt kat hubby sampai aku mimpi....mmg setiap malam b4 aku tido aku mesti nak tggu panggilan dari hubby sebab hubby selalu mcm tu...b4 aku nak tido mesti hubby fon say gud nytez,luv u,misz u,muah,aslamualaikum n bai...jadi kebiasaan aku b4 nak tido mesti cakap tggu hubby la jap g mesti hubby fon..sampai la aku ttdo sendiri...myb aku rindu sgt2 kat hubby nie kan..hope hubby jugak rindu kat aku....huhuhuhu...






p/s : rindu hubby







Ribena :)





Salam semua...hari nie nak cerita bab ribena...ermmmm....semlam minum air ribena...sodap sgt2...tapi tiba2 teringat sesuatu yang selalu beli ribena hubby....hubby selalu beli ribena bagi kat aku...sebab aku suka air ribena...mcm budak2 kan minum air ribena...hubby pun suka cakap aku mcm budak2...tapi tak pa mcm budak2 pun hubby tetap syg jugak...hehehehe....di setiap sedutan yang aku sedut mesti mengingatkan peristiwa yang berlaku kat aku dan hubby bersama air ribena...sedih pulak rasa...selalu hubby beli mesti hubby tlong buka penutup air ribena n terus bagi kat aku...tapi sekarang aku buka sendiri...terasa rindu sgt2 kat hubby...rindu yang amat sgt2....sayang hubby..

Kalau ada MSG masuk ja.......




Salam semua...huhuhu...malam nie banyak msg masuk call pun banyak jugak yang masuk...setiap kali msg masuk call masuk aku mesti teruja....siap cakap kata nie msti hubby...tapi semua yang masuk bukan msg dari hubby tapi orang lain...aku rasa kecewa gila sebab aku mmg mengharapkan msg dan call dari hubby...aku rasa dah lama sgt aku dgn hubby tak msg n call...aduhai berat rindu yang ditanggung nie...baru bunyi msg masuk automatik akan kata hubby....last2 akan kecewa sebaliknya bukan dari hubby...erm....sampai bila la aku nak mcm nie....msg yang di send kat hubby pun tak smpaai2 lagi...aduhai bila la msg tu nak smpai kat hubby..hubby dah kat mna...amos tak dapat2 lagi...hati dah gelisah tanpa khabar berita dari hubby...rasa tak senang duduk pulak....family hubby tak da pulak aku tgk resah gelisah mcm aku yang mcm kehilang anak nie....huhuuhuuhu....family hubby relax ja tak da pa pun...aku siang malam tggu msg n call hubby...tapi masih lagi tak da pa ...ermmmm....sabar la hati myb nie dugaan yang patut terima so terima la dgn tabah...moga ALLAH kuatkan hati aku dan hubby untuk menjalani kehidupan yang berjauhan...amin....




Jom Belajar Memasak.... :)


Hai semua...ok hari nie rina nak tunjukkan cara2 membuat kek coklat..hehehe...walaupun ada yang tahu rina nak jugak gtau...hehehehe...ok jom kita mulakan dengan bahan2 nya dulu ok...


ok nie untuk bahan A..tepung kek,gula halus,telur enam biji dan buttercup..
1 cawan gula halus
2 cawan tepung kek
1 ketul buttercup
6 biji telur


ok nie pulak untuk bahan B...iaitu gula halus,serbuk koko dan air...
2 cawan gula halus
1 cawan serbuk koko
1 cawan air


mula2 korang pukulkan buttercup dgn gula sampai dia kembang...kemudian masuk kan telur sebijik demi sebijik...lepas tu masuk kan tepung di selang selikan dengan bahan B...

Untuk mendapatkan hasil bahan B korang perlukan masukkan semua bahan2 B ke dalam kuali / periuk..masak smpai dia larut..

dan hasilnya korang akan dapat mcm nie..


haaaaa..nie la hasil gabungan bahan A dan B...kemudian bakar dalam suhu 120...sebelum tu panaskan la oven dulu baru bakar ok kang tak naik pulak kek korang...

setelah masak nie la hasilnya..

pandangan atas..


pandangan sisi...

bila dah sejuk baru la kita mula membuat topengnya...jom kita tengok cara2 membuat topengnya...


nie adalah bahan untuk buat topeng dia...air,susu pekat,butter,garam dan coklat masak..

1 bar coklat masak..
1 sudu besar butter
secubit garam
1/2 susu pekat
sedikit air 

untuk mendapatkan topeng..senang ja masukkan semua bahan2 tersebut ke dalam kuali / periuk dan masak diatas api yang kecil...masak sampai dia larut kemudian tuang kan ia keatas kek coklat tersebut..dan siap topeng kek coklat...kalau nak cntik lagi boleh la hiaskan dengan coklat rice ke...coklat chip ka...atau pa2 ja yang nak hias di atas kek itu...jadi la mcm nie..


bahagian atas...


bahagian sisi..


bahagian sisi yang di fokus...




SELAMAT MENCUBA KEK COKLAT RINA..!!
:)






En.AMOS...




Salam semua...selmat malam rina ucapkan...malam nie rina nak meluah kan perasaan rina kat EN.AMOS nie......huhuhuhuh..ye la dah sekian lama rina tggu EN.AMOS tapi tak muncul2 jugak...rina pun tak tahu kenpa la lmbat sgt EN.AMOS nak bg respon...dah masuk 5hari dah termasuk hari nie rina asyik menuggu ja EN.AMOS...tapi tetap jugak tak muncul..hati dah gundah gulana dah memikirkan hubby...EN.AMOS tolong cepat ckit....jgn la menyeksa diri rina mcm nie...setiap hari buka email tapi tetap sama tak da jugak email dari EN.AMOS...hope minggu depan EN.AMOS datang...dah tak tahan rasa hati nie lagi nak menuggu...

Tok Wa Man telah kembali kepada Yang Maha Esa...




Salam semua..hri nie aku nak update tentang tok wa aku yang kembali kepada Maha pencipta ....tok wa meninggal hari sabtu yang lepas dah cuku seminggu tokwa tak da kat dunia fana ini....tokwa sebelum ni ak da penyakit apa pun tiba2 dia demam dan penat...kebetulan pulak doktor kata air dah masuk dalam paru2 tokwa...dan akhirnya tokwa meninggal dunia...aku agak terkilan sedikat dengan pemergian tokwa...sebab raya tahun nie aku tak g pun rumah tokwa...dan tak bersalaman pun dgn dia...aku tak sangka tokwa akan mengadap illahi...ajal maut sudah di tentukan oleh allah...semasa aku g mengujung tokwa untuk kali terakhir aku rasa tenang sja...aku kelihatan dia senyum...tokwa aku adalah seorang yang baik hati dan pemurah orgnya...setiap kali cucu menakan dia g umah dia sentiasa akan memberi duit...dan sekrang aku tak akan dapat lagi bersalaman dengan tokwa...pa2 pun aku redha dengan ketentuan illahi....allah lebih menyayangi tokwa...aku doakan moga tokwa di tempatkan di kalangan org beriman dan di syurga yang indah... 
AL FATIHAH...

Malam Yang Sepi...





Entah kenapa aku rasakan malam nie sgt la sepi...mungkin tiada bunyi msg atau mungkin tiada bunyi telefon yang berbunyi...atau pun tiada org untuk di berbual....semua kemungkinan itu adalah benar dan tiada lagi kata2 kemungkinan...hati aku  tiba2 terasa angin sepi yang meniup hati aku...adakah aku memerlukan seseorang seperti hubby untuk aku luahkan perasaan aku yang geram..marah..dan seronok aku...sampai bila aku harus sebegini, hubby pergi untuk mencari rezeki dan aku di sini masih lagi bersedih dengan permegian hubby yang bekerja keras untuk kehidupan yang akan datang...tapi hati aku dihantui dengan kesepian..tika malam menjelma hati aku sentiasa meronta2 memerlukan seseorg untuk berbicara sebelum aku tidur...itu la yang selalunya di lakukan oleh hubby..tapi sekrang hubby tiada dicc hubby bekerja...dan aku tak perlu lagi mengingati pa yang hubby pernah buat tika dia berada di darat bersama aku...aku tak patut berasa sunyi dan aku tak patut membuka pintu hati kesunyian hatiku...sedangkan hubby dilaut lagi memerlukan aku...aku tak patut mementingkan diri sendiri..hati sabar la tidak lama lagi putera hatimu akan pulang kepangkuanmu....aku tahu kau perlukan putera hatimu tetapi kau perlu ingt hubby juga perlukan kau wahai hati...sabar lah...jgn la kau meronta2 dan bersedih lagi putera hati kau tetap berada di cc kau wahai hati...aku tahu kesunyian yang kau alami sekrang pa yang kau alami sama seperti hubby juga kesepian...hubby akan pulang kelak.. :) sabar lah wahai hatiku...ingtlah pesan hubby jgn sesekali memberi ruang kesepian mu kepada org lain untuk mengisi kesepian yang kau alami...