Cincin Hilang....


Alamak cincin HILANG!!!!!agak geram dan sakit jugak hati...bila dapat fon dari si R nie....dia gtau kata cincin qta orang hilang wktu dia ambik air sembahyang...aduhai mau luruh jantung aku dgr...dah la time tu aku rasa mmg tak sedap badan dah...aku pun mcm layn tak lyn la dia...so nasib dia la...pa2 pun yang aku tau cincin aku dgn dia dah hilang...so dah tak bermakna kalau aku pakai cincin tu sorang2...dah la bnyak memory kat cincin tu....tak pa la dah tak ada rezeki kami dua nak buat mcm na...si R hanya mmpu mohon maaf je ats kecuaian dia...jadi tk pe la aku maafkan dah bukan rezeki kitaorg nak pakai cincin tu lama2.... :( kenangan hanya tinggal kenangan...






Kenduri Kahwin Lagi....

Sejak akhir2 nie banyak sungguh kenduri kahwin yang aku dgr...sana sini panggil sruh g makan kenduri...sampai ada yang tak g pun kenduri tu sebab dah tak sempat sgt2 dah....aih...banyak pulak org kahwin tahun nie...dah tu pndai pulak pilih tarikh org lain tak kerja...jenuh atur kenduri la....ari ahad yang lepas ada kenduri gak kat umah kawan aku...jgn salah sangka ye bukan dia yang kahwin tapi abg dia yang kahwin...aku g umah dia pun dah lewat dah sama aku g tu pun pengantin perempuan pun baru sampai gak....aku g makan kenduri nie pun g dengan fifi ja sebab yang lain tak da kat perlis...huhuuhuhuh..so tak da hal la kami dua ja sbb kami dua pun macam ramai dah...hahahahhah...tema kahwin abg dia warna merah...cantik jugak la...boleh la tahan...sebab merah kan warna yang paling aku suka...makan dia pun sedap sangat2...biasa la kalau nama pun buat kat taman mesti la guna cateringkan...hehehehhehe...senang ckit zaman sekrang orang dah tak pakai dah masak2 bergotong royong satu kampung mcm dulu lagi dah...huuhuhuhuhuh...tak da yang lama tak da la yang baru....betul tak....hehehehehhehe...tapi betol sedap kira mewah gak la kenduri abg dia kali nie...dah sampai2 ja umah dia kami dua tggu pa g cari makanan dulu la tak da nak jumpa tuan rumah dah...hahahhahahahah...makanan yang telah di sediakan mcam biasa la ayam masak merah,gulai ikan kering,daging masak kurma,sambal belacan dan ulam...air mcm biasa la sirap...hehehehhehe...jimat kos...hahahahhahaha...lepas abih ja makan kami terus masuk dalam umah sebab aku nak tengok bilik pengantin...tak kan terlepas punya la kalau g makan kenduri kahwin ja mesti nak tengok bilik pengantin,pelamin dan pengantin...hahahahahha...normal la tu kan...aku pa lagi dah masuk2 tu....tggu lagi ambik gambar la....hahahhahah....FIFI kata kalau bergambar atas katil pengantin nnt lambat kahwin...pa aku peduli semua tu mitos semata2...hahahahah...ambik la gambar tup tap tup tap...abih ja possing atas katil tu...aku dgn FIFI pun nak beransur pulang la...ambik la cenderahati dari tuan rumah iaitu mcm biasa bunga telur...hahahahhahaha....p mna2 pun bunga telur nie tak penah miss la kalau orang nak bg kan..hahahahha....dah tu aku pun balik la dgn hati yang ria sebab dapat makan free dan sedap pulak..hahahahahah....jgnisau aku sempay upload beberapa gambar aku possing atas katil....terasa pulak nak kahwin...hahahahha..:P






Aku dan zue

Aloh....cutenye....:P

daku lagi...:P


Nasib Kaum Hawa....

Herm..herm..herm....ulang suara...ulang suara...hahahhhaha..tiba2 kan...kali nie aku nak cerita tentang nasib kaum hawa yang entah bila akan selesai...eeeeerrrrmmmmm.....entah la kenpa pa asyik kaum hawa selalu di tindas...apa slah kaum hawa yang kaum adam sanggup melakukan seperti itu...ermmmmmesti hairan kan pa maksd sanggup melakukan seperti itu..???aku banyak dapat pengajaran daripada 3 insan hawa yang telah di permainkan oleh kaum adam..yang pertama nasib kaum hawa yang sanggup taat kepada kaum adam...belom lagi menjadi seorang suami kaum hawa sanggup melakukan apa saja yang dikatakan oleh kaum adam....di hina,di maki,dan mcm2 lagi perlakuan yang kaum adam lakukan tetapi kaum hawa ini masih lagi berdiam diri dan menunduk kepada kaum adam..masih mmpu bergelak atas kemakian dan kehinaan yang telah dilemparkan oleh kaum adam...kesabaran kaum hawa ini sangat lah tinggi dan pengorbanan kaum hawa ini jugak sangat lah tggi...walaupun kaum adam ini tidak mahu mengikat pertalian diantar kaum hawa...tetapi kaum hawa ini masih mahu menunggu dan terus menunggu...ooooHHhhh!!!hebatnya kaum hawa ini...setelah di perlakukan pelbagai perbuatan masih lagi mmpu untuk terus menunggu yang entah bila akan tiba saat2 yang bahagia...walaupun kaum hawa ini ingin mengecapi saat 2 manis yang kaum hawa ini idam kan tetapi kerana kasih sayang kaum hawa terhadap kaum adam ...kaum hawa tetap teguh berdiri walaupun angin ribut yang melanda...entah sampai bila kaum adam ini akan menyesal atas perbuatan beliau sendiri...kerana ego yang tggi ,angkuh yang besar kaum adam ini sanggup melakukan sebegitu terhadap kaum hawa...dengan kelemahan kaum hawa ini sanggup kaum adam mempergunakan kesempatan dan kelemahan yang kaum hawa nie ada...pangkat,harta,pelajaran yang tggi semuanya adalah dunia ia tidak dibawa kemati..tetapi itulah kaum adam yang ingin mengejar harta dunia yang entah bila akan habis...tanpa memikirkan pasangan hidup...

KAUM HAWA YANG KEDUA
kaum hawa yang kedua...sanggup menelan kepahitan keperitan yang telah kaum hawa ini terima...walaupun keluarganya tak dapat menerima kaum adam ini kaum hawa ini sanggup lagi mempertahankan kaum adam...sungguh banyak pengorbanan yang kaum hawa ini lakukan demi kebahagian hidup mereka...tetapi mereka hidup dalam tidak di restui oleh keluarga kaum hawa ini mereka hidup terumbang ambik...kaum hawa nie sanggup melakukan apa sahaja demi kaum adam yang tercinta...makan , pakai ,barang rumah dan segala2nya sanggup kaum hawa ini memberi kepada kaum adam..walaupun payah...walaupun susah bagaimanapun kaum hawa ini tidak akan putus dengan memberi...tetapi kaum adam masih lagi kabur atas pengorbanan yang telah ditunjuk oleh kaum hawa ini...kaum adam ini s anggup mempermainkan perasaan kaum hawa ini...demi kesenangan diri sendiri...jika kaum adam ini tidak mempunyai wang ringgit kaum hawa ini jugak la yang banyk mengeluarkan wang ringgit beliau kepada kaum adam...aduhaiiiii!!!!kaum hawa begitu senang engkau memberi ...sungguh besar pengorbanan yang telah kau berikan kepada kaum adam..walaupun kau tahu kaum adam itu tidak setia kepada mu kau tetap mahu berada disisinya...ALLAH!!!..

KAUM HAWA YANG KETIGA...

peristiwa yang seterusnya yang berlaku kepada kaum hawa ...adalah seorang kaum hawa ini sekian lama bersama kaum adam tetapi cinta mereka dihalang oleh pihak keluarga kaum adam...atas alasan tertentu..besar dugaan itu sebenarnya...pelbagai benda diantara kaum hawa dan kaum adam ni telah menjalani kehidupan mereka bersama...tetapi apakan daya setalah diberi peluang memberitahu hajat masing2 telah ditentang keras2 oleh pihak kaum adam....Allah ini dugaan yang allah sedang uji...tetapi setelah apa yang berlaku mereka tidak penah putus asa untuk hidup bersama tetapi...setelah sekian lama mereka berjauhan..kaum adam telah mempunyai pasangan lain..atas alasan tertentu...adakah ini salah satu dugaan yang harus di terima oleh kaum hawa...setelah penat menunggu dan terus menunggu ini habuan kaum hawa dapat....ya allah hanya allah sahaja tahu berta perit setelah sekian lama disuruh menunggu tetapi kaum adam telah berjaya bahagia disaat penatian yang telah kaum hawa lakukan...satu lagi pergorbanan kaum hawa telah lakukan demi cinta...



di sini banyak pengajaran yang telah aku pelajari dan aku rasa terkilan dan sedih bila aku tahu di zaman yang serba canggih ini masih lagi mempunyai insan yang bernama HAWA ini di perlakukan seperti ni...moga mereka akan mendapat kebahagian mereka...AMIN!!!

Raya ke2...

Nie sambungan dari raya 2011 ye..heheheheh..dah masuk raya ke2 dah kan..uhuhuhu...raya kedua nie la kebanyakkan aku akan abihkan masa aku beraya kat umah kawan2 dan umah ckgu2 jugak...dalam masa yang sama rumah aku jugak buat Open House...sebelum pa2 aku akan tolong family aku dulu la b4 aku kuar dgn mmbe2 aku...mcm tahun2 yang lepas jugak umah aku akan buat Bihun sup...so aku akan bangun awal untuk kemas rumah dan tolong untuk buat bihun sup tu...dalam kol 10 lebih2 semua benda dah siap dah...aku akan siapkan diri aku pulak untuk keluar beraya...heheheheheh...ofcoz la aku yang paling vok sekali..hahahahah...tak de la kawan2 aku jugak pa kurangnya..hehehehe...bila aku dah siap semuanya...kawan aku FIFI akan mai ambik aku untuk g umah makcik...g umah makcik pun g ambik ja sebab makanan umah dia tak siap lagi so kami beraya la umah org lain dulu...kami nie konvoi 2buah kereta...NIEZA naik keta dia dengan ZUE....dan AKU,MAKCIK DAN FIFI naik keta FIFI...kami nie beraya ikut dan je...so kami serbu ja umah sapa yang kami rasa kami nak g...kami g umah CIKGU NARISSA dulu...kami sampai ja kat umah cikgu tak da la makan pa pun just makan kuih raya ja...dah la aku lapar tahap gila...kira g umah org untuk g makan ja..hahahahahah..teruk kan...ada aku kisah...dah abih beraya umah cikgu...kami patah balik g umah kawan kami yang kat jalan raja muda iaitu umah MONE...dah abih raya umah dia kami g umah adik angkat FIFI....makan bihun sup....boleh tahan la...tapi kami semua pakat lapaq nasi...huhuuhuhuh...tak jumpa jugak nasi hari raya kedua tu...tak pa la dah tu kami g umah aku...heheheh..kat umah aku pun bihun sup...kembong dengan sup ja la...hahahahahahah...kat umah kami baru aku n mmbe2 yang lain tangkap gambar tapi gambar akan aku upload jap g ok...sekarang aku cerita dulu aku g beraya umah sapa..lepas umah aku....kami g umah makcik makan laksa...last sekali aku sorang aje g umah FIFI...hehehehhehe...abih dah la raya aku dgn kawan2 aku..heheheheh...dan sekarang aku akan tunjuk baju raya aku untuk raya kedua dan membe2 aku...ooooooHHhhhhh!!!b4 aku lupa my Hubby jugak ada datang umah raya kedua tu...heheheheheheh... :P



Nie la membe2 aku...

Nie aku dan nieza...

Membe2 aku yang gila glam..

Aku dan mmber2 lagi...:P

Tengok2 aku dapat duit raya!!!

Aku dan dia...

Masih lagi kami...

Kami..

Pandang2...!!

Kami lagi!! :)

Aku , Ayu dan My lovely...

Family yang gila glam...!!!

Family aku yang gila2...terbaikkkkkk!!!




Yang nie ja yang termampu aku upload gambar...
harap sapa yang tengok berpuas hati...
yang gambar aku dan dia jgn korang kata pulak..
heheheheeh...
SELAMAT HARI RAYA!!!!
tunggu raya HAJI pulak yek... :)









Raya 2011...


Aku rasa belum terlambat lagi aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua warga malaysia yang berada di seluruh dunia..tak kira la yang ada kat atas kapal ka, sedang terbang kat atas ke , kat dalam hutan ke...tak kisah la kat mana pun janji sambut hari raya...hehehehe...wah mesti bestkan raya korang tau nie...aku boleh la biasa2 ja tahun nie raya tak da la semeriah mna pun..ye la tak semeriah mana tu sbb tak da la semeriah budak2 raya..hahahahahahah...depakan dapat duit raya..yang dewasa nie kalau ada tu ada la..hahahahha...lagi satu tahun nie tak best la ckit sebab raya tahun nie aku kerja sepenuh hati aku jadi tak larat la bila di pagi raya...uhuhuhuhuh...aku mcm biasa malam raya mesti tido umah tok aku kat mata ayer...tapi aku tak tido la sebab aku kerja so aku sorang je tido kat umah...esok pagi tu lepas sembahyang subuh baru bertolak balik umah tok...so drive la aku sorang2 g umah tok kat mata ayer...drive pun dalam keadaan mengantok yang tersgt2...uhuhuhu..dah tu sampai ja kat umah tok tggu pa lgi isi perut dulu la makan2 ...lepas tu siap2 ambik air sembahyang nak g sembahyang raya...aku sembahyang raya kat masjid oran aje...dekat sgt2 dgn umah tok...walaupun dekat g dengan keta ok masjid...ahhahahahaha..belagak tak nak jalan kaki...org sembahyang raya tahun nie kol 8.30 pg..so g awal la ckit...mau tak g awl sebab tok n mak aku asyik bising ja lagi tak siap lagi tu dok bising..kami bertiga nie buat cepat2 la kerja...bila dah sampai masjid oran tu...keadaan dia mcm jugak tahun2 yang sebelum nie tak da beza pun orang ramai mcm biasa sebab orang luar balik kampungkan...oooowwwwhhhh!!!aku lupa yang beza dia masjid...masjid oran berwajah baru...pa yang berwajah baru tu kan...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!org kampung atau pun uum cat masjid tu dan depa tukar pintu masjid...ermmmm...cantik dah masjid tu...memandangkan ramai kat masjid tu aku sembahyang kat luaq ja...sembahyang sebelah sepupu aku iaitu NABILA IZYANI....mak,tok,akak n adik ma semua mayang kat dalam aku sorang ja mayang kat luaq....tak pa mayang kat mna pun janji mayang berjemaah jugak dan mayang raya jugak kan...mcm besa la kan semua orang tahu mayang raya mcm na kan...akhir sembahyang tu imam bagi pengumuman KEPADA SEMUA KANAK2 YANG BERUSIA DARI  4 TAHUN HINGGA TINGKATAN 1 SILA BERATUR DI SEBELAH MASJID KERANA KITA AKAN ADAKAN PEMBERIAN DUIT RAYA....pergh!!!!sonok gila budak2 tu beratur la panjang2 nak ambik duit raya...hahahahaha...nak ja aku p beratur sama time tu,....hehehehehe...dah abih semua selesai aku g la kubur tokwan aku...mak,tok,akak aku tak g dah kubur aku ja yang g sorang...aku mmg tak ley kalau tak g sebab setiap kali raya aku mesti p..aku rasa tokwan aku mcm tggu ja aku p kat dia...so aku akan p jugak walau mcm mana pun...aku g2 kubur tokwan bersihkan pa yang patut dan aku sederkahkan fatihah untuk tokwan aku...aku macam nak teyak ja time tu tapi aku kena tahan sebab ramai sgt kat kubur tu malu aku...dah abih semua...aku gtau tok wan aku kata aku nak balik...aku balik jalan kaki ok...dah sampai kat umah macam biasa la salam cium semua orang kat umah tok aku tu....minta maaf pa yang patut...dan kat cnie gak aku nak gtau aku dapat duit raya...hahahahahahah....dari paksu,akak,pakngah,paklang,ayu,akak maznah,ayah aih ramai sgt aku nak bagitau...bilang la sorang rm50..uih....bukan nak dikata kaya jap aku..hahahahhaha...dan aku jugak bgi duit raya kat adik kesayangan aku tu...uhuhuhuhuh...first time aku bagi dia duit raya...ayah aku2 dan adik beradik yang lain nie beraya lambat ckit sebab ayah aku beraya dengan raja dulu..baru raya dengan kami..uhuhuhu..nasib la...lepas abih kami semua beraya kat2 kampung tu kami 3 adik beradik nie tggu pa lagi adakan photoshoot la..hahahahahah...dan aku dah sediakan beberapa gambar kami masa hari raya tu...tengok la...


Yang nie anak saudara aku naufal dan najla.. :)

Yang nie pulak pakngah dan makngah aku...

Yang baris belakang aku dan 2adik beradik aku
Yang barisan depan sepupu aku... :)

Yang nie family paklang dan maklang aku...

Yang nie paklang dan maklang aku.. :)

Yang nie adik beradik aku...adik ma,kak iela dan aku.. :)

Nie aku la..hehehehehe... :P

Kami bertiga :)

Kami bertiga bersama ayah yang tersayang... :)

Aku :0

Aku dgn pos jangan...hehehehe.. :)

Kami bertiga lagi...

Baju raya aku tahun nie... :)

Kaki bergambar...

Sebenarnya kat papan yang kami pegang tu kami nak tulis
tapi tak sempat... (T_T)

Masih lagi aku..

Masih lagi kami..huhuuhuhu...


nie adalah raya pertama aku...aku masih ada gambar untuk raya kedua...heheheheh...raya sakan gak aku kali nie...walaupun raya nie aku rasa mcm biasa ja...huhuhuhuhu...nntkan post aku yang seterunya... :)


SELAMAT HARI RAYA...
MAAF ZAHIR DAN BATIN...











Mengai...

Semalam B aku ajak la g mengai kat sek.men.syed.putra...aku pun tak pa la ikut ja la dia g mengai tu...tapi ada gak syarat untuk dia asalkan dia mai ambik aku..hahahahahha...baru aku nak kuaq...so dengan rasa berat hati dia, B pun mai la ambik aku nie nak bawak g mengai...aku walaupun tak suka aktiviti mengai nie aku ikut ja la kang aku jie dikatakan nak ikut kepala otak aku ja kan...so aku pun ikut ja la hobi dia aku sokong je la...dah dalam kol 6.00ptg tu dia sampai umah aku untuk ambik aku la...sampai2 dalam kita mcm biasa la bergosip la kami nie pantang jumpa gosip ja keja..hahahahahha..dah tu tak pa la...dalam perjalan dah sampai dgn sekolah tu aku tgk B aku nie g tterus ja...rupa2nya dia tak beli lg umpan....ish!!!aku mati2 ingt dia dah beli dah umpan...aduhai....tak pa la aku pun ikut ja la dia g beli umpan kat kedai aci...dia beli umpan katak dan cengkerik...aku mcm besa geli dgn binatang mcm tu....huhuhuhu...dah abih beli umpan tu kami pun bertolak g la tempat yang nak g mengai tu...tapi kali nie aku yang drive....uhuhuhuhuhu...geram jugak aku punya la nak lari dari drive keta nie aku dah sampai tahp mnyampah dah la nak drive keta....tak pa la aku bawak2 keta ....dia pun suruh la aku benti kat depan lg lepas dari sekolah sains....aku pun ikut la arahan dia....bila dah sampai tu dia pun dgn rasa seronok dan gembira tu p la pesah barang2 mengai dia tu...dia pun bubuh la katak dan cengkerik kat set mngai dia satu dan aku satu...tapi kat dia2 buh katak dan aku dia bubuh cengkerik..sa taka pa la..aku tak mengai pun pengang benda tu pun jap2 ja...sebab aku tak minat langsung mngai sebab jemu mmpus tggu ikan nak mkan umpan...dalam duk mngai2 tu PIT HIM  mai....PIT HIM tu kawan dia...dia pun join la kami mengai sekali...tak pa la macam biasa bila dah kawan mai aku di ketepikan buat sementara....normal la kan...so tak pa la aku pun tak kisah sgt....depa sembang depa aku dgr aje...mengai p mengai mai....pancing aku lekat seekor ikan puyu...heheheheh...best pulak rasa...pancing B aku tu tak dapat pa pun...asyik kalau dapat ja mesti terlepas...tu ja la yang dia mmpu...mengai p mengai mai dah kol 7...aku pun dah start bosan yang teramat sgt...tnggu yang entah bila akan dapat ikan tu...aku pun pggl la b untuk ajak dia balik...tapi yang dia tau...seklai ja la,sekali ja lagi...aku dah naik bosan dah..tahap gaban aku bosan...last2 sekali aku g kat dia cakap..."abang dah la jom balik" baru nak balik...uhuhuhuhu..kawan dia pun pa lagi balik jugak la kan...ada aku kisah..hahahahahah...tak pa la nnt2 dia boleh lagi g mengai dan aku tak nak g dah...bosan..tak tau tggu pa..iakn2 tu pun bukan yang makan pun umpan tu...nek meluat aku...lepas abih semuanya selesai aku pun drive la balik umah...


petang yang membosankan....!!



Thankz to my Frendzzzz... NABILA HUDA.. :)

Aku nak ucapkan terima kasih kat kawan sekolah rendah aku sebab dia dah banyak tolong aku untuk menjayakan blog aku nie...akhirnya siap jugak blog aku nie...terima kasih sebab banyak bersabar dgn aku...uhuhuhuhu...walaupun dua tiga kali tukar fikiran dan design...ang tetap gak sabar dgn kerenah aku...hahahahahhaha...pa2 pun terima kasih banyak2... :) lain kali boleh la buat lagi...hehehehehhehe,...




Open House..

EEEEEEEEEEEErrrrmmmmmmm...dah lama rasa tak update blog...sori ye blog aku tak da idea nak update...mcm2 dah aku perah otak nak update tapi tak sampai2 gak idea aku...huuhhuhu..tapi tak pa ari nie aku da idea nak update blog dah berkurun lama aku tak update kan so tiba masanya aku nak update blog aku...siap sedia ye blog untuk dgr luahan hati aku yang kecil nie..heehehehh...ari nie aku nak cerita pasai OPEN HOUSE umah si R...huhuuhuhu....tak ada la open house yang besar mna pun biasa2 ja...cuma aku jugak dijemput hadir dalam majlis tu...open house nie nak buat hari sabtu bersamaan 17.9.2011...jadi sebelum tiba masa hari open house umah si R nie akak dia ada la msg aku sruh g umah dia sebab dia buat rumah terbuka....aku dgn bertindak dgn lebih pantas aku pun mmbalas msg yang dihantar oleh akak dia...aku pun kata la "insyaallah ya akak kalau tak da pa2 adik g la"..dan aku terus mengambil langkah yang cepat untuk mencari idea memberi alasan untuk esok...hahahahahah...bertapa buruknya peragai aku..sanggup tak nak g umah dia cari alasankan...kalau org lain pantang diajak mesti p kan....lain aku,aku nie segan ckit dgn famliy dia sebab aku tak rapat mcm na si R nie rapat dgn family aku...dalam masa dok cari idea yang jahat nie aku pun buat la list beberapa yang patut aku bgtau kat akak dia...hahahahha...teruk gila sampai buat list la kan...tapi tak pa aku tulis je pa yang aku nak kata pada esok hari...tiba masa yang di nantikan esok hari iaitu 17.9.2011..upacara majlis tu bermula 2.30ptg sampai 7.00ptg...so aku mengambil tindakkan buat2 lupa...hahahahah...teruk sggh peragai aku nie...hahahah..dah la raya aku tak g umah akak dia...dan aku dapat tahu jugak akak dia tanya pasal diri aku kat si R nie kenapa aku tak g...aduhai jadi segan pun ada jugak jadi serba salah pun ada jugak..tapi tak aku masih lagi nak buat2 lupa....petang tu si R nie dah peringatkan aku tentang hal Open House tu dan aku kata "ya nak g la" dalam masa yang sama aku buat2 layan tak lyn msg dia tu bila asyik di soal tentang nak g ke tak??dah pukul 5.00ptg aku dah dapat mencari idea yang baru iaitu mengantok...dah tu terus aku msg si R nie aku kata aku mengantok dan dia jugak kata "tido la jap g abg gerak"....time tu aku rasa pergh!!!leganya dah dia kata mcm tu...aku dah berjaya melepaskan diri aku dari g umah dia...hahahahahah!!!..padahal aku tak tido pun time tu aku tanya pendapt sepupu aku patut atau tak patut aku g umah dia...sampai tahp tu la kan nak g umah bf sendiri pun kena tnya pendapat sepupu...last2...dalam kol 6.30ptg...telefon aku berbunyi dan skrin fon aku dah menunjukkan yang akak dia fon aku...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....kenapa akak dia fon aku nie b4 aku angkat fon tu otak aku ligat ja mencari idea yang bernas nak bgtau...uhuhuhhu..dah aku angkat2 last2..aku pulak yang kena ...akak dia kata "ha!!awat tak mai umah orang duk tggu..."alamak sampai tahap mcm tu ka...aku pun kata "ha??ermmm...."akak dia pulak pintas aku cakap "ha tak payh nak ermmmmm...mai cepat!"dan2 tu aku cakap "ya2 nak g dah la nie..."dengan sepantas kilat aku fon si R nie tanya dia kot dia nie gtau pa2 kat akak dia...si R nie bukan ley kira jugak peragai buruk...uhuhuhuhuhuhu...last aku ambik keputusan g jugak umah dia...umah dia dgn umah aku tak ada la jauh mna pun...kalau jln kaki pun smpai la....hahahahahah...aku pun dgn rasa malas bangun dan terus g mndi...dalam kol 7.00 baru aku g umah dia...teruk sungguhkan aku g umah orang kol 7.00...tapi apa aku kisah aku g jugak la dah suruh aku g sangtkan...aku pun sampai la umah dia...terus la salam dgn akak dia yang no 2 salam dgn akak iela... baru la aku nak g mkn...aku pulak makan la dgn penuh tak tau malu...hahahahahah..padan muka..aku makan ketupat,aku makan mee kuah...semua la aku makan...hahahaha..ada aku kisah orang nak kata pa kat aku...dah tu barusi R nie mai teman aku makan...dah tu kena perli sedas dgn dia depan akak iela...aku rasa mcm nak je gigit dia time tu...huh!!aku pun makan2...dalam pukul 8 lebih la aku baru aku balik.....hahahahahah...padan muka nak sangt aku g kan so aku balik la lambat...balik lambat tu sebab duk men dgn anak saudara si R nie...tak da la aku gerun mana pun tak da la aku segan tara mana pun cuma entah aku ja buat teruk ckit...ahahahahaha..pa2 pun biasa2 ja yang aku rasa....hahahahah...

Pink...

Malam yang begitu sejuk disebabkan hujan dari petang tadi...aku sebagai tuan punya blog nie nak cerita ckit detik2 bahagia aku dgn si dia...tiba2 buat ayat propa pulak...hahhahaha...hem..hem..hem...kembali kepada serius...aku rasa aku dah lama tinggal dunia blog aku nie di sebabkan masa yang tidak mengizinkan aku untuk menaip sebarang cerita di blog ke sayangan aku nie,aku pun tak menaip la...jadi tak da la cerita tentang puasa aku..raya aku dan sebagainya..dan malam nie aku dah ambik langkah berjaga2 untuk menaip sedikit cerita yang tak seberapa daripada aku nie...memandangkan sepupu aku yang selalu chat dgn aku kat fb asyik suruh aku update blog dia nak baca...so aku kena la hilangkan tekanan yang dia ada sekrang untuk membaca cerita dalam blog aku nie...kepada sepupu aku yang bakal akan baca nie aku harap ang bangga dengan aku...hahahahahha..(tergedik ckit) kenapa title aku pink eik...ha tudia2...pening dah kapa nak pikiaq pa maksud di sebalik pink tu...hahahahahahah...jeng2...jeng2..!!!!!(rentak lagu)pink tu merah jambu....tau kan...ha kepada yang tak tau tu elok la p sekolah rendah atau pun tadika balik...hahahahahahah..4.9.2011 tu adalah ari ahad...ari ahad tu ada majlis kahwin...majlis kawin abg kawan aku...memandangkan dia ajak aku dan si dia p...aku tunggu pa lg ajak ja la dia p sekali majlis tu untuk memeriahkan lagi majlis kahwin abg dia..nak jadikn cerita ari tu aku dan dia pakai bju sma wrna iaitu warna pink..ha tu ja la cerita dia...tiba2 rasa aku dgn dia pulak mcm kahwin..hahahahahahaha..(mood galak dah datang)korang mesti nak tgk kan koleksi gambar kitaorang...hahahahaha..jgn isau aku dah sediakan gambar untuk santapan korang ye....ooohhhh!!!b4 aku lupa gambar kat ttempat kenduri ada stu ja...yang lain kat kuala perlis...lepas mkan kenduri terus g kuala perlis tangkap gmbar kat sana...tengok ja la gambar sweet kami nie...aduhai malu pulak rasa...


nie kat bilik pengantin...



















































ha nie kasut aku time aku kuaq dgn dia...tinggikan..
pakai kasut nie baru aku rasa berdiri sama tinggi..
duduk sama rendah dengan dia... :p


korang tengok la puas2 jgn jelez dah...hahahahahhaha...(malu)....jangan mengata pulak lepas dah tengok...



ayang sayang abg..
thankz...
love u!!