PANAS HATIKU...

Aku nie bukan pa panas hati sebab ari nie aku kuaq makan dgn famly aku kat D'SENA...mau aku tak panas hati...nak kata custmer ramai mmg tak pon...nak kata kerja bnyak mmg tak pun...jadi tekanan pulak kat aku dgn family aku...kami nie oder la minuman dulu....mula2 mak aku dia oder ais kacang..ayah aku pun oder ais kacang...aku oder asam ais...adik aku pulak jus tembikai yang akak aku bandung laici...abih oder minuman kami oder pulak makanan...kami tiga orang ja oder makanan...aku mee bandung,adik ma nasi daging merah akak pulak char koew toew...ok abih la oder nie...tggu punya la lama ...minuman tak sampai lg....ok tak sbar lg....tak jugak2 sampai...aku dah nak nek hantu dah minuman mcm tu pun tak ley uat...aku mmg tak suka sgt D'SENA tu sebab dia nie la servis dia lambat...geram gila aku...tggu dalam setengah jam baru sampai ais kacang....minuman kami tiga tak sampai lg...aku kira nak panah ja depa tu....20 min lepas tu bru la minuman kami tiga sampai...nak tggu makanan pulak...setengah jam pulak baru makanan sampai..mmg menguji kesabaran aku sngguh...nasib bek la aku tak bangun n hentak meja....geram btol aku....nek merah muka nak marh org...baru la aku dengan yang len ley makan setelah tggu setengah jam...lepas tu aku abih makan ja tggu pa lagi aku jeling abih kt semua org pekerja dia nak tunjuk kata aku protes....geram mmpus!!!len kali aku mmg tak mau p dah situ...tadi pun sebab terpaksa p ja sbb mak n ayah aku nak makan ais kacang....kalau tak jgn arap la.....tension aku...

DINAMAKAN LELAKI

Kenapa link aku,aku kata dinamakan lelaki...sebab aku rasa aku nak cerita tentang laki ari nie...ya la kan semua orang tau lelaki...semua orang tau lelaki nie sifat dia ego...semua orang tau lelaki nie gagah...aku tak nafikan semua tu...ya mmg semua sifat lelaki macam tu...dan aku tau lelaki jugak mempunyai ego yang tinggi...lelaki nie akan sokong kawan lagi dari "gf " dia...percya atau tidak itu la kenyataannya...depa sebenarnya kalau suruh uat pilihan antara kawan dan "gf " mesti mereka berbelah bahagi nak pilih antara dua nie...ya la kalau pilih " gf " sah2 kena kutuk n kena pulau dengan kawan...kalau pilih " kawan " mesti la gf pulak majuk n bebai..d last mintak break...tu la lelaki...yang tak mmpu nak berfikir sejenak dan relven dia...lelaki nie sebenarnya di hantui ketakutan yang amat mnedalam sebenarnya mau tak nya kalau di minta uat pilihan mesti gelabah n tak tau nak uat pilihan...kalau boley nak dua2...bila dah pilih dua2 tak tau pulak nak bhagi kan masa antara dua2 nie...tu la lelaki yang kelam-kabut untuk mmbuat keputusan...sebab tu la lelaki nie bila di tnya u sokong sapa???depa mesti akan kata i tak sokong sapa2 pun...tu ja la yang depa ley kata sebab depa pk kalau aku sokong kawan nnt " gf " kata ha...semua sokong kawan kan...kalau sokong " gf " pulak jap kwan2 pulak kutuk n pulau dia...so ambik keputusan tak nak sokong sapa2 demi kebahagian diri sendiri...tak semua laki mcm tu kot...aku cerita nie sesetengah lelaki mcm nie..

Jantungku berhenti seketika....

Tiba2 aku terasa nak update pulak blog kesayangan aku nie....kenapa aku letak gambar hati eik...mesti la aku da cerita di sebalik hati yang au letak tu...benda yang aku tak sangka kata akan berlaku telah pun berlaku...26.05.2011 bersamaan ari khamis dia ada gtau aku yang dia nak g kat kawan dia kat nilai...so aku tak kisah la g la mana yang dia nak g....aku tak halang dan aku tak control dia nak berjalan...lagi pun dia jarang turun kl so apa salahnya sekali sekala dia hang out dengan kawan2 dia kat sana...aku lagi suka...bila dia gtau dia dah sampai kat nilai tu...aku kata kat dia take care...tu ja yang mmpu aku kata kat dia...jadi tak pa la yang tu....tiba waktu malam kawan dia nak kuaq g beli makanan tak pa la dia pun ikt sama...dlam masa tu da la jugak dia msg aku gtau pa yg dia belik n kwn dia beli...aku pun mcm besa balas n lyn la dia macam besa...b4 dia g sana pun da la jugak dia gtau aku kata dia nak g sana kawan dia ajk g mngai aku kata ok ja ...mmg aku tau kata dia mmg kakai mngai...kalau kat perlis pun mmg dia suka p mngai dgn kawan2 dia kat cnie....malam tu pulak dia kuaq g beli mkn pun dah lewat n mkn pun dah lewat....aku nie mcm besa la on9 ja keja aku dok chat dgn sepupu aku NABILAH IZYANI...tak pa la tiba2 dia pun on9 jugak...b4 tu aku tnya la dia nak g mngai kol bpa sebab aku tgk jam dah kol 11 malam dah...dalam hati aku tak payah kata pa la rasa mcm nak pecah dah time tu mau taknya aku mmg dok kata dalam hati ha sudah nie dia boley ka bangun mayang subuh nie...aku pun msg la kwn dia merangkap kawan bek aku jugak la sruh dia gerakkan sama dia tu....dah tu ak pa la aku nie chat la dgn dia tuba2 dia fon tak pa la aku pun ckap la fon dgn dia jap...dah tu aku dgr kawan dia pggl nma dia...n dia pun sahut la kawan dia pggl tu...time tu dia kata kat aku kata dia tak myg lg n dia nk g myg dulu...aku pun kata ha p la...dia pun gtau la kawan dia yang dia nak nek myg dulu...so tak pa la aku pun...kami pun masing2 letak la fon...sebab dia pun nak siap2 g myg n siap2 nak g mngai....dah kol 12 lebih dah aku pun dah ngantok terus la aku msg dia kata aku nak tido dulu n dia pulak gtau kata dia bru smpai n baru siap2 nak mngai...ok fine aku pun tak pa la sebab aku pun dah ngantok mls nak tggu dia...aku pun tido la...tiba2 aku terjaga kol 5.25 aku tgk fon maxis aku tak da msg pa pun...tgk celcom tak da msg jugak...last2 aku msg la dia tnya dia dok kat mana???dia jawab la dia da kat kolam ikan lagi...OMG!!!jantung aku zzzzzzzaaaaaaaaaaaaappppppppppp!!!!!!!terhenti n tersentap pulak...last aku yang teyak...pergh!!aku rasa mcm nak mati pagi tadi baca msg dia...aku tak ley mrh2 kena sabar...tapi aku rasa aku da cara baru nak uat la...myb aku tak pyh la nak ambik tau sgt...n tak payh la nak take care sgt pasai dia...dia da life sendirikan...kesimpulan dia lepas nie tak payh la nak cbuk hal dia,biaq dia ja cbuk pasal aku...adil kan..apa2 pun aku suka tgk dia happy...