K3c3w@..



Kenapa tajuk ari nie aku kata aku kecewa....??
mesti la da sbb kenapa aku kecewa...
kecewa dgn org yang paling aku syg...
aku nak kata aku marah tak jugak...
tapi aku geram dgn peragai yang dia tunjuk...
kenapa perlu dia tnjuk kat org kata dia geram kan tu tak bgs...
tu kan dah tnjuk keburukan seseorang...
entah la aku pun tak tau nak kata pa...
aku nak marh tapi entah mcm na cara lg aku nak mrh kan dia...
abih dah cra aku nak marah org...
moga dia cpt2 ubah peragai dia yang tak elok tu...
sebab org sekeliling dia pun tak suka tgk keburukan dia.....




So tired...



Ari nie aku penat sangat...
mau tak nya aku berdiri dari kol 8.00 pgi smpai kol 5.15 ptg...
gila ka pa...
jaga budak exam mmg memenatkan...
dah la ngantok...
lama pulak tu...
jiwa aku mmg tetekan...
aku kira nak balik awl ja...
tapi aku mmg tak ley balik awl...
sbb aku kena tggu kutip kertas la pa la...
lebih memenat time aku kena jaga DEWAN DAHLIA..
pergh!!!mmg terbaik r..
dah la panas berkuawap pulak tu...
aku tak tau nak gtau la bertapa pnasnya time tu...
kira aku nak uat keja pun jadi tak selesa...
budak2 tu best la ley duduk...
geram tol aku...
lg yang mnggeramkan aku number yang kat meja depa tu geng UITM tu susun entah pa2...
so jadi pening la bnyak la...
nak kena kutip nu la nie la..
meluat gak la...
sakit hati tu da la jugak...
nak marh pun da jugak...
belah petang pulak nasik bek tak jd mcm kat dewan tu..
kalau tak memang kacau mood aku btol r..
ari nie dalam sejrah hidup aku...
aku penat smpai tahap mcm nie...
memang aku tak ley nak uat pa dah..
mata aku mmg tak ley nak buka dah la...
kuyup lain mcmm dah nie...
mau nampak bantal kira nak lelap ja...
pa2 pun semua tu pengalaman aku...



S@k!t H@t!



Aku nak ceta pasai aku sakit hati ari nie...
kenapa aku sakit hati...
sbb ari nie MOHD RIJAL FAHMI uat peragai...
mana taknya dari pg tadi dia kuaq smapi petang dah tu sambung pulak malam...
aku mmg sakit hati la..
esok dah la ari first aku keja dia bukan nak spend time dgn aku pun..
aku tau la kwn dia nak balik dah...
tapi slh ka aku skit hati...huhuuhuh..
aku perlu sembang dgn dia kejap ja...nie tak dan langsung...
geram gak aku...
ptg dah kuaq dgn kwn dia...malam kuaq dgn kwn dia....
pg p fisio tu pun aku jumpa dia jap sbb dia kata dia nak balik nek bas..
aku dgn mak aku pun p la ambik kat depan the store tu...
dah tu kat c2 ja la kami jumpa jap lps tu abh la...
entah...aku pun mls nak kata pa..
mau kata jap g kata aku nie kuat bebai la pa la...
kesimpulan dia lbey bek aku diam jgn kata pa...
lbey bgs dri aku berckp n uat skit hati aku balik ja...


P3N@T

                                                         

Ari nie dah mula kehidupan aku yang baru...
pa yang baru...???
kehidupan ku sebagai pengawas peperiksaan di UITM ARAU..
ari nie aku bagun awal kol 7 dah bangun dah..
mau taknya aku bangun iron baju nak g keja lg,nak siap lg...
semua la kira aku keluar dari umah dah kol 8.15pgi...
jalan agak sesak jugak di kangar sebab aku nak g keja kat arau..
dah aku sampai ja kat UITM tu dah pukul 9 tepat..
nasib bek tak mula lg taklimat pengawas peperiksaan tu..
dah la aku sorang2 segan gila...
dah pukul bpa entah baru la mula sbb depa masih lg tunggu yang len..
aku duduk kat belakang sekali sebab aku segan la nak duduk depan ..
bila dah selesai ja depa bg taklimat tu...
mula perjalanan yang agak memenatkan ia itu kena round tgk bilik exam budak2..
dah la dari opis aku nak g ke bilik exam semuanya jauh2..
kena jln kaki lak tu..
kenderaan tak ley bawak lak tu sbb tak da tempat nak paking..
jenuh jalan aku dari opis nak ke dewan exam...
dewan yang aku jaga bukan SATU tapi TUJUH dewan exam aku kena jga...
semua tu jauh2 dari opis aku...
dah la kena g sejam lebih awl...
aku nak kena gerak dari umah aku kalau exam pagi kol 9..
aku kena kuaq kol 7pgi dari kangar...
pergh!!!!mmg terbaik r...
moga aku seronok dapat jalankan tugas aku nie dgn baik...
AMIN!!!..



SELAMAT BERTUGAS SEBAGAI PENGAWAS PEPERIKSAAN :)




Runsing ...


Erm...kenapa aku erm??? n kenapa yang diatas tu aku bubuh perkataan RUNSING..
sbb runsing dengan keadaan sekeliling..
kita mempunyai famliy yang bahagia..
tapi di sebalik tu ada juga kisah duka..
aku tulis nie tak da kena mengena dgn sesiapa tapi aku terfikir 
sejenak kenapa kita dalam family kita tak dapat lari dari masalah..
masalah yang paling besar ialah masalah yang datang daripada duit..
dengan perkataan yang mempunyai 4 huruf nie sja boley mnyebabkan..
family boley berpecah belah..
walaupun kadang2 kita nak tlong dengan ikhlas family kita..
tapi dgn kemampuan yang kita ada n segala amanah yang disuruh..
dan segala budi yang dicurahkan kepada qta2 sendiri pun tak mmpu nak balsnya...
kita pun terpikir dgn cara pa yang patut kita balas...
kadang2 family kita nak pinjam duit dari kita tapi qta tak mampu nak mmberi atas sebab tertentu..
tapi disebabkan ia adalah sebahagian dari family kita n dia jugak mnjga kita...
tika kita sakit n kita tak mempunyai duit..
dia la bnyak membantu...
tiba msanya dia tidak mempunyai duit kita menjadi serba tak kena..
sebab qta mmpunyai janji dan ia juga adalah stu amanah dari orang yang paling kita syg..
tapi ia juga mmerlukan duit untuk kegunaan dia sndiri...
entah kadang2 kita jadi serba salah...
dia yang bnyak berkorban dan sekarang dia susah qta entah dapt membantu atau pun tidak.
runsingkan jika ia benar2 berlaku ke atas diri sendiri...
antara amanat dengan budi...
sma2 qta nak jaga...
semua nie hanya dia sahaja dapt membntu kita ke jalan yang benar..
segala kerunsingan  yang di alami akan di selesaikan...
akhirnya kehidupan kembalii bahagia..




I'm so HAPPY today...

                                                       

haaaaaaa....???
sbb pa aku tulis kat situ i'm so happy today...
mesti hairan kenapa la aku happy sgt ari nie...
bnyak sbb aku happy ari nie...
sbb yang pertama aku n my cousin uat surprise kat mak chaq...
kami g beli kek bezday n aku g antar kek tu kat kedai makan kat sawaddi..
tapi ada lagi yang paling best...
haaaaaaa.....
nak tau pa dia ...
aku dapat keja .....heheehh..:P
2 ja tapi aku sonok sgt sbb selama aku hidup 20 taun..
aku tak penah pun keja ... :p
sbb pa aku tak penah keja sbb aku takut...
alasan yang tak dapat di terima...padahal aku mals...
hahahhaha...
tapi atas sbb aku teringin nak cuba n sampai bila aku nak senang atas duit org lain...
bak kata my HABBY...

SAMPAI BILA QTA NAK SENANG ATAS DUIT ORANG LAIN...

kata2 nie uat aku jd membara n aku rasa sakitnya hati aku bila dia kata mcm tu...
n sekarang aku dah dapat keja n aku puas sbb aku ley pegang duit aku sendiri..
walau pun aku kerja sekejap ja...
oooppsss!!!
lupa aku nak gtau pa kerja yang telah aku jd teruja sgt..
aku keja jd pengawas exam di UITM ARAU..
aku mmg teringin sgt sbb aku nak cuba benda baru dalam hidup aku..
b4 nie orang yang jaga aku time aku exam sekarang aku pulak nak jaga org..
entah la kenpa aku rasa teruja sgt dgn pekerjaan tu..
myb aku tak penah kerja sebelum nie...
pa2 pun aku sonok sgt...
benda nie berlaku semua petang tadi...
kira ari nie ia menjadi sejarah dalam hidup aku...
tersangat2 happy!!!! :)




Thankz to my twin...(^_^)

Aien Jieha

Tq dear sbb susah payah tlong edit my blog..
nnt rina belnja mkn eik..
nie la my twin..
kitaorang bukan adik beradik n tak da kaitan pun..
tapi kenapa qta orang dikatakan twin...??
hhhhaaaaa....
mesti nak tau kan sbb pa sbb nama kita orang sma ...
cuma yg depan ja lain dia NURUL AIN NAJIHAH dan aku NUR NAJIHAH...
2 ja la sbb kita orang di gelar oley suami tercinta kita orang twin..
hanya di sbb kan nama kita orangg sma ja...hehhehe..
terok sgguh..
kenapa jugak aku nak ucap thankz kat dia...
sbb akak aku nie dah tlong aku untuk editkan blog aku nie..
ha tgk blog aku dah berwajah baru..
cantik lg..
aku suka sgt2..
thankz my sis...
nnt uat lgi eik...kalau rina rasa rina nak tambah..
tapi lps nie dia dah tak on9 sbb dia dah nak g
pritkal dah...huhuhu...aku dah tak geng nak mngumpat..
heeheh... :P
tapi pa2 pun aku doakan moga dia berjaya dlam kerjaya dia..
amin!!!:)