Trip to kelantan n terengganu....



Askum semua lama rasanya aku tak update dalam blog nie...uhhuuhu...sori sebab selama nie aku bersunyi dgn kedukaanku sendri...tapi sekarang semakin pulih...16.3.2011 ari rabu yang lalu aku n my family uat stu rancangan family trip ke kelantan n terengganu...g kelantan tu saja ja nak g kat akak aku...uhuhuh...aku g dgn AYU,MAK CHAQ n MAK aku...yang drive mesti la ayu aku dari perlis hingga la ke kelantan dia drve....aku malas ckit nak drive so aku uat diam ja la..hhhahah...kami g nie semuanya perempuan stu kereta...mmg terhebat dari ladang gandum r...hahhaha...kami bertolak dari perlis pun dah kol 8.30 dah sebab tggu aku siap lama..hahahha...kami pun bertolak la dari umah aku...alhamdullilah dalam perjlanan tu kami da la mngalami kesesakkan lalu lintas...kami smpai kelantan pun dah kol 3 lebey dah...msing2 penat dah smpai UITM MACHANG tu kami pun terus fon akak iela kata kami dah smpai...tapi kami tak makan lg so kami berempat g la makan lu smbil tggu akak iela abih kelas dia...kelas dia abih kol 4 dah...dah tu bila dia dah abih kelas kami pun balik la g umah dia...dok rehat2 jap...malam tu kami kauq g makan pa semua ...terus ke pasar che yeh kot aku pun tak bpa tau sangat nama tempat dia..hahahahha...kami g pasar tu dah kol 10 dah...smpai2 tu kami pun borong tudung r...bnyak gak msing2 beli tudung...hahahaha...penuh keta...hahahha..dah tu kami balik  dah kol 1 pg dah....smpai umah dah kol 3 pg..hahhahaha...dasyat kan...hahahah..memang terhebat...dah smpai umah pakat semua letih kami semua pun tido la sebab esok dah nak g terengganu lak...


dah smpai waktu pagi...pagi tu dengan mengantok lagi aku pun bngun mndi2 n siap...mmg dok tau dah la aku la yang paling lambat sekali bersiap sebab aku siap mmg lama...hahahaha...dah abih ja aku siap kami pun kuaq la makan pagi di gerai yang berdekatan..aku makan roti canai dua keping dgn holink ais...mmg terbaik n kenyang gila...dah tu kami bertolak dari kelantan untuk menuju ke terengganu kol 10 pagi dah...aku bnyak tido ja dlam perjalanan nak smpai terengganu...tapi akak aku pggl bila smpai ja kat tepi pntai...mmg terbaik wok...best gila2...dengan ombak kuat gila...besr2 ombak dia...tapi kami tak singgah...kami teruskan perjalanan kami ke pasar payang...aku tak suka gila dah la ramai orang keja nak beretuh aku ja...aku mula nak bebai...aku g sna pun tak beli pa sebab geng2 borong batik n sutera dah borong sakan dah...hahahahah....kami dok kat c2 3jam...punya la lengguh gila kaki aku nak ikt depa...huuhuhuh....abih ja shopping kat c2 kami pun bertolak balik la dari pasar payang berhenti lak kat sukaramai beli kopok lekor...mmg sedap gila kot kopok c2....dah abh c2 aku ajak depa senggah jap kat tepi pntai tadi...mmg best gila dgn angin kuat dah tu dengan ombak besar...tkt2 tapi best..hahahah...dan lgi tangkap gambar....dah abh ja sesi tangkap gambar mak chaq n mak ajk brtlak balik...kami pun mengikut la arahan....kami pun menuju ke machang kelantan...:)

K3m@L@nG@N....



Aku nak lepas geram nie...aku memang geram yang tahap cipan dah...mau tak nya semalam aku xceden...memang hangat r aku...mcm na ley jd mcm tu kawan aku FIE ajk teman dia g klinik kesihatan kangar g ambik mc dia...tak pa la aku pun kata jom r....dah tu dalam perancagan tu nak g antar dia balik UITM ARAU lepas ambik mc tu...punya la bengang gila aku bagi signal awal kot dari hospital lg aku bg signal dah tu tggu bapak lg moto budak tu cium buntut keta aku r..aku mula2 ingat aku langgar batu ka pa ka sebab serius aku tak nampak kata da moto kat belakang lgi pun aku mmg dok kat jalan mmg dah btol jalan aku...mmg aku rapat ke jalan aku nak masuk klinik tu kot aku pun tak tau la budak tu belajar kat sek mna n spa la yang ajr dia mau bawak moto potong belah kiri mmg BODOH MAMPUS...dia jatuh tapi kawan belakang dia selamat r sebab budak tu terjun dulu...tapi nak jadi cerita aku lg panjang boley budak tu kata kat aku akak bg signal lambat mmg aku nak bg makan penyepak r waktu tu...kurang ajo betol....dah jd mcm tu budak tu mula2 uat bengang boley dengan aku dah la aku dok pk dia lg...tkt gak r ank orang kot uat patah sana snie jap g tak psai2 aku yang kena terok...dah tu da la makcik2 kat klinik kesihatan kangar tu dok uat senaman pa tak tau...mai la makcik2 yang jenis mambang tanah nie sokong budak tu...dah la mai kurang ajr kat aku mintak duit mcm ank dia pulak....dah nak suruh aku ganti rugi moto adik tu pulak...dah keta aku dia tak mau pk pulak...haram tol!!!...aku mmg angin dah satu badan mmg aku nak gaduh ja time tu...aku niat nak maki dah tapi nasib bek la budak tu dapat xceden dengan awek mcm aku sebab aku sabar lg time tu ckap abih lembut kot dgn budak tu...aku mmg tak pk pun nak ambik nombor moto dia...aku yang mmg benggang gila bila aku tanya adik da lesen ka...dia dengan selamber badak dia kata tak da mmg aku maki r mcm2 r semua kuar r dari mulut aku...semua aku sebut pa yang aku tak bawak kuar time tu semua aku bawak kuaq...dah tu aku lepas ja la budak tu...entah aku pun tak tau kenapa aku nak lepas dia mcm tu ja adakah aku tkt sgt tau aku cian....??tapi tak pa la pengajaran pada aku sebab aku tak penah xceden sebelum nie...cian keta aku..huuhuhuh....time tu aku dah tak pk pa dah mmg aku angin satu badan rijal fon pun free2 kena maki dgn aku...tapi aku tak la maki dia aku maki kat budak2 tu dia tlong dengar ja la...hahaha....tapi cian pulak...nasib dia la dapat bini yang jenis kasar dan ganas mcm aku nie....mmg terbaik punya la moto tu cium keta aku...moto tu pun nak cium keta aku p la cium keta org len yg lebih cun lg...haram tol!!!mmg aku tak puas ati tol dgn budak tu dgn makcik2 yang mambang tanah tu yang p sokong budak yang tak da lesen moto tu....!!!memang tak ley belah makcik2 tu nak jd heroin sgt la konon!!!

M@Lu ####



Hehehheheheheh.....permukaan cerita aku nak kena gelak dulu la...hehehehe....bukan apa aku malu sangat pa yang berlaku pada diri aku semalam...semalam sepatutnya aku n kawan aku FATIN AMIRAH cadang nak g kat kawan aku sorang lg kat UITM ARAU....kami pun fon la kawan kami tu....tiba2 dia tak angkat fon....kami fon banyak kali kot dia tetap tak angkat gak fon....dah aku dgn makcik nie tak tau la nak g mna...kami pun ambik la keputusan lepak kat BUNGGER CAFE....lepas tu nak jdi kan cerita lagi da la sorg mamat nie dia pelayan kat bungger tu dah tu tak pa la dia layan kami baik punya....aku lg sonok la orang dok layan...dah aku pekena dia mcm2 la....dia kata "makan??"aku pun kata "erm tak tau la nak makan pa"...dia  layan g aku dia pulak kata "makan arnab.." aku kata aku tak makan arnab...dia kata "kambing" aku kata aku tak suka makan kambing...dia pun kata la kat aku "la nie makan chicken steak bungger sedap!!" aku pun sakat la dia aku kata " kalau tak sedap awk kena makan kat cnie smpai abih makanan sya nie tau!!" dia pun ngaku la ya...hahahahhaha...aku sonok gila dapat permen mamat tu....dah tu dalam 15minit dia pun mai la antar makanan aku dengan lagak senyum2 n penuh keyakinan yang dia kata makanan dia gtau aku tu sedap sangat2...dia pun tggu la aku makan...aku uat benda jhat kat dia aku bebai aku  kata tak sedap tak mau makan...hahahahahahah....sonok gila2 time tu aku....puas ati aku pemen mamat tu...hahahahhahah....dah aku dengan makcik nie makan2 sembang bagai nak rak kami pun beransur untuk balik umah la.....tiba2 aku nak g bayar makanan aku tu...mak cik tu pun kata "bayar asing ka sekali???"aku pun kata "asing" dah tu aku la bayar dulu...dah tu tak pa la kebetulan makcik tu mmg kenal aku pun sebab aku mmg regular custemer kat cafe tu...hahahahha...dah tu makcik tu sembang2 dengan aku....suami dia pulak masuk kata kuat2 kot "ha mna2 bakal menantu dato tu mana2????" aku mmg gelabah bewak dah kot dengan muka aku malu gila tak tau nak letak mna muka aku time tu....pakcik tu pulak dok uat ulang banyak2 kali pulak mana bakal menantu dato....tobat aku malu...heheheheh...bayangkan la sampai pekerja dia dari kat dapur turun mau kat kaunter mmg malu kot...dah tu makcik tu tanya aku dia dok uat pa la....aku kata la dia dok umah dia xceden ari tu nie....depa semua pakat menjerit la....jerit terkejut kuat kot satu kedai dengar....hahahahahahahah....mmg malu....dah tu aku pun cerita la mcm na xcden tu berlaku...dah tu pak cik tu pun mula la sakat aku balik... muka dia tak pa la no saham tak jatuh la no....aku pun malu gila aku jawab jugak insya_allah tak da pa n tak jatuh aih saham...hahahahhaa....dah tu aku balik pun aku tunduk ja muka aku sebab aku malu gila semua pekerja dia tengok aku pelik...waaaaaaaaaaaaaa.............:'( malu sangat2....tu ja la cerita dia...kesimpulan dia jangan dok usik orang nnt orang usik kita balik....uhuhuhuhuh...:)