SeRoNoK!!!!



Aku rasa ari nie paling sonok sangat sebab aku dapat bersama2 kawan2 baik ku...hahahahha...ari nie kami g karok kata ARAU...gila best kot....first time aku g karok...hahhaha....mula2 malu jugak la sebab aku tak besa tempat2 mcm tu...tapi ok la tak da la seteruk yang aku sangkakan sebelum nie...hehehehe....yang join karok sesama aku ialah mcm besa la kawan baik aku NIEZA,ZUE n MAKCIK....tapi kami tak cukup korom sebab FIE tak ikut sebab dia ada kelas kat UITM....almaklum la budak U...so kena la dik kat kolej...kami nasib bek cuti panjang....makcik lak balik cuti sem...kami nyanyi la mcm2 lgu....wlaupun sorang2 sora macam katak panggil ujan tapi demi nak lepaskan stress yang selama nie kami sempan setidak2nya kami nyanyi tu hilang la ckit stress kami pikul..heheheh...dah abh kami karok n nyanyi mcm orang gila n hilang akal....kami pun balik la...g minum kat FATIN CONER....pekena cendol dengan cuaca panas2 pulak mmg terbaik dari ladang jagung la...hahahahah...abh ja aktiviti sembang bohong sambil makan n minum....kami pun terus la antar budak gemuk balik umah iaitu ZULAIKHA....hahaahhahaha....dah antar budak tu balik kami tiga tak abih lagi aktiviti kami....kami pun terus la ke DENAI LARIAN uat photoshoot kat ctu....sapa jdi model dia tak len dan tak bukan mesti la aku yang cantik dan cun nie...hahahahahah....opppppssss!!!terpuji diri sendiri sudah...hahahahaahha....aku pun pos la mcm2 pos aku uat....mmg terbaik dari ladang getah r...hahahhahaha....mmg aku layak la jugak nak jadi model...hahahahah....perasan lagi nie...hahahaha.... :P kami pun balik la lepas kami menggila kat DENAI LARIAN tu.....mmg best sgt2...thankz lovely frendz.... :)

s3D!h :'(


Semalam aku 3G dgn rijal...mula2nya perbualan kami semuanya menarik dan semua seronok untuk aku mendengar segala telatah dia...tujuan sebenar kami 3G tu sebab dia nak dengar cerita yang aku baca novel pada sebelah petang dan malam tu....tajuk novel aku bca tu KAU LAKSANA BULAN....best sangat cerita dia...tapi sebaliknya aku yang mendengar ceritanya....tapi tak pa demi dia aku sanggup mendengar segala luahan rasa dia....tiba2 dia da kata kat aku "ayg da cerita sensasi"aku jadi tertarik untuk mendengar cerita yang di katakan sensasi 2...aku pun kata la "ha pa dia??" dia pun mula la cerita kata makcik gtau tadi adik berkenan kat seorang pompuan nie budak kelantan  umo 21 adik nak bg pompuan tu kat abg....makcik gtau kata cantik comel orang dia....time tu aku rasa aku yang selama nie wujud org len tak nmpak rupanya kehadiran aku selama nie...mmg aku ngaku kata aku terasa hati,kecik hati,jauh hati dgn cara mcm tu....dah bpa kali aku dgr sebelah sna asyik carikan pompuan untuk si Rijal nie....pa aku tak mmpunyai perasaan ka...sakitnya hati aku seolah2 di tikam2 berkali2....siap tlong cri lg pasangan untuk Rijal sat2 pompuan nu sat2 pompuan nie....aku nie tunggul kayu ka selama nie...SAMPAINYA HATI!!!! :'(

My Habby Dah kuar HOSPITAL....

Rijal dah kuaq hospital dah kemarin so aku suka sgt sbb setidak2nya aku tau dia selamt di rumah....walaupun akak2 dia sibuk setidak2nya da org sentiasa bersama dia...tapi sebelum kuaq tu da la jugak berita buruk yang aku dapat ya ia2 pihak hospital dah uat kerja dengan tidak teliti kerana mereka bru dapat kesan bahawa masih ada lagi sebahagian tulung dia yang retak.....stu family terkejut dgn berita yang bru di beritahu....tapi famly dah ambik keputusan untuk bubuh simen ja kat tempat yang retak tu...tak pa la setidak2nya family dia boley uat cara kampung pulak kan...bohong kalau kata tak kecewa n marah....tapi nak uat mcm na setiap manusia tak semua sempurna....jahitan yang da kat tumit dia pun dah buka dah jadi tak da pa masalh da untuk dia cuba berjalan...tapi ambik masa gak la dia nak berjalan seperti biasa sebab jahitan tu kan baru buka lagi so lmbat la ckit..da la gak dia cerita kata pihak hospital bubuh simen tu ikut dan ja sbb da bahagian jahitan yang da kat tgn tu da nanah so depa balut sekali dengan simen so jadi masalah la ckit sbb kita takut nnt kuman tu berebak ke tempat yang tak sepatutnyakan....tapi pa2 pun semuanya dah selamat dan tak da masalah yang ptt di isaukan lg...alhamdullilah dia pun selamat dan semua yang terjadi kat diri dia tu insya_Allah da kebaikan yang menanti dia selepas nie....kita hanya menunggu dan redha dengan pa yang Allah tentukan....pa2 pun aku n yang len mmpu berdoa supaya dia cepat2 sembuh dan dapat melakukan aktiviti dia suka selepas nie....AMIN!!!

My Habby Operation

Ari nie rijal kena uat operation untuk tgn dia....waaaaaaaaaaaaaa.....isau hanya tuhan ja tau betapa isaunya hati aku....perit rasanya....setiap ari dia mnagadu mngatakan dia tkt nak uat operation....aku pun tkt dia nak opration tapi demi masa depan dia aku kna kuat n pujuk dia supaya dia berani untuk menempuh sgala pa yang akan terjadi pada ari esoknya....sebelum dia nak operation pagi tadi dia da gtau dia tkt sakit sebab adik sebelah katil dia meraung sakit tapi dgn aku memberi kekuatan kat dia alhamdulillah dia tak da la rasa takuut sangat....dia nak operation pg awl2 pagi kol 7....dalam kepala otak aku yang aku pikir hanya la dia...mcm mana keadaan dia??sapa teman dia???mcm2 la yg men dalam otak aku....sampai ja masa dia nak g ke bilik operation dia dah gtau aku kata dia nak g dah...aku dalam katb umah dah teyak bagai nak rak dah.....sedy hinggga tak dapat nak kawal perasaan aku nie.....aku punya la tggu dia smpai kol 11 bru operation dia siap....lama kot depa uat pa la kat dia...tkt semua da dlm hati aku nie....akhirnya dia antar msg kat aku dalam kol 11 lbey....syukur sgt aku mmg thg tggu dia pun....lps aku tgk dia dah ok semua aku pun tak da la stress sgt....tapi setiap detik dan waktu dia sentiasa mngadu kat aku kata dia lengguh,berat,jari tak ley gerak....mcm2 lagi la dia ngadu kat aku....aku tak mmpu nak tlong dia ...aku tak mmpu nak bg skit dia hilang....hanya dgn doa sja yang mmpu kurang kan kesakitan dia....smpai la sekarang dah pukul 11 malam dia masih lg mngadu kata dia sakit sgt2.....aku tak ley nak tlong dia...aku hanya mmpu bg kata2 semangat n pujuk dia pelan2 ja 2 ja aku mmpu uat untuk dia....aku harap sgt kesakitan yang dia tanggung sekarang nie akan cepat2 sembuh....aku dah tak sanggup lg nak tgk penderitaan yang dia tanggung sekarang....ABANG......ABANG KENA KUAT DAN KENA SABAR YA SAYANG....AYG SENTIASA MENDOAKAN ABG....ABG JAGA DIRI YA....AYG SYG ABG.....!!! <3

5.2.2011 bersamaan ari sabtu...

Askum....aku rasa aku dah lama tak update blog nie...aku bz ckit b4 nie lps ja kejadian xcden yg berlaku kat suami tercinta aku...aku ari2 g jga dia kat hospital....dah tu kira malam nie aku free la jugak...so malam nie aku nak cerita sedih ckit tentang my lovely cousin....semalam mg berita 9yg agak terkejutkan jugak la mak aku gtau kata abg pupu aku meninggal dunia.....sedih gila kot....aku cian kat sepupu aku kami rancang nak g mkan kucing kat kola tiba2 jadi mcm tu lak mmg aku amt2 la sdey....abg pupu aku nie nama dia azriq kami panggil abg azriq la....anak paklong aku....dah tu depa semua adik beradik pun bertolak la g kl sebab abg azriq tak di semadikan kat perlis...depa nie bertolak dlam kol 9 tapi tiba2 jem kat ipoh aku dgr cerita nie pun kat pak ngah aku...cian lak kat org jauh yg nak g tgk jenazah....tapi paklong aku mmg da kat sna dah dgn akak liyana....cuma adik2 yg dok kat perlis nie la tak tau la sempat ke tak jumpa jenazah....jenazah simpan kol 5 dah lps asar sebab tu pun nak tggu adik beradik jauh smpai  tapi disebabkan adik beradik tak smpai gak jenazah terpaksa di semadi jugak di tanah perkuburan di cheras....kesimpulan dia adik beradik yg dari perlis tak sempat la nak tgk jenazah uat kali terakhir...pa2 aku dan seluruh keluarga aku mendoakan supaya arwah abg azriq di tempatkan di kalangan2 org2 beriman.....AL-FATIHAH...