29.1.2011

Aku mmg tak lupa tarikh nie smpai bila2....tarikh nie dah uat aku sdey yang tak terhingga yang telah menyebabkan laki kesayangan aku xceden.....aaaarrrrrggggggghhhhh!!!!!aku mmg tak tahan,...kejadian nie berlaku waktu aku bru start keja dgn akak la kakak kepada rijal nie....sebelum aku masuk keja kol 12 tu aku dan lagi g jumpa dia dekat restoren ceri time tu aku dgn dia soronok sgt tak tau kenapa....lepas ja aku smpai kat tempat keja aku2 pun uat la kja2 aku mcm besa dengan kak la....dah mai masuk kol 1 aku pun start r lapaq....sumpah aku cakap aku mmg lapaq time tu mmg kalau aku uat keja pun aku uat tak bpa nak ikhlas dah sebab aku betol2 lapaq....dah tu aku tgk msg rijal kata dia nak bawak aku g makan dah tu aku pun kata tak payah la segan sebab akak la tak kata rehat pun lagi....dah tu masuk ja kol 2 kak la da terima panggilan fon....aku mmg tak sedap hati dah time tu...tiba2 akak la terkejut aku nie tak tau nak kata la mcm nak pengsan....abh ja kakak la ckp fon dia gatau kata rijal xceden....,time tu hanya allah ja tau mcm na perasaan aku time tu tiba2 dunia aku jadi gelap....time aku tak tau nak fon spa dah aku bru la dapt berfikir sekejap aku pun fon la my lovely frendz harnidza aku pun cerita la apa yang berlaku kat rijal....waktu tu aku keja pun jadi tak tentu hala...tapi demi akak la aku tetap keja dengan penuh semngat....pukul bpa pulak entah aku pun tak perasan kak la fon aku gtau perkembangan rijal...aku dalam hati kira nak blik ja....dah tu akak la fon lagi ckap kat aku suruh aku kemas semua barang2 bawk g hospital dgn sepntas kilat aku pun tggu pa lg kemas semua barang aku pun belah la dari tempat keja aku tu...dlam keta dari arau sampai ke kangar aku keja teyak ja smpai keta2 kat tepi2 aku tgk pelik ja....padahal depa tak tau laki aku xceden...aku blik umah mndi2 lu bru aku g hospital....smpai ja hospital nieza pun mai teman aku....time aku p tu rijal tak kuaq lg aku tggu smpai dia keluar dari blik kecemasan....smapi orng tolak rijal masuk wad....bru aku masuk tgk...time aku nak tgk dia hati aku tak payh kata la tkt tak sangga2 sebab aku tgk moto dia mmg teruk aku mmg pk dah rijal pun mesti teruk....tapi alhamdulillah rijal tak teruk yang aku sngka...tapi serius aku kata aku tak sanggup tgk dia aku sdey aku keja nak teyak ja....aku pun balik la dah abh aku tgk dia....aku nek keta aku teyak g...smpai umh akku teyak g kira aku tak tido semalaman la tggu call dari dia msg dri dia...takut jadi pa2..sapa tak syg suami oi....dgn mlm tu jugak dia nak kena operit tumit dia...aku kat rumah keja teyak ja....smpai la pg tadi aku siap2 g la tmn dia smpai petang....alhamdulilah aku dpt jugak merasa mnjaga dia....aku doakan rijal cepat2 la sembuh n dapt buas seperti biasa.... aba...ayg syg abg....wlaupun ayg tak penah kata ayg tak syg abg tapi abg tau kan betapa sygnya ayg kat abg....abg kena cpt2 sembuh ya syg.... :)

$uk@ DuK@ .... :) :(

Macam2 kejadian berlaku dlm hidup aku sepnjang ari nie....da suka da yang duka....petang tadi gaduh dgn si R....malam suka happy sgt2 sebab dapt hang out dgn cousin aku...best yg tersgt....yang paling aku tak suka si R nie hentah pa2 la terasa yg bkn2....meluat dah aku....penat nak lyn kerenah dia...mcm2 dia tuduh aku...aku dah meluat nak lyn...ingat dlm dunia nie keja aku nak lyn kerenah dia ja ka....sekarang aku rasa aku dah bg dia puas hati dah handfon aku dua2 aku bg rosak simkad hilang entah ke mana dia sonok la dgn pa yg aku uat nie....puas ati dia....!!!!lantak p kat dia la jnji dia bhgia dgn kehidupan dia.....yg aku tau aku sonok sgt sebab aku dpt kuaq mlm nie dgn my lovely cousin yang dok jauh sgt...nabilah thankz eik atas segala2nya....aku sonok sgt kuang dgn dia....mcm2 kami sembang....:).malam nie gak aku dpt jumpa dgn kwn baik aku time kat sekolah rendah dulu nma dia atirah best gila2 rindu sgt kat dia...hahahahahah.....pa2 pun malam nie aku dpt dua peristiwa dlm stu masa....

H@pPy (",)

Ari nie aku epy sgt sebab aku telah jadi angle antara stu pasangan yang berpecah belah...aku sonok sgt sebab aku dah uat pasangan nie bahagia balik....wah bahagianya aku rasa....aku bangga sebab dapat pulihkan rumah yang telah runtuh dgn berkat usaha aku...aku bangunkan kembali secara perlahan2 rumah tersebut...hehehehe....ya allah aku rasa diri aku mcm angle pulak...hahhahaha....aku tak tau nak cerita bertapa seronoknya aku ptg tadi....aku tkt jugak mslh tu tak dapat di selesaikan dgn baik tapi alhamdulillah semuanya berjalan dgn baik...pa2 pun aku doakan mereka bhgia...amin!!! :)

S@@t2 $3m@L@M....

Semalam maksud aku kemarin ya....hehheheh...satg tak paham pulak....semalam nie aku nak g ambik kawan aku kat uitm arau....dah tu tak pa la aku pun gtau la rijal kata aku nak g ambik fie kat uitm arau dah kebetulan lak dia nak g mngai aku pun tggu pa lg cri peluang nak kuaq la....dah aku gtau kata aku nak kuaq g ambik fie kat uitm arau tu dia pun kalut jugak nak mengekor aku g ambik jugak....mula2 tu aku tak bg nak sruh dia g mngai gak....tapi lama2 dia dok kata best gak kalau ikt aku g ambik fie....aku pun mls nak lwn dgn dia aku pun kata jom2 siap2 jap g aku g ambik dia....dah aku g la ambik dia kat seryap dia letak moto dia kat seryap tu....macam besa la aku la kena drive n aku la jugak jd driver dia....tak pa la dalam perjlanan tu kami pun sembang la,menjerit pun ya la jugak....hahhahahahah....dah aku smpai ja kat arau kwn aku fie tu pun call aku tnya aku kata mna....dah tu aku pun cari la jalan nak g ke uitm tu....walaupun aku orng perlis aku baru dua kali masuk uitm arau n aku pun tak tau sgt jln nak g ke uitm arau tu....dah tu aku dgn rijal nie berbalah la sama2 uat pala tau...masing2 nak tunjuk hebat la....dah sampai tempat kawan aku....rijal nie sonok la tergedik2 mau taknya aku bawak dia g tempat penuh dengan pompuan syok lebih la dia....tiba2 da la pompuan nie pakai topi mcm siti nurhaliza tu...rijal uat cara konon tertgk la pompuan tu rijal pun kata "uish pompuan tu pakai rambut merah....aish bukan dia pakai topi mcm siti tu..."aku pun kata la  "erm ya" pompuan2 nie nampak la laki dalm kereta aku depa pun cri peluang la mai jalan betol2 sebelah kereta aku lps tu yang pompuan2 nie tgk tak mau2 la si laki dalam keta aku nie senyum tak mau2 la dua orang pompuan nie....yang laki nie tggu bapak lagi senyum smpai ke telinga la orang pompuan usya dia....dia punya syok la....abh ja pompuan2 tu lps rijal nie senyum smpai tak mau berenti la kira...punya syok....almaklum la dulu dok ALAM tak ramai pompuan kali nie aku bawak lak masuk U besa banyak lak pompuan dia jadi tak ketahuan la.....terpancar galak dia kat muka....sonok dia aku nak cerita pun payah kalau ampa semua tgk muka galak dia mmg pergggggggghhhhh!!!!mmg terbaik dari ladang rrrrr!!!!abh ja aku ambik kawan aku kami semua bertolak la dari kolej dia nak g cri makan...kami p makan kat BUMITA kami pun lepak la kat ctu...abh ja makan aku antar dia balik n kawan aku balik...kat cnie aku nak cerita pasai RIJAL GALAK JA SEBAB DAPAT TGK POMPUAN CNTIK KAT UITM ARAU TU.....KEGEDIKKAN DIA TUNJUK KAT DEPAN AKU...MMG TERBAIK DARI LADANG R..... :)

Nasibku berada di darat selepas nie....

Pa la nasib aku lps nie....COC rijal dah dapat tggu nak antar ja....jadi aku kena la siapkan diri aku untuk menerima segala kemungkinan yang akan tiba di depan mata ku selepas nie....kali nie aku rasa lebih parah dari sebelum nie ya la mau tak nya aku akan di tinggalkan di darat selama 6 bulan tanpa khbar berita darinya....jauh beribu batu aku di pisahkan....adakah sama kehidupan aku selepas nie  jawapannya pasti la tidak....sangat lama perpisahan yang di buat oleh manusia....perlu ka perpisahan ini berlaku???sakit hati ku nak melepaskan dia pergi....terlalu lama aku memendam rasa rindu dan belaian kasih dia terhadap diri aku....sangat besar pengorbanan yang aku dan dia telah lakukan demi msa depan....hebatnya dugaan nie....terlalu berat rasanya nak menanggung beban yang akan tiba kelak.....adakah aku akn setabah dahulu???adakah aku kuat seperti dahulu???adakah aku mampu menjalani hidupku seperti biasa???walau aku pernah merasakan di tinggalkan tapi aku belom pasti dapat mengumpul segala kekuatan ku untuk menerima dugaan ini...mengingatkan kisah2 yang pernah dia ceritakan kepada ku...aku bertambah takut,risau segalanya berkumpul menjadi stu....selama 6 bulan dia berlayar tapi dalam masa yang begitu panjang dan lama pelbagai benda yang akan berlaku....aku sentiasa mendoakan bahawa dia akn sentiasa kuatkan iman demi masa depan dia,family dan kami....mmg aku telah dimaklumkan bahawa dia akn tiggalkan aku selama 6 bulan dan pulang selama 3 bulan...dengan hanya saki baki tu sahaja aku dapat meluahkan rasa yang selama ini aku pendamkan...taun nie aku belom pasti dapat ka aku beraya bersama dengan dia lagi....taun ni dapat ka aku dan dia memakai baju raya yang sedondon lagi....aku rasa semakin berat aku nak melepaskan dia pergi terlalu lama dia berada di darat ini bersama aku.....siang malam aku sentiasa bersama dia....pelbagai rintangan yanng aku akan terima selepas nie begitu juga la dia..sama2 la nnt qta tggu dan lihat apa yang akan berubah....aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk aku dan dia....takut aku masih lgi menghantui diri aku.... LOVE U SAYANG....

@r! N!3 @ku $3oR@nG $uR! RuM@H...

Ari nie aku nak cerita tentang nasibku....ari nie mak aku tak da kat umah mak aku g mkn kenduri dgn geng dia kat GUNUNG JERAI....jadi aku di tugaskan menjalankan tugas untuk menjga rumah dan membersihkan rumah....dari semalam lagi mak aku bg arahan sapu sampah,masak untuk adik,cuci dapur,cuci bilik air,cuci kereta,sapu sampah kat luar mcm2 la lgi....jadi aku kena la bangun awl pgi nie....lps ja aku gerak rijal bangun tido aku pun bangun la sama untuk jalankan tugas aku untuk pagi nie....aku pun bangun la siap2 mandi n sarapan pagi....tepat kol 9 pagi aku pun jalankan tugas aku sebagai suri rumahtangga....mula2 pagi tadi lepas ja aku selesai mkan pagi aku terus sapu sampah kat dlm umah dan luar umah....sambil dgr radio era....dgn penuh semangat aku pun sapu la sampai abih....dah selesai kat dlam aku pun keluar la untuk selesaikan sapu smpah kat luar pulak.....dah abh  ja sapu smpah...aku cuci kereta pulak....sambil cuci kereta aku pun dgr la lagu kat red fm sambil nyanyi lagu yang di dendangkan....walaupun suara aku tak sedap untuk hilangkan bosan aku tak slah la aku nyanyi sekali...hahhahaha.....aku cuci la kereta siap lap lg keta aku tu...aku mmg syg keta aku....heheheh....lps aku abh mandikan kereta aku...aku pun masuk la dalm untuk mnjlankan tugas yang seterusnya iaitu cuci bilik air....aku pun cuci la bilik air aku...bili air aku dah la besar penat kot...waaaaaa....:( abih dah kat kat bilik air akku beralih lak kat dapur cuci la dapur lak pa yang patut aku cuci la....aku cuci2 semua aku nak siap2 kan bahan nak masak lak untuk adik aku....adik aku g sekolah yang ayah aku pulak g keja da majlis pa entah....dah tu aku pun rancang la nak masak pa....di sebabkan adik aku ja nak makan aku pun terfikir la nak masak ayam masak pedas n sayur campur untuk dia...aku pun siap2 la benda nak masak ayam masak pedas n sayur cmpur....abh ja sediakan bahan aku benti jap rehat tgk tv cerita barbie....lyn lu cerita fvrite aku...hahahhaha....abh ja cerita tu aku pun start la masak pukul 12.30tghari.....aku pun goreng la ayam lu...aku dan lagi snap beberapa gambar aku tgh masak...hehehehhe...


ha nie la ayam aku tgh goreng....tgk macam sedap dah kan....:p


nie pulak nasi yang baru nak di msak.... :)


nie pulak bahan2 aku nak uat syur campur...dalm nie da bwang besar,cili besar,lobak merah,kubis dan bunga kubis....tak susah uat sayur cmpur nie....hhahahaha....pejam mata pun ley uat....


akhirnya nie la hasil yang aku uat tgh ahari tadi....ayam masak pedas dan sayur campur....tu ja la aku masak sebab sorang ja nak makan aku tak masak banyak la....mmg terbaik dari ladang la aku masak nie..hahahahha....bila abh ja masak berakhir la tugas aku ari nie....lega jadi sekarang aku rehat la badan aku nie....lengguh kot tangan aku uat keja rumah...hahahahaha...baru aku tau betapa beratnya tugas seorang isteri.....hahahhahahaha...kesimpulan dia kalau nak kawin kena la kuat zahir dan batin, mental dan fizikal pun kena gak kuat....ma balik la adik tak larat dah....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... :'(

G3R@M....

Ari nie aku geram sgt kat dia.....sebab pa aku geram ari nie sebenarnya nak bwk aku g kuala perlis last2 tak jd....so tak pa la dah tak jd...aku hangat gak la...ley la than hangat dia....dengan dia lak ngadu kat aku kata dia sakit kepala sangat smpai berdenyut2 kepala dia...so tak pa la aku dgr ja pa yang dia nak ngadu tu....mmg ari nie aku ingat nak speed time dgn dia la sbb b4 nie da aku gtau dia kata aku nak g kuala perlis...dah tu dia kata tak pa la nnt dia bawak..ok fine aku pun tggu bapak lagi sonok thp cipan la....dah aku dgn dia tak jd g...ley lak dia gtau aku kata dia nak g menggai ikan....waktu dia gtau aku kata dia nak g mngai ikan tu dah kol 7 mlm dah....aku mmg hangin la....gunung berapi aku kira nak meletup dah....lava aku kira nak muntah2 dah la....dah tu aku tnya nak g kol bpa???p dgn spa???boley dgn riak tidak berslah dia gtau aku kata jap g dia nak g....p dgn spa  tak tau lg....aku dlm hati bengker dah.....dah b4 dia gtau aku kata dia nak kuaq mngai tu dia fon aku merenggek2 kata sakit kepala tak mau2 mcm orang nak mati gtau aku.....lps tu nak g mngai lak.....nak g mngai tak skit kepala pulak....mmg akun skit hati la....dah tu aku halau dia sruh dia g mndi n myg maghrib...tak pa start kol 8 mlm mak aku lak ajk g kuaq p bank tak pa la aku pun p la bank dgn mak aku....aku gtau la kat dia kata aku nak kuaq g bank...dah tu dgn riak tidak bersalah dia ley tanya aku dia nak g mangai boley ke tak.....aduhai yang tadi bukan men gtau aku kata dia skit kpla la bgai....aku mau dia da dpn aku2 rasa tngan aku mmg smpai dah time tu....dah tu tak pa la lps aku slsai ja g bank mak aku ajk g mkn kat KFC lak.....aduhai mmg terbaik dari ladang r dah la tgh geram orang lak nak belanja tggu pa lgi serbu la....aku tggu dia antar msg lg tggk2 dia diam pulak.....aku mmg skit hati tol la...aku antar la msg kat dia "oi p dah ka mngai"dia tak bls tak pa aku tggu lg....tggu punya tggu dia tak balas gak msg aku..aku fon dia bnyak kali dia tak angkat...aku tak tau nak kata pa dah aku fon banyak kali tak angkat gak....last2 aku antar msg kat dia kata "ikut suka r meluat dah!!!!tido2!!!" aku punya la nak gerak dia bgn tido sbb dia tak myg isyak lg....smpai aku smpai kat umah la dia tak rply msg aku....aku mmg angin dah stu bdn nie....hari nie keja dia uat aku marah ja kat dia....kira taun nie taun aku marah kat dia ja....sebal aku dgn sikap dia.....meluat tak tau nak kata dah!!!! nak marah umo dah 22taun bkn 2 taun...tapi peragai kalah budak 2 taun....SAKIT HATI AKU!!!!!!!

M@s@kK@n H@R! !n! ....

Ari nie aku masak nasi ayam untuk my lovely family....yammeeee2!!!!sedap oooo...penat gak sbb terkejan2 lps ja balik dari umah tok teros masuk dapur nak siap2kan bahan untuk dimasak.....nie bukan kali pertama aku masak tapi beribu2 kali dah msak....nasi ayam yang aku msak nie special ckit sbb aku taruk madu kat dalam ayam tu....jd sedap la ckit...hehehehe....aku uat dgn penuh kasih syang so masakkan aku akn jdi lebih sedap spa yang akn makan nnt...hahahah...puji diri sendiri lak al maklum la tak da spa nak puji akukan...hahahahha....aku dan gak snap bpa2 gamabr masakan aku....


nie la antara makanan yang wajib ada dlm nasi ayam....semua nie hasil air tangan aku sendiri ok....jgn pndang aku sebelah mata....hahhahahaha.....nampak mcm menyelerakan masakan aku nie...hahhahah....tu belum rasa lagi pasti tip top punya la...wahahhahahaha.....nasi ayam nie tak susah pun sebenarnya...kalau nak sedap pun berpandu pada sos n kicap dia ja....baru tau sedap ka tak.....

 tgk la puas2 bertapa sedapnya nasi ayam yang aku uat...hahahahha...


ha nie pulak nasi dia....yang mcm rumput dalam  nasi tu sebenarnya daun pandan...dalam nasi nie kita jz boh haliah,bawang putih,bunga lawang dgn bunga cengkeh ja....lps tu masuk ja air rebusan ayam tadi...tapi b4 tu tumis lu semua yang aku ckp tadi dgn majerin baru keluar wangi dia time dia nak masuk..hahahah....sedap kan!!!!


nie la hasil dia....nasi ayamku.....



akhir sekali siap la untuk di hidang.....!!! try la.... :)

nie ja la masakan aku untuk hari nie....malam nnt aku tak tau nak mask pa lg....tggu ja la resepi yang seterusnya..hahhahah....

$@h@B@T B@!KkU (",)

Ari nie aku nak cta tentang sahabat baik ku....erm...aku nak start dari mana eik..sebelum tu aku nak perkenalkan nama2 sahabat baik aku dulu eik...yang pertama FIFI FARHANA yang kedua FATIN AMIRAH (makcik) yang ketiga ZULAIKHA dan yang keempat NUR HARNIDZA...semua nie sahabat baik aku dari aku sekolah rendah lgi kecuali zulaikha ja...depa semua nie kira mcm merangkap sebagai adik beradik aku ja....ok jom ikt aku dalam cta aku nie eik....


Aku nak cta dulu tentang sahabat baik aku yang pertama nie iaitu FIFI FARHANA....nie aku sediakan gambar dia ...

Ha nie la sahabat baik aku....comel kan dia....fifi nie baik orang dia tapi ley kata garang jugak la dengan orang....hahahaha...takut jugak kadang2 dgn dia nie...hahahah....tapi dia nie dulu selalu jadi bank bergerak kami semua mau taknya dia selalu da duit dalam bag duit dia...kalau kami da duit pun selalu kata kami tak da duit...hahhahaha...jhtkan kami semua time tu....sekarang tak dah la sebab masing2 bawak haluan sendiri....dia sekarang belajar kat UITM ARAU....dia baru ja masuk taun lepas....akhirnya dia dapat jugak masuk u.....dulu dia da bf tapi sekarang dia dah single dah kononnya terkongkong la sgt..hahhahahah.....kwn aku nie dia nie galak dia tahp maksimum ckit pantang nampak laki segak dahi lincin mesti nak try...hahahaha....zaman sekrang bkn laki cri pompuan tapi pompuan cri laki....heheheh(lawak ja fie) dia nie jugak ckap ley tahan kuat kira tak payah pakai loudspeaker dah la sekali dia panggil semua orang ley dngar...hahahhaha...dia nie kasar orang dia ikt dan jugak nak serang orang....bab nak gadoh mmg kami pkat ramai2 cari dia la....dia mcm bongser kami gak la...hahhahah....tapi walaupun peragai dia mcm tu di seorang yang baik hati sgt2....senang nak minta tlong....kira kami semua bertuah la dapat kwn mcm dia sebab dia syang kami semua...hehehhe....kalau dia bca blog nie aku rasa tobat dia bangga nie...hahahhaha...erm...takat nie ja la aku cerita tentang dia....

Ok jom kita dengar cerita tentang kawan aku yang sorang lagi nie nama dia FATIN AMIRAH(makcik)....ha nie gambar dia...

Nie kawan yang paling gila dan paling pendek dalam semua kawan2 aku yang len....dia nie ckap banyak cakap tanpa titik la kira...penat oooo...kalau sapa dengar dia ckap...pening kalau dia ckap sebab dia tak reti cakap sgt....dia ckap dah la kalut kuat pulak boley pekak telinga spa yang nak dngar cerita dia....tapi dia nie pun pa kurangnya baik jugak....dia jugak manis orang dia tak dapat di katakan pa lg ....hehehhe....dia nie dah da bf dah....baru ja cple 1.4.2011 ari tu....wah dengan kawan sekelas kami dulu nama dia DZULHELMI galak jugak kwn aku nie....dia nie belajar jugak lg kat KOLEJ MURNI yang nurse tu la....dia la orang yang bawak peturun ilmu yang best2  yang ley kami semua layan...hahahahhaha.....ops!!!lupa aku nak cerita kenapa kami smua panggil dia makcik sebab dulu waktu kat sekolah rendah dia nie suka sembang n cakap banyak so kami semua gelarkan la dia "makcik" sampai la sekarang kami panggil dia makcik...hehehhehe...dia nie kalut ckit semua benda dia kalut walaupun benda tu tak la kalut tara mna sgt tapi dia suka uat bgi kalut...hahhahaha.....tu ja la cerita tentang kawan aku yang sorang nie....


Nie pulak cerita tentang sahabat baik aku ZULAIKHA...orang dia cantik la jugak....tapi gemuk cikit....hahahahha....nie gambar dia...

Nie la kawan aku...comelkan dia....boley la dari tak lawa langsung...hahahahahaha....dia nie baru abh STPM so tgh tggu la keputusan sama la dengan aku....dia nie minat masak....ari2 masak....tapi tak sedap pun...hahhahahaha....dia nie tak da bf jugak baru ja break taun lepas....dia break pun sebab orang ketiga....erm...cian dia tapi tu la orang kata yang baik untuk orang baik ja....tu bkn la jodoh dia yang terbaik....zaman sekolah dulu dia nie top 10 kat sekolah sebab ramai yang suka kat dia....nak tau sapa zuhairi, edy , fazdley , ameer....arrrrrgggghhhhh!!!!ramai la lgi smpai aku lupa dah nama scret admire dia...hahahahah....dia nie baik orang dia...tapi dia nie da jugak peragai yang pelik contoh dia mcm dia suka simpan sampah dlam bag dia....hahhaha....dia mmg pelik kata dia...dia sayang sampah tu...heran tau dia nie...septtnya dia keja ja kat MPK PERLIS...hahhahahah....tapi dgn peragai pelik dia la nampak uniknya ZULAIKHA  nie....nie pompuan yang payah kuaq umh ckit sbb ayah dia tak kasi kata ayh dia tak baik...uuhuhuh...so payah ckit  la nak ajk dia kuaq.....tapi pa2 pun best kwn dgn dia sebab dia orangnya gila2....dan dia jugak minah jiwang....tu la cerita tentang ZULAIKHA....


Last sekali kawan aku nama dia NUR HARNIDZA...dia nie panas baran ckit mcm gunung berapi....nie gambar dia kalau korang nak tau....


Ha nie la kawan aku yang sgt2 panas baran....mulut dia ley tahan jugak pedas mau kata kat orang...hehhehehe...cantikkan dia secantik senyuman dia kan....tobat terangkat dia nie mau bca blog aku....:P dia nie baru ja putus cinta dengan bf dia...cian lak....tapi sekrang myb da pengganti dah kot sebab orang dah lawa mesti la cpt daptkan...hehhehee....nya ja la.....dia nie baik orang dia klau orang baik dengan dia2 baik la dgn orang tu...dia ni klau orang cri pasai dgn dia mesti dia cri sampai kelubang cacing....hahahhah...terok kan pergai dia....pa2 pun dia la sahabat aku....dia rajin bawak aku dgn zue g jln2 kalau dia cuti keja....dia keja kat QS kedai alat2 tulis tu kat the store....erm dia mcm angle la sbb dia bila orang susah ja mesti dia muncul untuk hulurkan pertolongan dia.....baik budak nie....dia jugak cepat kecian kat orang dia tak ley tgk makcik2 yang minta sedekah kalau dia nampak mesti dia nak tlong walaupun  dalm bag dia hanya da rm1 ja dia tetap akn bagi walau macam na pun....hati dia mulia kan...hahhahaha....dia pencinta kucing seminggu yang lalu kucing dia mati dia teyak tu bagai nak rak...macam orang hilang laki...hahhaha....sayng sungguh kat kucing dia...nama kucing dia MIKO....sedih2....dia nie jiwang, sekali dia bawak kuaq ayt puitis dia mmg pppppeeeerrrrgggghhhhh!!!!!abh la tak da spa ley lwn dgn dia...hahahaha...dia nie keras ati ckit mcm aku....ego ley thn tggi jugak mcm aku....tapi ati dia baik2 sgt2....sebab tu la aku dgn dia tak ley berpisah...hehehhe....tu ja la cerita tentang sahabat aku yang sorang nie....

dan aku jugak da kwn baik aku dlm facebook nama dia HAFFIS ARIFFIN....dia nie budak ALAM...aku knl dia pun melalui fb jugak....kami tak penah jumpa cuma chat kat fb ja....dia nie kwn kepada RIJAL so aku knl la dulu tapi sekarang dah kenal dlm fb...dia la kwn aku yag suka cri pasai dengan aku kat fb....sonok sembang dgn dia sbb dia suka lwn2 kata tak da la aku bosan sgt..hehehhehe..dia baik orang dia....suka uat lawak...dan dia jugak suka gdh dgn aku...smpaikan da orang jeles...hehehhe...aku dgn dia jz kwan shaja tak lbey pon sebab dia pun dah da orang istimewa dalm hidup dia....tu ja la cerita tentang kwn baik aku dlm fb....:)


Cerita Keluargaku....


Ari nie aku nak cta pulak tentang family yang aku syangi di dunia n di akhirat....ahhh!!!nie la family aku yang sporting n gila2 nie...hehehhehe....dalam family aku nie terdapat dua owg puteri n seorang putera...nie la hasil perkahwinan mak n ayah aku....terbentuk la family yang sgt bahagia....:) yang ensem tu yang pakai bju kemeja kotak2 tu ha tu la ayah aku "MY SUPER HERO in my life"...nama ayah aku nie NORSHAHIDI BIN ISMAIL...ayah aku nie seorang yang tegas dengan ank2 tapi dia la seorang ayah yang tak banyak cakap tapi kalau dia bercakap n tegur kami adik beradik ley teyak smpai tersedu2....hehehehee...dasyatkan ayah aku...ayah aku nie lawak orang dia n dia jugak kuat melatah...sapa2 cuit dia mcm2 perkataan dia bawak kuaq....heheheheh...kawan2 aku suka kata ayah aku nampak muda n iras2 macam agong negara kita ya ka????hhahahaha....kalau ayah aku bca blog nie mau dia perasan nie...hahahhahaha..ayah aku nie keja dia pembantu tadbir kerajaan...so dia banyak ikt raja perlis , dato2 , n mb perlis kalau semua da majlis yang besar2....kira ley kata ayah aku nie orang kuat owg2 besar la...hhhahahahha...kat tempat keja dia ayah aku bos no 2 dalam pejabat dia sebelum dia kak lela bos no 1 dia....kalau kak lela tu tak da kat opis ayah aku la jadi bos kat ctu sbb hanya dia ja tau hal2 orang2 besar nie...tapi tu la keja sebgai setiausaha kerajaan nie payah la ckit bz dia kalah perdana menteri..hahhahahah...kadang2 smpai tak sempan nak dok umah dgn anak2 n isteri pun...keja keja keja tu ja la ayah aku...ayah aku nie orang dia baik hati dia suka tolong orang tak kira bnda tu akan membebankan dia balik...lagi satu ayah aku nie minat sangt dgn mengai sekali dia g mngai pukul 5 6 pagi baru balik umah tu yang mak aku marah tu....ayah aku uat umah dia mcm hotel ja tapi aku tau ayah aku owg yang bekerjaya yang sgt tggi....ayah aku nie orang dia sportting ialah mau tak nya kalau ayah owg len aku rasa kalau anak bawak balik laki kat umah mmg kena penerajang dah tapi ayah aku len ayah aku tak mcm tu ayah aku tak kisah nak berkawan dgn laki tapi tau batas dia...setakat mai umh nak sembang2 dgn aku ka mak aku ka ayah aku tak kisah...laki yang pertama mai umh aku abg din bf akak aku lps tu baru aku bawak balik rijal pulak kat umah untuk mmperkenalkan kat family aku...alhamdulillah ayah n mak aku suka psangan aku n akak aku...hehehehhehe...konon minta restu la...hahahahahha...ayah aku nie dia tak ley dok umah dia jdi panas, kalau dok umh kami stu family tak kisah kalau dia kuaq tiap2 malam pun sebab tu la peragai ayah aku...hahahhaha....mak aku jenis sbar n phm la peragai laki dia...habis la cta pasai ayah aku....




Nie pulak ceta tentang mak aku pulak...mak aku yang dok tengah2 yang pakai baju pink tu, tu la mak aku...cantik kan mak aku tgk anak2 la....hahahahha...(perasan pulak) mak aku nama dia ROZITA BINTI RAMLI...manis kan nma mak aku semanis orangnya...ehehhehe...nie la mak aku yang paling aku syang walaupun dia selalu berleter....hahahahha...mak aku nie serba boley semua jawtan n pekerjaan dia pegang dr. ,hakim, jpj, polis, ckgu semua la yang da dlm dunia nie....heheheheh.....mak aku nie orang dia baik, pemurah...tapi kalau dan dia beleter aku tak tau la nak kta dari pagi smpai la malam smpai dia kata mak nak masuk tido baru la mulu dia ttup...hahhahaha...tapi beleter dia kami adik beradik sekarang jadi manusia yang berguna....mak aku pun orang dia sporting gak dia tak kisah ank2 dia nak berkawan dgn siapa pun jnji pndai2 la jga diri...mak aku jugak serang isteri yang bertanggungjawab n isteri yag solehah....dia jugak mak yang baik untuk kami sekeluarga....kira makan pkai kami semua dia jaga dari kami kecik smpai la kami dah besar....walaupun mak aku nie kuat beleter dgn leteran dia la uat kami semua rindu kalau dia tak da kat umh...hhahahahah...tambah2 aku la...heheheheheh....masakkan mak aku mmg perghhhhhhhhh!!!!!sedap ooooo....sampai aku tak ley nak kata la sedap dia...kalau kami adik beradik tak mkan masakkan mak aku mmg tobat rindu la....kami adik beradik ley cam mak aku masak ka tak....dasyatkan masakan mak aku....mau tak nya masakkan mak aku mnjadi sebutan kwn2 aku n abg din aku....kwn2 aku suka bihun sup mak aku uat setiap kali raya ja kwn2 aku mesti suruh mak aku masak bihun sup...hahhahahaha....abg din aku pun suka bihun sup mak aku uat mmg kesukaan dia la kalau bihun sup mak aku....hahahhahaha...nie la kisah mak aku....




Kisah pasai akak aku yang sulung pulak....kak aku yang sulung tu yang pakai bju warna cklat n pink tu yang besar2 ckit tu, tu la akak aku nama dia NUR DALILA....akak aku nie gila2 ckit peragai dia....sekarang akak aku nie beljar sambil bekerja ...dia smbung stdy dia kat uitm shah alam ambik master ya la dia nak jdi pensyrah tetap...akak aku kerja pensyarah kat uitm machang kelantan...kira ulang alik la sbb stdy kan....juz ari jumaat n sabtu ja dia turun shah alam...lupa lak nak gtau umo akak aku nie 23 taun...bujang lagi...tapi dah berpunya bf dia tu pun pensyarah gak kat kolej komuniti family kami pggl abg din ja kat bf akak aku tu...akak aku nie kalau balik ja perlis orang akn tau dgr mulut dia yang hingaq sampai ley dgr stu lorong bahgia nie...hahhahaha....punya la dasyat akak aku nie.....akak aku nie baik orang dia, cantik n comel tu da la...hahhahaha....akak aku nie dia suka gelak 24jam dia gelak ja gelak dia bkn pelan tapi kuat mmpus..hahhahahaha...tapi dgn gelak dia n cakap yang tak henti2 tu la jd kami stu keluarga jadi rindu kat dia kalau dia tak balik perlis....aku kalau rasa nak dgr dia gelak n ckap bnyak aku teros call dia walaupun aku tak da nak ckp pa...dgr dia kata hello pun dah uat aku puas ati dah...2 kalau aku rindu dia sgt2 la...hahahahah...:P akak aku da kereta kesayangan dia nama keta dia "VV"....hahahahahah...mcm2 la akak aku sorang tu....pening dgn gelagat dia....mak aku kalau nak marah kat dia pun tak ley sebab dia pandai uat lawak smpai orang tu gelak....tu la akak kesayangan aku....




Seterusnya gadis yang pakai bju cklot n tudung pun cklot tu...nama dia NUR NAJIHAH...ha dia nie orang dia manja sangat...mau aku tak kata manja dia ini suka lbey kan dia lg maksdnya beri perhatian lebih la kat dia....dia nie kalau tak dapt pa yang dia nak mesti bebai tak pun teyak...buruk btol peragai....dia nie lain ckit dari akak n adik dia....ya la dia nie seorang gadis yang lincah n nakal la kira....dia jugak gadis yang suka keluar malam....jgn slh phm keluaq dgn adanya tjuan...dia nie suka lepak kat kedai makan dgn mmbe2....2 la dia NUR NAJIHAH...tapi dia bkn liar dan jhat eik...dia seorang yang baik dan seorang yang prihatin cuba tu la peragai sebenar dia....dia nie ego ley thn tggi gak dia mmg tak suka kalah dgn orang kalau boley pa yang dia uat semuanya btol orang len tak ley kata slah....hehehehehe....dia juga kuat bebai orang tak ley tegur ckit ckit2 nak bebai tu la pragai yang paling buruk yang da dlm diri si gadis tu....dia nie tis dia tggi gak la suka bergaya...bab2 bergaya mmg serah kat dia la mmg dia la yang paling gempak sekali..hahahhah...sebab tu ramai nak...hahahahah..perasan pulak....hahhahaha..:P dia nie orangn dia cntik ayu lawa semua la da kat dia...lemah lembut mmg semua da mcm gadis melayu terakhir la kira....hahahahahah(aduhai perasan lg) :P walaupun peragai dia mcm tu family dia tak kisah sgt sbb mmg tau dah peragai buruk dia..hahhaaha.....mcm tu gak la bf dia yang nama RIJAL tu mmg rijal tu kira orang kata pa lelaki yang penyabar la jugak..hahhahha...nak lyn kerenah dia bkn senang....dia tu jgak kuat teyak mmg dia suka teyak la kira ckit2 teyak poyo ckit la....hahahahah...:()dia nie obses dgn warna pink n barbie...peragai ala2 budak2 la kira....hehehee...dia jgk orang yang gila2 tak kira orang tu dia kenal ka dia ikt dan ja ckp peramah lebih sebab tu dia mudah dapt kawan ramai....dia jugak gila bergambar pantang nmpak kmera cepat ja dia pose...hahahhaah...dia pun ajr bf dia suka bergambar dan sekarang bf dia pun suka bergambar walaupun malu2 ckit....heheheh......tu la uniknya NUR NAJIHAH....abh dah cta bab si gadis ayu nie....kita ke adik dia yang bongsu sekali...




Yang ujung sekali yang pakai spec tu, tu la adik aku yang paling rapat gak ladgn aku...nama dia AKMAL....ensemkan adik aku nie....tobat perasan kalau dia bca...hahahah..dia nie sek derma umo baru 17taun...taun nie SPM la...ramai orang kata aku dgn dia kembar...hhahahaha...tapi kami dua tak suka....hhehehehe...adik aku nie dia punya gila2 sgt tggi....dia suka cta maslah dia kat mak akuasl balik sekolah ja da ja la cerita yang nak dia kongsi dgn mak aku....adik aku nie bgs la kira baik dia la jgk kadang2 dia ikt mood dia jgk la....dia laki yang suka jga muka dia smpai suatu ari tu dia snggup abihkan duit dia semta2 nak g uat fcial....ish3....adik aku nie kalau peragai dia kalau dia nak pilih sesuatu barang punya lama kalah orang pompuan dia pilih....smpai kami semua tak larat nak tggu dia pilih stu2 barang tu....jemu kalau shopping dgn dia...hahahahha....tu la uniknya adik bongsu aku...dlam umah aku nie kira da perunding imge la kira adik aku la jd perunding imge kami sekeluarga....bez la da adik mcm nie...tapi dia seorang yang kasar n angin dia ley thn gak la....dia pun tak kurang hebatnya jgk manja jugak...tu ja la pasai adik bongsu kesayangan aku nie.... :()




Ha tu ja la cerita keluarga aku....masing2 da watak masing2 n peragai masing....semua peragai kami nie di cmpur adukkan jdi la family yang yang tersgt hppening...hahhahaha...setakat nie jala cerita kelaurga aku yang aku sayang..... luv u all....muah9 :*

Aktiviti hari sabtu... :(

Sapa dengar ceta aku nie mesti sedih....uhuhuhuhuhu....aktiviti aku ari waktu pagi aku p jogging sowang2...dari kol 8pg smpai 8.30pg.....kira ari nie aku jogging lju la jugak sebab aku dgr mp4...abh jogging macam besa rijal mau pulak kcau....aku pun lyn la dia jap uat sementara waktu....sebelum dia nak g keja kan aku lyn la dulu ceta dia nak ceta aku pun dngar....dan jugak la aku buli dia ckit pagi tadi..hheheheheheh...(jahat sgguh aku):P lps aku buli dia cukup2 aku pun balik2...aku kena pulak teman adik aku g ilmu pndu nak daftar moto dia tu....sebelum teman tu mndi r lu siap cantik2 aku pun kuaq la dgn dia....mula2 p ilmu pndu dalam perjalanan aku nak g ilmu pndu 2 hanya ALLAH ja tau betapa geramnya aku sebab pemandu2 jln raya tu dok uat jalan tu jalan bapak depa punya mmg aku hangat la....tapi tak pa dalam aku dok beletiaq sowg2 tiba2 sahabat baik aku fon MAK CIK fon....aku pun angkat la sma dok bwk keta nie ckp fon(jgn tiru aksi nie ia sgt bahaya ingatlah owg yang tersyg....)hahahhhaha....tiba2 aku uat iklan lak....aahhh sku pun ckp la smpai tak mau2 smpai2 ilmu pndu tu uat pa yang pun adik aku selesaikan keja dia kami pun belah la....p pulak HPA kat pengkalan asam tu...kami p beli ayam kat c2...dah abih beli ayam kami pun tggu pa lg tuang r...adik aku lak ajk g beli buku dia aku pun bawak la g beli buku kat pustakan aman smpai2 buku pulak tak da....dan gak la cuci mata sbb da mamat ensem time tu...hahahhahahah...(jgn gtau rijal kalau tak bebai aku  tak tau la....)...lps p c2 adik aku kta "kak jom p pusataka union" aku pon kata la kat dia "ahh jom" bwak la dia p sna sma dok bawak keta nie aku dok men msg dgn ijal...hahahahahha...sampai2 ja packing keta cun punya p la tmn adik ma beli buku abh beli buku balik la umah.....jejak ja roda keta aku smpai kat ruang keta tu aku turun dgn pntas on9 jap....abh tu aku bgn lak p msak....ari nie aku msak nasi ayam...sedap!!!!!bkan nak puji diri sendiri tapi kenyataan....hahahahahahahahha.....lps tu jap g kol 4ptg mak aku lak ajk balik kampung....erm tu ja la aktiviti aku ari nie.....jd driver mak n adik aku penat kot bawak keta....jemu gila bawak keta.....hhuhuhuhuhuh.....setakat nie ja la ceta aku aktiviti akuu rini nnt aku cta lg bai... :)

Pengalaman baru....

Petang tadi Rijal ajak aku jumpa dia kononnya kata rindu la bagai.....dah aku pun turut ja la kata dia p la jumpa dia jap...abih ja aku siap semua aku pun dengar pantasnya kuaq la umah bawak keta dengan lajunya(konon ja la laju)hehehehhe...dia kata dia nak kuaq lu aku ingat dia dah smpai dah rupa2nya aku yang smpai dulu dari dia.....tak pa la yang tu aku pun tggu la punya tggu dia pun sampai.....dia gtau la "jom qta p kedai aci" yang aku nie dok pikir gak kedai aci mna pulak dah....aku tnya la dia "kedai aci mna nie? nak uat pa p sna?"....aku pun jdi la driver dia petang tadi....aku tension gila bwk keta ari nie dengan dia tnjuk arah salah aku pun jadi pening tak tau nak g kat mna.....lps tu kena tggu pulak kwn dia entah la mcm2 nma da...tggu punya tggu depa pun smpai.....yang sonoknya aku teruja first time aku menjejakkan kaki aku kat kedai binatang....best rupanya....hahhahahahahahaha...perak gla aku time tu semua aku teruja....da burung,tikus,itik,ikan,cengkerik,katak,kura2...mcm2 la....tapi tu la aku geli tgk binatang entah pa badan mcm pa entah....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!geli mat mat!!!!!!!dengan bau dia enak sja.....hahahahhahahahahahaah...aku mmg tak sangga dah dgn nak termuntah pun da tapi cover  la kan kwn2 dia da sat g kwn2 dia kata lak aku nie ngada2 la bagai....dah aku nie mmg jdi kontrvsi kwn2 dia dah....aku pun cover cemerlang la....tapi pa2 pun aku best sgt sbb dapt tgk kedai binatang.....mcm zoo tu aku mmg besa p tapi aku tak penah p kdai bintang....nak rasa kelainan kedai dgn zoo mcm na la keadaan dia kan....thaknz sbb ajr benda baru...hehhehehehehehe....

Detik Kali Pertama Jumpa si DIA....

Aku da cerita nak kongsi tentang aku dengan Rijal kali pertama jumpa...hehehhe....galakkan aku nie...hahahahahha...ckit la.....:() cita dia mcm nie....dulu aku suka sangat p jog mmg tiap2 petang  keja aku p jog ja....ya la dah tak da uat pa lebih bek aku p jog dari uang msa aku dok umh ja kan....kat perlis nie da stu tempat ja yang owg rmai suka p jog iaitu kat denai larian...ha....dah nak mula dah cta aku nie....dulu2 nie wktu 2 aku bru fom 2 aku dgn ros selalu p jog wktu ptg2...tiba2 nak jd cta time kami nek titi gantung tu da la sekumpulan mamat yang kononnya penat la sgt jog kan duduk la bersila kat tempat rehat kat atas tu dah tu tak pa la aku pun jln la mcm besa dgn kwn aku da la kwn rapat dia nie tgr kata "benti la dulu rehat tak penat ka?"aku pun pa lg bls la "owg mai jog ging bkn mai dok bertenggek kat cni jom jogging"lps2 tu kwn dia pun nek la jd ulat bulu....ok la nnt aku smbung cta aku,aku nk kuaq dgn rijal jap...hehehhehehe....ok aku nak smbung balik cta aku tadi yg aku berhenti petang tadi ya....lps kwn dia jd ulat bulu kwn dia pun ikt la kami dari belakang.....mslahnya semua geng depa ikt kami dua dari belakang.....kami pun uat2 la nak jongging stu round lg tba2 nak jd cta lg ujn di tgh jln.....hahahahahahhah....romantikan mcm filem hindustnt pulak...hahahhahahah...:() aku dgn ros nie lri la sbb ujn kan cri la pokok nak berteduh jap dlam msa kami dok jln nak cri tempat berteduh tu slh seowng dri kwn depa nie minta la nofon aku2 tuggu bapak pa lg bg ja la....hahahahahahahaha(galak lg time tu)depa pun dah dpt dah nofon aku pakat past2 la kat kwn yg len termasuk la rijal sekali....dah smpai kat stu pokok aku dgn ros nie pun bnti la sbb nak berteduh hujan time lebat gila tambah dengan kilat guruhnya lg aku dah cuak dah....ada la pkci nie ajk p kat pondok tu aku dgn ros nie segan la sbb geng tu da pakcik tu paksa jgk kami pun p la dok stu pondok dgn depa....kat ctu la aku mmg suka dah kat mamat pakai spec(RIJAL la time tu)hahahhaahh....tapi tak pa la tgk la spa yang nak dpt aku dulu....tiba la wktu malam....malam tu tba2 aku terima satu sms dari 6ber celcom....ha tu dia ampa semua mesti nak taukan spa dia mamat yg pakai 6ber celcome nie.....ha Rijal la antar msg kat aku time tu tapi aku tak lyn sgt sbb time tu aku pkai maxis mahal kot msg...dah tu kwn dia pulak ambik line so aku cple la dgn kwn dia selama 4taun....4 taun pun dah berlalu...aku jumpa la balik dgn jejaka idaman aku iaitu RIJAL....aku jumpa dia pulak kat tempat yang sma kat denai gak...time tu kononnya dia nak tlong kwn dia untuk dpatkan aku balik la tapi sebaliknya dia pulak dpat kat aku...hahahhaha....tapi yang lawaknya aku yang kata kat dia aku suka kat dia tapi dlam bi la "I LOVE U"mmg dasar tak tau malu gila r time tu......dia pulak lembab time tu boley p tnya exbf aku...exbf aku tu kwn bek dia...kwn dia pun kata "ghah suka kat ang"rijal pulak kata "ang biaq betoi"kira aku la lafas kata aku suka kat dia dulu nak tggu dia kot melepas lg la aku...hhahahahahhah....aku tggu dia 4taun kot masa yang agk jauh...31.3.2007 tu bezday aku tepat kol 12.00tgh mlm 1.4.2007 aku dengan dia jd la pasangan cple time....aku la pompuan yang paling hebat sekali yang ajk owg laki cple....hhahahahahahaha.....tu la kisahnya pertemuan kami dua....sejarah kehidupan aku dan dia.... :)

Penantian adalah satu penyeksaan....

Kenapa aku kata penantian itu satu penyeksaan....sebenarnya di sebalik tu aku da cerita aku tersendiri iaitu tentang aku dan pasanganku sendiri iaitu Rijal...seumur hidup aku,aku tak penah rasakan sakit dan deritanya penantian....baru aku tau bertapa sakitnya selama ini menanti seorang yang selama ini kita sayang...cewah tba2 aku jiwangkan...heheheheh....sebab apa aku kata mcm tu sebab aku da cerita di sebalik penantian aku tu....aku nak cta mcm na eik....ok cta dia mcm nie dulu masa aku mula2 kenal dgn rijal nie aku tak penah pun ambik tau hal dia kira mcm aku cple dgn dia hanya suka2 ja la tak da la kata nak serius ka pa ka kan...tiba2 lama kelamaan aku pun mula la rasa sayang kat dia tahap gila sampai la aku dah dewasa...haahhahahah...dewasa eik bukan tua...hahhaha...aku tau kata dia masuk ALAM tu pun lps kami dua btol2 dah serius....waktu tu aku mmg tak tau pa tu ALAM...aku ingatkan U macm besa nie rupa2nya dia len dari yang len...lepas dia msuk ALAM tu baru aku faham maksud sebenar ALAM....tba la masanya dia nak meninggalkan aku...waktu tu dia kena nek kpl mmg agk goyah gak la time tu aku....aku punya sedih tahap cipan sebab dia nak kena tinggal aku....lama kot dia tinggal aku sorang2 kat darat....aku punya teyak la siang malam aku teyak sebab dia....b4 dia nek kapl tu mcm2 pesanan la aku bg kat dia jga mkn minum dia,pkai dia semua la...aku nak cta kata aku take care la kat dia konon...hahahahahha....dah tiba msa dia nak nek kapal tu aku punya la isau kat dia smpai aku minta 6ber fon kwn dia yang nak nek kpl dgn dia sekali tu.....waktu tu la bru first time aku beranikan diri aku nak antar msg kat kwn dia suruh tgk2 kan RIJAL tu....oooo....b4 aku lupa nma kwan RIJAL yang baik hati yang sudi jaga rijal sepanjang dia kat atas kapal tu nama  dia KHALIS...ha...khalis nie la tlong aku wktu tu....pa2 pun aku nak ucapkan thankz la kat kwn dia tu sbb sudi gak tgk2 kan RIJAL smpai selamt smpai kat darat nie...smbung lgi cta aku...pnjang cta dia...hahhahahahah......sepnjang dia atas kpl tu mmg aku tak penah tinggal la handphone mmg handphone tu sentiasa ada la kat tangan aku sebab tkut da msg or call dari dia....aku tggu punya tggu bru la da msg dari dia n call dari dia masa dia kat tak silap aku la kat singapore lps2 tu da la kat mna entah aku pun lupa dah....ha nie da stu cerita yang agak mencemaskan......aku da la tgk berita tv3 pkul 8mlam da la stu berita yang agak mngemparkan la jgk cta dia mengenai kapal yang  dinaiki lanun time tu mmg aku cuak hanya ALLAH ja tau....aku punya takt dgr berita tu...lps tu dgn family aku pulak uat cuak lebih lg kat aku....tmbah2 mak aku dia kata "adik....kapal rijal lanun nek abh da rijal mak tak tau la pa la jd kat dia"lps2 mak aku kata mcm tu aku lari msuk bilik tnggu pa lg teyak time la....risau takt mcm2 pk nie....aku kja dok beli surat khabar ja la nak tau perkembangan time tu...dgn pihak MISC tu tak ley nak uat pa aku pulak tak reti nak berenang kalau aku reti mmg aku berenang kat laut kuala perlis tu...hahahhahahahaha.....:P lps dua tiga mnggu aku dgr kata pihak MISC antar orang depa kat sna aku rasa lega la ckit....kira sepnjang dia dok atas kapal tu mmg aku tak sedap ati la tkt tak tau nak kata....smpai la time raya dia tak dapat raya  bersama dgn aku n family kesayangn dia mmg sedih gila r....aku kira minta maaf pun kok phone ja mmg agk mnyentuh jiwa gak r...aku pun tggu la lg tggu2 punya tggu aku mai stu tahap aku mcm tak mau ja kat Rijal dah sebab aku rasa smpai bila aku nak kena tggu dia mcm nie dah la lama dah tu aku tak tau pa jdi kat dia kat atas kapl tu...aku pun pk punya pk aku rasa aku nak break dgn dia tapi entah hati aku kuat kata jgn sebab hati aku masih perlukan dia....ya la mau taknya aku tggu dia 4taun kot bru bley dapat dia...hahahahahah...so aku pun sbr....dgn kesbaran yang aku da nie Rijal pun balik la ke darat....time tu mcm2 raya aku raya...hahahahha..punya syok buah hati balik katakan...hahhahahaha....lps tu aku pun hidup la dgn dia bahgia smpai la sekarang....sebenarnya penantian tu mmg stu penyeksaan tapi jika kita menanti dngan hati yang tabah dan redo isya_allah penantian tu akn menjdi stu peristiwa yang menyeronokan....percaya...

18.12.2010 Konvo my lovely habby...







      Nie la buah ati aku yang aku selalu sanjung sangat nie...mesti heran kan kenapa la mamat nie pakai pakaian mcm nie sebenarnya dia baru lepas konvo taun lepas pada 18.12.2010...aku bangga sebab dia dapat jugak abihkan stdy dia kat ALAM tu walaupun sepanjang dia belajar kat sana mcm2 dia ngadu kat aku yang dia tak suka sangat tempat ALAM tu tapi akhirnya dia dapat jgk pengang diploma yang selama nie aku nak tgk sangat....tapi sayangnya aku tak dapat join dia punya konvo sebab waktu tu aku baru ja abih final exam STPM so aku tak dapat la nak berada di sisi dia time tu...tapi pa2 pun aku tetap da kat ati dia time dia konvo....time nie hanya family dia ja turun kak la sekeluarga n abang atan ja yang join dia punya konvo...depa gak da la snap beberapa gambar time konvo tu dapat jugak la aku merasa keseronokan yang di alami orang kat sana....nnt aku tunjukkan gambar konvo dia...
tengok dia bahagia sangatkan sonok tengak dia bila dia tersenyum ja...walaupun time ni da masalah yang tak dapat nak di kawal tapi dia masih boley mengawal diri dia sebaik yang mungkin....syabas!!!!!

ha nie la abang rijal....keluarga dia panggil abang atan kat dia...segak dan bergayakan...kat fb abang atan nie glamour dengan panggilan dato jelabung....

nie pulak abang mie...abang ipar kepada rijal...laki kak la...

nie pulak aa dengan adik...anak2 kepada kak la n abang mie..nie semua anak2 kesayang rijal la...(",)

nie adik dengan rijal...adik nie mnja ckit dengan ijal nie ..kadang2 tak jgk...kadang2 semua acu dia...kira rijal nie pencinta kanak2 la jugak...:P

ha nie pulak adik beradik rijal kak la n abang atan...da sorang lagi kak ma dia tak dapat mai konvo rijal ari tu da sebab tertentu ckit tapi pa2 pun kak la n abang atan da pun dia dah bersyukur dah....

      Waktu konvo nie dari pengalaman dia cerita dia best tapi time nama dia panggil dia kata dia takut sangat gementar dia hanya ALLAH ja yang tau....sampai dia kawad pun dah mcm tak semngat ja kalau aku da aku rasa aku gelak ja kat dia..ahhahahahah...pa2 pun dia dah tercapai pa yang dia nak moga lepas nie dia akan bekerja bersungguh2 demi masa depan dia...amin...aku sentiasa mendoakan kejayaan dia di dunia n di akhirat...SAYANG TAHNIAH ATAS KEJAYAAN YANG SAYANG DAPAT....LUV U <3




TENTANG BUAH HATIKU YANG TERSAYANG....

     


           Gambar yang atas nie dia adalah buah hati aku nama dia MOHD RIJAL FAHMI BIN TALIB...dia nie la yang selama nie yang banyak menyinari kehidupan aku selama aku break of dengan bf aku yang lama dulu...aku dengan rijal nie dah masuk 4tahun dah bersama....aku minta2 la kali nie kekal sampai akhir hayat aku....yang dulu pun 4 tahun gak tapi jodoh kami tak panjangkan nak uat macam na...tapi bila aku jumpa first love aku nie aku bahagia sangat2 sampai aku tak nak gambarkan macam na dah...hahhahaha...dia nie baru abih belajar kat ALAM TERENGGANU rijal nie baru grad diploma ari tu...nnt dia nak belayar dah...huhuhuhu..tinggal aku sorang2 kat darat...waaaaaaaaaaaa.....sedih gila...dah la taun nie tak raya sekali....erm tak pa la nak uat macam na da yang tu yang dia minat takan nak halangkan..ooopsss!!!b4 aku lupa aku dengan dia dah hidup bersama pada 1.4.2008 erm...waktu tu aku baru ja fom 5 time tu jgk la rijal nie nak nek kapal mmg aku sedey gila r ari2 ley di katakan teyak ja keja....tapi akhirnya aku pasrah ja dengan pa yang ALLAH tetapkan kat aku dgn dia...last2 aku dgn dia kekal jgk akhirnya.... .rijal nie baik orang dia tak cakap bnyak tapi sekali marah nek gerun aku sampai boley teyak la kira...hahahahaha....rijal jugak dia nie sorang yang kuat jelez aduhai mmg pening gak aku di buatnya...tapi dah sayang apa pun tak pa...hahahahaha....janji jangan lari dari aku dah...hahahahaha...handsomekan buah hati aku mmg tak boley kata apa la kehandsmeman dia kan....hahahahahah....dia la prince cham aku...kan syang kan....hehehehhe...pa2 pun aku sayang dia lebih dari segala2nya....walaupun aku suka buli dia,dia tetap sabar dengan kerenah aku....hahahahha...macam2 aku uat kat dia tapi dia tak kisah...hahahahaha...jahat kan aku...tak pa la buli manja2 ja...hahahahaha....dia pun manja sangat kena bagi yang boleh mncabar ckit..hahahahahah.... LOVE U HABBY  <3

tentang diriku...



     Nama sebenar aku NUR NAJIHAH BT NORSHAHIDI kawan - kawan aku semua panggil ghah, jiah, jihah dan gee... tapi family aku panggil aku adik sebab dulu ingat aku yang last tapi da lagi adik bawah aku... aku dah tak sekolah dah tapi sekarang aku tengah tunggu result stpm aku entah bulan berapa nak keluar aku sendiri pun tak pasti.... umur aku sekarang dah mencecah 20 tahun... sedih sangat sebab aku lebih suka usia aku belasan tahun... aku ada 3 orang adik beradik yang pertama akak aku nama dia NUR DALILA yang kedua tu aku la yang ke tiga adik kecik aku nama dia MOHD NUR AKMAL.... aku sekarang tinggal kat PERLIS INDERA KAYANGAN...kampung aku pun kat sini gak kat MATA AYER.... aku nak cerita pa lagi eik tentang diri aku nie....


   Perwatakan aku nie aku nie lain la ckit dari adik n akak aku , aku nie jenis kuat merajuk , ego tinggi , kuat teyak , aku nie orang dia manja ckit...hehehehehhe...aku nie jenis kalau nak sesuatu benda mesti kena dapat kalau tak aku akan memerontak sampai aki teyak la kira...hhehehehehehhehe....terok kan peragai aku...walaupun peragai aku macam tu family aku tak kisah sangat family aku faham sangat dah dengan peragai buruk aku nie....hehehehhehehe...tapi aku nie da la jgk baiknya sampai orang lain boleh pijak atas kepala aku sendiri la kira... tapi aku dalam family aku, aku nie seorang yang pendiam tapi bila dah jumpa kawan - kawan aku , aku la yang paling cakap banyak sekali....aku nie orang dia yang periang tapi aku seorang yang pendendam jugak...


   Aku da kawan yang paling aku sayang dan yang paling baik dengan aku kira macam kami nie adik beradik jgk la...nama kawan-kawan baik aku nie FIFI FAHANA , FATIN AMIRAH , ZULAIKHA dan NUR HARNIDZA....depa nie la kawan baik aku susah senang kami, kami semua kongsi...hehehehehhe...kami kawan dari sekolah menengah lagi... peragai depa nie semua gila2 seronok sangat dapat kenal depa semua nie....tak rugi kalau kawan dengan depa nie...sayang korang la....


    Aku nie suka warna pink, merah, putih n hitam.... tapi yang paling aku suka wrna pink...aku nie pantang nampak pink semuanya cntik tak kira benda pa pun semua cantik kalau dengan warna pink......mak aku suka marah aku cikit pink semua pink tak abih-abih....hahahhahaha....aku juga suka minum apple jus n cuppucino baleded yang nie mmg aku pun kesukaan la....makanan aku suka ala2 barat cikit....tapi kalau tempat nak makan aku mmg cerewet cikit tak ley tmpt yg kotor cikit aku mesti tak mau...mengada-ngada cikit aku nie....


   Aku rasa takat nie dulu la aku cerita tentang diriku....nnt2 aku cerita lagi eik.... selamat berkenalan.....hahahahahahahah..... :)