Zaman Sekolah Menengah..

Asalamualaikum....hai semua hope sihat..
maaf la tak sempat nak update blog nie...
cewah mcm da org dok tggu2 aku update kan..
perasan mcm artis..
hahhhahaha...
biar la dengki!!

Tiba2 malam nie teringat balik zaman sekolah menengah dulu..
ingat2 balik lawak gila...
dari fom 1 smpai la fom 5...
fom 1 dengan cara fom 1..
fom 1 aku 1D...
da la geng2 aku ckit2..
ada geng ok ko ade...
hahahaha..
masa aku f1 aku da la sorg ckgu nie ckgu math..
aku mmg tak suka dia sebab dia ajr tak faham...
ckgu nie ckgu cina nama dia Teacher Chang...
mmg kelas aku tak suka gila la ckgu nie sebab dia ajr tak fhm..

time dia ja aku selalu makan dgn geng aku..
bukan nak tgk pa yang dia ajq kat depan..
keja makn ja..
lepas tu dia selalu pggl nama aku sruh aku buat kat depan..
aku selalu buat alasan mcm2..hahahah..
teruk gila la time tu..

masuk f2...
geng aku pelan ramai 12org..
pergh!!kalau p mna2 mesti tak tggl sorg semua p...
f2 nie paling nakal la aku rasa..
buli ckgu geng aku...
ponteng kelas geng aku..
kena halau kelas geng aku..
kena tibai geng aku..
nak kena curah air pun geng aku..
yang psal buli ckgu...geng aku selalu buli ckgu bi..
nama cikgu tu aku ingt lagi teacher Fauzani...
ha dia selalu jadi sasaran geng aku la...
kaw2 kena buli...hahaha..
ponteng kelas sebab tak mau masuk kelas ckgu geo...ponteng p dewan sekolah..
hebat gila time tu...

kes halau dari kelas ckgu BM aku...
nama dia ckgu Nazirah...
pergh!!!ckgu nie selalu gak la kena buli dgn geng kami 12 org nie..
kaki bising dalam kelas geng 12 org nie la..
sampai ckgu tu benggang terus ckgu tu kata 
"kalau tak nak belajar keluar dari kelas saya!!"
geng yang 12org nie keluar la berduyun2..
lagi pnas la ckgu tu..
hahahhah..jahat gila zaman tu..

kes kena tibai  pulak sebab masuk kelas geo lewat..
nama ckgu geo nie cikgu Natrah...
n ckgu dpt tau kata geng 12org nie p dewan..
balik2 kelas tu kena hingaq la sat..
lepas tu kena la tibai kat tapak tangan..hahaha..
sorg kwn aku nie serah diri..
benggong gila...
mmg lawak gila..

kes nak curah air tu...
geng 12org nie masuk kelas KH..
kelas tu pulak dekat dgn KOOP..
mmg kena la...b4 masuk kelas beli mkanan bnyak2 letak atas meja..
lepas tu makan ramai...
lepas tu bergosip la..
ckgu KH aku nie nama dia cikgu CHE ANI..
ckgu nie lelaki geng 12 org nie selalu mintak markh lebih..
kami bising ja mesti dia kata 
"nie geng tu sat g aku curah ayeq nie kat atas kepala 12org tu baru tau"
ckgu nie mmg style dia mcm tu...dia siap sedia dah satu jak air tu atas meja dia...
senang sapa bising dia curah air tu...

da la sorg budak kampung nie masuk kelas kami..
kami nie mmg tak suka la budak kampung nie..
mcm2 gelaran kami pggl duit syilling la..
telingga capang la..
tiba satu ari tu kelas seni..
mai pulak ckgu pritkal..
cikgu lelaki nama dia ckgu ASYRAk...
mmg ensem la..
da la gak yang tergila2 kat ckgu tu..
lepas tu ckgu tu nmpak meja kawan aku nie dengan meja budak kampung tu jarak...
ckgu tu tnya..
kenpa jarak kan meja??
kawan aku jawb..
musuh...
ckgu tu pa lagi bg la ceramah smpai kawan aku merajuk..

mmg lawk gila zaman f2 tu..
gila peragai..
jahat mmpus..
nakal tahp gila la...

nnt aku smbung di part 2 ok..bnyak g cerita pada zaman kegemilangan...hehehe...sekrang nak tido...bai..salam... :)







Samsung Galaxy Y @ Young..


Hai semua yang sudi baca blog rina nie...rina nak ucapkan tq sebab sudi bca...walaupun tak da pa sgt pun dgn post2 yang rina buat kan...bukan da cerita2 panas or pa2 ja la...dah mkn ke..???mesti la dah mkn kan...dah kol 3 dah kol kat malaysia nie...kepada penggemar baca blog rina yang duduk di oversea tu selamat  mlam...selamat pagi @ selamat petang la yek..hehehe...mcm ade peminat yang duduk kat overseakan...kelas kau jah!!!hahahahah..dah la bukan pasal oversea yg rina nak cta...bukan psal mkn yang rina nak cerita...nak cerita pa yang korang bca kat ttle post rina tu...

SAMSUNG GALAXY Y @ YOUNG...rina dah beli fon nie..hehehe...dlam 4minggu mcm tu la...terpaksa beli sebab fon satu lagi dah rosak...rina da dua fon satu da 3G satu lagi biasa2 aje...yang da 3G tu boleh fon tapi tak ley msg...yang satu lagi boleh msg tapi tak ley kol..jadi rina tkar la yang fon yang tak boleh kol tu...sbb fon tu dah teruk sgt2 dah...ckp bru "hello" lup.... dah of...baru nak taip huruf " A " dah lup...teroff dah fon tu...bila cakap ja fon smbil change org yang kita sedang cakap tu akan komlen..."awt duduk kat kipas ke  nie"..."hujan ka kat sana" so pndai2 la korang la nak pk mcm na maksd kipas dan hujan tu...

tu yang terpaksa tukar jugak tu...kalau tak tggu hubby balik je baru nak tukar...tapi memandangkan dah thp gaban dah tak ley guna..tukar aje...boleh la thn best dia...huhuhu...adik rina asyik ambik fon rina main game angry birds aje...entah pa yang seronoknya rina pun tak tau...rina hanya guna untuk msg n kol aje..dgr lagu...buka internet abih la tu ja la ayng rina tau..pagi2 bgn dari tido buka email dari fon dulu nak check email dari hubby...lepas tu dah tak de dah la...yang pasti dpt fon baru maaaa....hehehe...

p/s : abg balik la cepat...bila nak balik nie...sabar ye ati tuan awk g jari rezeki kat lautan...sabar ye insyaallah cukup 6bulan tuan awak akn balik..awk tggu ye tuan awk... :'(


Sudu n Garfu...



Asalamualaikum...kum pa kom bik...bik pa bikmin...min pa..min tol..tol pa...tolak..lak pa...lak sa.,..oppssss...sori teringat zamn kanak2 dulu pulak...huhuhu...dah tak nak cta pnjang lebar dgn ampa semua..nak teruskan kepada ttle aku yang mcm unik ckit tu...


dah tak payh nak buat muka toya...kenal ke sudu dan garfu...kalau tak kenal nie nak bg tau camca dgn garpu...ha tobat kenal kan..hahhahaha...adik beradik ja cik kiah oi..kalau agak tak tau jugak p duk dalam gua...pa yang korang phm dgn sudu n garfu nie...


ye la kan mesti la faham sudu n garfu di perbuat dari logam atau pun besi...dah la aku pun...sudu n garfu tu ada cerita di sebalik cerita...ha nak tahu pa...owg putih kalau tak da sudu n garfu tu mmg pakat p la ...tobat tak reti nak makan kan...mcm org kita la jugak org kita jugak memerlukan sudu dan garfu untuk makan...kalau tak da garfu jadi tak lengkap la penyediaan makanan tu kan..


jadi sudu dan garfu amat memerlukan antara satu sma lain..bak kata org putih complete each other...ha tu bak kata org putih la...jadi kita jugak di ibaratkan mcm sudu dan garfu jugak..kalau pasangan kita tak da kita akan rasa tak lengkap ja kan kehidupan kita...


mcm2 makna tersirat dan tersurat dalam makna sudu dan garfu sebenarnya..kalau kita teliti dan fahami...mcm na pun tak kan lari punya la sudu dgn garfu tu....korang pun kalau nak mkn mnggi ke benda yang berkuah la senang tak kan korang nak guna sudu ja kot...sah2 tak lekat mknan korang tu kan...so pa lagi korang akan cari la garfu kan...haaaaaaaa...mcm tu la jugak korang dgn pasangan korang..kalau sorng ada mslh mesti korang cari pasangan korang kn..dah la tak payah nak menafikan lagi yang benar..


bak kata aku la kan kalau sudu tak da dismping garfu rasa tak lengkap satu2 hidangan...mcm tu jugak aku dgn rijal...cewah terjiwang pulak...we complete each other... :)

Mintak sponsor




  • Mula sekali ASALAMUALAIKUM pembuka bicara...cewah mcm syarahan pulak..hahahaha..adekah semua nye sihat...hope semuanya sihat la yek...kalau tak sihat pun buat2 je la sihat..hahaha..alhmdullah semuanya dah selesai dlm hidup rina..moga akan bertemu kebahagian dan jugak kejayaan dlm hidup rina..amin...ok tak nak panjangkan cita ye..teruskan pada crta yang sebenar..
  • pa yang korang bca kat ttle rina tu...hahahahhah...mintak sponsor ok..b4 nie penah la mintak sponsor untuk teater...tapi untuk sekian kali lagi nie nak mintak lagi sponsor..bukan untuk teater or pa2 ja la yang terlintaskan fikiran korang tuu..
  • tapi mintak sponsor kat my hubby...hahaha...dah2 korang kan kalau cakap aje mesti nak kerut dahi bagai..tak perlu la..tak payah nak kerut dahi rina akan gtau jugak...hahhahha..lawak la korang nie...rina nak mintak sponsor facial treatment...boleh tak mintk???belum tentu dpt ok...korang ingt hubby senang2 ke nak sponsor..jgn harap la...tapi doa2kan la dia bg...hahhahaha...nak cntik untuk dia jugk kan...so tak rugi pun kalau sponsor...hahaha..
  • boley tak rina cakap mcm tu..??jahat tak???ala facial treatment ja pun...bukan mahal pun...rina bukan mintak keta ke pa2 la yang selalu org lain mintk...kejam tak kejam sgt la rina nie kan...suka hati la nak kata rina pa pun...bak kata pepatah org muda ADE AKU KISAH!
  • mintak tu lulus la pa yang rina mintak walaupun rina tahu kata tak akan bg...kalau tak cuba mna qta tau kan...hahahahhahahaha...doa2 ckit kot dapat...nak kena bodek la ckit...bodek pun tak tentu dpt lagi..hahahahah...kita tggu dan lihat la nnt yek... :P
p/s : abg nak buat facial treatment...plizzz..nak cntik untuk abg jugak kan...nnt abg balik terus abg tak nak g keja dah...hehehe...cepat2 balik tau....

RAse Nok MAroh JE RAse...




Asalamualikum hai semua selamat petang rina ucpkan..
hope yang sudi bca blog rina nie sihat2 belaka ye...
mood tak baik ckit sejak dua menjak nie...
selalu kena buru dah nek rimas dah...

nak tahu kisah lebih lanjut bca la bg abis yek...
hehehe...
sejak dua menjak nie rina selalu kena buru dgn seorg lelaki...
lelaki nie ex rina zaman sekolah lagi..
cple dalam 2minggu terus break sebab biasa la muda2 lagikan..
jumpa yang lagi baik lebih baik lepaskan yang tu..
lagi pun ex rina nie a.k.a pemburu nie..
dia seorang yang suka menggongkong ckit dulu..
dat y rina tggl dia...
lagi bercinta zaman monyet kan..

sejak rina break dgn dia...mmg kami lost terus..
tak penah berhubung..tiba2 dia muncul pulak dah time rina bahagia dgn RIJAL..
aduhai..
mmg sepoi tol la..
smpai la sekrng keja nak buru ja rina...
smpai rina nek meluat n menyampah thp gila dah la...

baru2 nie dia ade fon...
propose nak meminang rina..
owh my god...
agak2 la rina dah berpunya..
dah berbuih rasanya cakap yang rina dah berpunya..
mak dia pulak sokong dia..
atas sebab anak last..
huh!!
nk je aku cekek...

sebelum nie kita selalu dgr fmly qta paksa qta tunang dengan pilihan depa..
kali nie tak famly sebelah ex rina yang paksa rina untuk menerima pinangan dari pihak depa..
dunia sekarang dah terbalik rasanya...

lepas tu buat hal lagi tak cukup dgn propose..
fon pulak tanya saiz cincin rina...
nak je aku g sepak terajang dia smpai dia lupa rina...
buat mcm dlm dunia nie rina sorg ja yang ada...
RINA TAK SUKA DI BURU TAPI RINA SUKA MEMBURU...

dia buat hal pulak dah nak tau saiz cincin la bagai...
aduhai...
pening kepala dgn manusia yang jenis tak tahu nak phm perasaan org lain...
siap nak bawak rina g test cincin la bagai...
hello...!!!
rijal pun tak penah buat kat rina mcm tu ok...
tak penah nak propose pa2 pun ok...
dia adalah org pertama..

siap bg tarikh lagi ok nak datang...
mula2 cakap nak mai bulan 5...
ok fine rijal dah balik..
so rina akn selamat bila da tempt untuk berlindung...
tiba2 tukar pulak nak datang bulan 3..
nak datang time hari jadi rina pulak 31.3..
31.3 tu pulak jatuh hari ahad..
mmg tebaik..

hope sgt benda2 mcm nie tak akan jadi..
cian ke rijal...
dah la jauh...
nak tlong tak dpat..

insyaallah rina sendiri akan g jumpa ibu ex rina..
nak try la slow talk..
myb boleh kot kalau cakp dari hati perempuan ke hati perempuan...
pening kepala...
rina akan buat pa saja demi hubungan rina dengn rijal..


p/s : abg balik la cepat..huhuhu...nak sgt2 abg time ade mslh mcm nie..huhuhu...sakit kepala ayg nak hadapi semua nie sorng2...

Jumpa EX BOYFRENDZ...



Asalamualaikum..hai semua...
malam yang cukup indah yang di sinari dengan bulan purnama..
owh sgt2 indah...
kepada sesiapa yang ada boyfrendz nie bulan la selalunya akan menjadi pengganti...
hahahhahaha..so sweet...
bulan pasal bulan aku nak cerita..
bukan pasal boyfrendz yang aku nak cerita...
aku nak cerita aku jumpa my EX BOYFRENDZ ok..
hahahaha..
bca mcm ganas kan...JUMPA...
hehehe..ganas tak ganas bca dulu blog aku smpai abih baru tau ganas tak ganas..

tadi aku kuaq dengan akak sepupu aku g kenduri tengah hari la korang tak payh la nak buat muka toya...
lepas tu alang2 depa dah culik aku...depa bawak la aku sampai ke mlam...
nak jadi ken ceta lepas aku blik ja makan kenduri akak aku ajk p umah dia...
tak pa la g la balik umah akak aku tu..

tiba malam yang indah nie...
mak chaq aku ajk kuaq makan pulak kena ke aku la...
aku nie dah la kaki mkn..hahahaha...
walaupun badan kering ok..
hahaha..
naik la keta dgn abg farid aku...
keta baru ok..abg farid baru beli..

kami semua pun bersetuju makan di KUALA PERLIS...
jeng2...jeng2...jeng2....
kami pun pakat pilih tempat yang nak mkn..
akhirnya dapt jugak la tempat untuk mkan..
nama gerai aku tak pasti pa..
tapi sebelah dengan kedai mona...
KEDAI MONA IKAN BAKAR...
yang popular tu kat KUALA PERLIS...
sapa2 yang mai perlis msti p makan kat mona...

dalam keadaan yang sesak sebb ramai gila yang nak mkn kat c2..
aku ja la jaga tempat kan...so tak pa la...
mak chaq aku dgn akak aku g la pilih nak mkn pa kan...
so depa dah buat pilihan..
depa ambik ikn bakar...
sotong celuk tepung..
sayur cmpur,
dengan mentarang bakar..

abih ja selesai semua...kakak n mak chaq pun duduk la balik kat kerusi yang di pilihnya..
tiba2 aku nmpk kelibat mcm ex boyfrendz aku dulu...
ok tak pa aku tgk ja dia mai dgn spa..
tengok2 dia mai dgn family dia...
ok...
nak jadikan cerita nie lagi best la kan...family dia terpacak tepi mak chaq aku...
ok fine..now i know family dia kawan mak chaq aku dan kawan sekerja mak chaq aku..
ohhhh my god...
yang ex aku nie dah belah dah...
malu la kononnya...
aku nie senyum tak mau2 kat ayh n mak dia..hahahahahah..
tiba2 cinta berputik pulak...
hahahahhaha..

sembang bagai nak rak la
yang aku nie tgk ja ex aku yang duk jauh dari family dia tu...
hahahahhaha..
dah abih ja family dia sembang dgn mak chaq aku..
family dia pun belah la p kat meja ank dia pilihkan...
meja dia tak jauh la dari tempat aku duduk tu...

tiba2 ayh dia mai kat meja aku dgn bawak cucu bagai...
aku nie dah la pantang nmpak budak..
aku dukung la...
ok dia nmpk aku dukung ank saudara dia...
ok fine..
so sweet kan...
hahahahahhaha...

bila dah nak balik...dia dah tggu kat depan..,
owh....tidaaaaaaakkkkkkkkk.....
dia SENYUM kat aku ok..
lololo...so sweet...
tiba2 tercair pulak dengn senyuman yang di ukur....
jath cinta seketika..
dan tiba2 datang pulang bayangan wajah kekasih hati..
tak jadi nak jth cinta..hahahah...

~the end~

Happy Sangat2....^_______^



Aslamualaikum semua warga blogger2 semua...
hope korang sihat la yek...hehehhe..
tahu dah kata korang akan sihat..
aku tak nak merepek panjang2 mlm nie..
terus nak cta pa yang berlaku kat aku mlm nie...
hehehehhe...

malam nie aku dapat call dari no panjang...
ha korang tak payh la nak kerutkan dahi dan buat muka hairan ok...
kepada sesiapa yang berpasangan dengan org seafrer mesti tau punya la..
aku dapat panggilan dari no +87+++...
ok korang ada ...korang mmpu...
sah2 la korang tak mmpu kan..
so jgn jeles kat aku ok...
hahahahahh...

angkat2 aje fon tak bg salam...tak tnya pa pun...
terus cakap " ABG I LOVE U"
lepas tu hubby gelak tak mau2...
bahagianya rasa...
senyum smpai ke telinga nie..
tengah create blog nie pun tengh senyum lagi ok...
hahahahha...

bahagia gila dapat dengar sora hubby...
rasa tenang ja..
cakap fon 20min ja tapi rasa mcm cakap 20jam ok..
hahahahahah...ok aku propa...
rasa rindu yang selama nie aku pendam terus hilang..
sonok tak tau la nak gambarkan...
dapat dengar sora hubby yang mnja sgt2...
dapat dengar hubby cakap i love u..i miss u...
wah cair hati aku...

hubby sempat cta pa yang berlaku ari nie..
hubby ngadu mcm2...
cian pulak..pujuk kejap hubby tadi..
so sweet my hubby nie dia tahu kata rina akan pujuk hubby..
rasa nak ja peluk hubby ketat2...
pa yang penting malam nie rina tak tido lena rasa..
sebab rasa sayang nak tggl kenangan malam nie..hehehe..

nak ja g ambik hubby balik sekrang..hehehe..
tadi hubby cakap tak tahu lagi dapt msuk pasit gudang ke tak..
tapi dia harap dapat la masuk setidak2nya dapat balik malaysia..
aku jugak mengharap benda yang sama..
kalau dapat ley calling2 n msg hubby ari2...
ataupun ley g kat hubby kat pasir gudang..wah..
sonoknya...
tak sabar pulak rasa...


P/S : sayang hubby sgt2...rasa nak nagis ckp dengan hubby...balik cepat2 ye hubby..bb rindu sgt2..nnt qta g holiday ok...hehehe.. :) sayang hubby ketat2...cium ckit hubby...mmmmmmuuuaaaahhh =*

OK da org Propose!!!



salam semua..muncul la aku kembali di blog nie ha..
hahahha..
suka hati aku la blog aku..
korang tak payah la nak cbuk sgt..
malam yang berbahagia ini...
cewah..cewah sopan satun dengan tatasusila pulak..
hahahahha..
malam nie nak cta ckit pa yang korang dah bca kat title aku tu..
nampak tak tak perlu kot aku nak perbesarkan lagi kan..hahahaha

dah nak strt cta dah nie...
pada malam yang cukup indah..
aku tengah baring2 atas katil aku yang empuk gila...
sambil melayari fb...
tiba2 aku dapat satu panggilan dari mamat nie..

untuk pengetahuan anda dia adalah ex BF aku dulu2...
dan untuk pengetahuan korang jugak aku tak nak pun angkat fon dia tapi aku terangkat...
so terpaksa la aku cakap cakap jugak..
permulaan bicara biasa la mukadimah la dulu..

tiba2 nak jadikan cerita yang lagi menarik tu..
dia tnya la aku bulan 5 nie ada cuti tak??
aku pun kata la cuti pa pulak dah???
dia kata cuti sekolah la..
mana la aku nak p tau cuti ke tak..
aku pun tanya la dia kenpa yang dia tnya aku cuti ke tak..

tiba2 dia propose nak mai merisik...
owh!!!my god ...
tergamam sat aku kat c2...
otak aku menari2 berfikir adakah aku bermimpi di mlm ari..
hahahahah..dan lagi mmpi ok..
lepas 5saat kemudian aku tersedar dari mmpi aku...
aku cakap la gila kot..
cari la yang lain..

ok dia kata pa tau...di sebabkan umur dia dgn aku dah meningkat..
dan dia nak aku halal di sisi dia..
ok aku tergamam...
laki aku pun tak propose kat aku lagi ok..
hahahaha...
last2 ibu dia cakap dgn aku...
mcm biasa la ibu dia cakap kali nie tak main2 dah nak mai betol2 bulan 5 nie..
mak dia jugak cakp dah tak larat dah nak iron baju anak dia..jadi nak cpat2 la langsung..
senang ckit ada org jga anak dia..
ok terfikir sejak...ingt aku nie pa kalau kawen dengan anak dia aku akan jadi bibik kepada ank dia la...
owh...tidak ini sudah melampau...
(marah sejak) 

di akhir panggilan aku cakap tq d propose...
bnyak kali sgt dah propose benda yang sama..
laku jugak sebenarnya aku nie...
(tergelak kecil di dalam hat)
hahahahahaha...

1 bulan 1 hari dah!!!!

Daisypath Vacation tickers
Oh yeah dah masuk sebulan 1 hari dah...


Asalamualikum org rumah..hahahahhaha...
saja nak propa ckit2...
asyik tengok sepupu aku ja yang suka propa perhatian ye sepupu ku
NABILA IZYANIhahahahahhahahha...jgn marah ye sepupu kesayangan ku..hahahha...
saja ja nak guna nama sepupu pulak kat blog kesayangan aku nie..hehehe..

ok la nak teruskan dengan perbincangan kita pada malam nie ialah mengenai 1bulan 1hari...
perbincangan la sgt tapi lebih kepada cerita sebenarnya..
hahahahaha..saja nak propa lagi...hahahaha..
dah2 aku tak nak melalut panjang sgt kang da pulak yang menyampah..

kepada korang baca nie sudah sedia maklum la kan yang hubby aku dah g sail...
so dah genap la sebulan dah hubby g sail...
oh yeah...tak sabar rasa nak tggu hubby balik....
hahahahahha...
walaupun tau kata lambat g..hahahah..
biaq la kat aku ade aku kisah!!!
tggl lagi 5bulan lagi hubby dah nak balik...
rasa mcm esok ja hubby nak balik...

tak sangka kata cepat ja masa berlalu..
mcm tak rasa ja masa tu berlalu dengan cepat....
hahahhaha..propa lagi..
pa2 pun bersyukur sgt hubby dah selamat melayari di lautan dalam selama 1bulan 1hari nie..
hope dia tabah dan kuat untuk mengharungi liku2 hidup dia sebgai seorang nelayan..
hahahahhahaha..propa lagi..


pa2 pun aku tak sbar nak tggu hubby balik...
nak smbut hubby dengan senyum yang tak terhingga..
hahahahha..
propa lagi..
ok nie semua terpengaruh dengan sepupu aku yang suka propa..
Nabila Izyani..pa2 pun tak sbr nak tggu bulan 5..
cepat la bilan 5..hehehhehe...
 =)







OK nie la sepupu aku yang suka propa NABILA IZYANI :)







Alamak dah mencecah 8 bulan 1 hari dah....!!

Daisypath Anniversary tickers
4 YEARS 8 MONTHS 1 DAY


Haaaaaa....pa yang duk buat muka hairan baca title blog rina tu...
dah2 jgn buat muka hairan dan berkerut dahi tu...
hahahahhaha..
jgn isau hubby rina tak balik pun lagi dan 8bulan 1 hari tu bukan bulan hubby g sail pun..
jgn risau dan gundah gulana ya...hahahahahaha..
nie ha my anniversary yang ke 8bulan..
rasa teruja pulak sebab tak sangka dah mencecah ke 8bulan dah..
hope jodoh kitaorang kekal ke akhir hayat...amin..

terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan kebahagiaan kami berdua..
dan rina nak memanjatkan kesyukuran kepada Allah sebab memberikan jodoh yang sempurna..
terima kasih Allah kerana kau pertemukan dia untuk ku..
jika dia lah jodoh ku...
engkau redhai lah hubungan kami yang lama terjalin...
jika dia lah yang terbaik untuk ku engkau pimpinlah kami ke jalan yang di redhai olehmu..
satukan lah kami jika itu yang engkau janjikan untuk kami berdoa..
amin ..
insyaallah..

Sayang..terima kasih sebab sudi menjadi putera hati rina..
terima baik buruk rina..
terima segala2nya dari segi family rina...
thankz telah memimpin rina ke jalan yang benar..
terima kasih sanggup menjaga makan minum rina sepanjang 4tahun 8bulan 1 hari..
sayang..
rina berusaha untuk menjadi yang terbaik untuk sayang..
dan rina janji cinta,kasih sayang,rindu rina kat sayang tak akan pernah berubah..
CINTA rina kat sayang ibarat ROMEO and JULIET..
KASIH SAYANG rina seuntuh TAJ MAHAL...
RINDU rina SEHALUS PASIR di PADANG PASIR..
rina berjanji rina akan menjaga sayang hingga hujung nyawa rina..

rasa mcm tak caya dah tahun depan dah nak masuk 5tahun dah perhubungan kami..
5tahun adalah jangka masa yang agak panjang dan lama..
segala2nya kami berdua mengukir di setiap tahun..
kesedihan,kegembiraan,kemarahan,pergaduhan..
telah kami rasai...pelbagai dugaan jugak kami telah tempuhi..
hope hati kami berdua kuat,tabah dan sabar untuk mengharungi liku2 hidup antara kami berdua..
hope bahtera yang kami dua bina ini sentiasa direstui dan dipenuhi dengan doa2 dari rakan2...
family dua2 belah pihak dan jugak dari kami sendiri..
amin..
hope jodoh kami berkekalan..




cinta kami yang penuh dengan warna warni..

Kisah semalam..

Rasa mcm lama ja aku tak update blog nie..
tapi tak da la berabuk sgt pun masih lagi dalm kawalan..
hope semua yang sudi membca blog rina nie...
semoga sihat2 la belakenye ye...
hehehehehe..
hope semuanya sweet2 belaka..

ok dah la tak nak sembang panjang sangat sebab aku da cerita nak kongsi..
cerita kisah semalam..
sah2 la semua org tak tau pa yang berlaku semalm kan kat aku..
ha nie la nak cta..semlam aku g BSN..
teman adik kesayangan aku ADIK MA...
beli no pin upu...
biasa la kalau dah abih exam yang besar2 nie kan..
jadi tak pa la dah teman dia nampak pulak mamat polis tu...
muda lagi ok...
hahahah..
yang penting..
ensem gila mmpus..dengan putihnya..
dengan tgginya...
aduhai terpana kejap..
dapat gak cuci mata kat BSN tu tak da la bosan sgt tggu giliran..
hahahahahha...
cuci mata ja bukan nak ngorat pun..
lepas tu jalan ARAU - KANGAR..
jumpa lg mamat ensem..
keta rosak pulak tepi jalan..
naik keta satria ok my frtve car..
mmg sempoi la...
tggi putih jugak...hahahahaha
mmg terbaik la...
dapat lagi cuci mata..
kira semalam jodoh aku dengan org ensem ja la...
hahahahhahahah..
i like... :P 
mood : nakal ckit semalam..
tiba2 tak ingt dunia...
pa yang penting aku dapat usya sudah..
ayt mau kejam...
jgn isau tengok aja hubby yang jauh tu tetap di hati..
tak akan curang punya la...





cc : abg balik la cepat rindu membuak2 dah nie...dah la amos pun mcm pa entah...sakit jiwa dan raga ja...  
I LOVE U..
I MISS U..

4weeks...


Asalamualaikum....untuk hari nie ja aku da post 2 termasuk yang nie...tapi tak pa la suka hati aku kan dah nama pun blog aku...hak aku...ada aku kisah semua tu...kalau tak suka mcm biasa la sila bawa jari jemari korang ke sebelah kanan korang nampak kan tanda " X " sila la click kalau korang ras dah menyampah dah nak bca..hehehehe...(ayt ganas tak)hahahahahha...jgn ambik hati gurau aje...kalau tak ley gurau g duduk dalam gua...

Haaaaaaaaaaaaaaaa...jgn duk tatap lama sgt gmbar kat atas tu marah aku...tengok ckit2 dah ler...aku letak pun sebb nie blog aku suka hati aku la nak letak gmbar pa pun kan...hahhahahah..kena lagi..hahhahha...dah2 tak nak gurau2 dah...tapi plizzz jgn tatap lama2 my hubby...pliz....(lagak mcm hubby tu artis)..untuk pengetahuan korang gambar kat tas tu gambar my lovely hubby...mesti la korang dah sedia maklum dah kan...so tak perlu la aku nak perkenalkan lagi..

untuk pengetahuan korang gambar tu 2tahun yang lepas...dia first2 sekali nak g sail...korang nampak tak terserlah keenseman hubby kat c2....ok bgs kalau korang tak nampak...aku mmg tak nak korang nmpk pun...biar la aku ja yang nampk...tettttttt...hahahahhahaha...gambar yang terbaru yang baru hubby sail tak de sebab hubby tak nak bg...so tak pe la tak kisah...

ermmmmm...pejam celik pejam celik dah 4 minggu dah hubby g sail...cepatnya masa berlalu...over tak aku...hahahahah...pada hal aku rasa lama gila ...mcm dah 6bulan dah hubby g sail...padahal baru 4minggu...aduhai lmbt g nuh nak buln 5 tahun depan...tak pa la org kata pejam celik pejam celik kejap ja la kan...org kata...so try la buat kepada sapa yang berada dalam keadaan aku sekrang..mesti korang rasa cepatnya....(dalam hati ye la tu cepat!!!)dah genap dah 4minggu...tak masuk lagi sebulan aduhai...bak po lambt bebeno nie...

tak pa la sabar tu kan separuh dari pada iman so tak slh aku bersabar..
perit hanya allah ja yang tahu kbertapa perit nya hati nie nak menunggu saat indah tu...huhuhu..
sedih!!!...tak pa la yang penting berdoa untuk kesahjetraan dia dan jugak anak2 kapal yang lain...
moga dapat menjalani dan liku2 lautan....tu ja yang termmpu...amin...

cepat balik ye semua warga KAPAL SERI BALQIS...semua partner2 masing tak sabar nak bertemu dengan kamu semua...terima kasih atas pengorbanan yang korang dah buat untuk kami semua....kami semua menghargai pengorbanan yang kamu semua buat....laku kan dengan hati yang ikhlas dan cari la rezeki kerana allah dan untuk keluarga...amin... big smile 4 me n all ur partner..  :)










Ohhhhh yeah...!!!

Asalamualaikum semua...hehehe...korang semua sihat ke...(mcm da org bca blog aku nie kan..)hehehe...hope semua sihat la yek...kalau da yang tak sihat 2 boleh2 la bawak bdan anda jumpa doktor...kalau takut jumpa doktor tanggung la sendiri..hahahaha...kejam ckit aku nie yek...




tengah hari yang terik nie aku nak story morry cket bout pa yang korang bca kat title aku la ye.. "Ohhhh yeah"pa la yang aku merapukan...pa yang ohhhh yeah pun tak tahu...entah2 gila kot..hahhahahah...suka hati aku la title aku da aku kisah nak letak pa pun..agak2 tak nak bca sila pegang mouse korang halakan ke " X " di sebelah kanan anda dan kemudian click ia di situ....sekian terima kasih..hahhahahaha...(ayt kejam tak??)gurau je yek...




dah2 aku tak nak melalut lgi...setelah sekian lama menunggu AMOS akhirnya pagi nie aku dapat jugak email dari AMOS....hehehehe....dat y aku happy semcm ja nie....hahahahaha....sekali dapat nah kau 6 EMAIL dari AMOS...baru puas hati kau...!!hahahahahha...ade aku kisah...lagi aku suka....ade berita gumbira katanya bulan satu tahun hadapan insyaallah KAPAL SERI BALQIS akan dry dock kat PASIR GUDANG....hope dry dock betol la kat PASIR GUDANG..huhuhu....




Ohhhh...b4 tu nak cerita la ckit sebab pa AMOS buat hal..sebab cuaca buruk kat sana...rolling 10-15 dgree....korang bayangkan la sendiri ye...huhuhuhu...hope diaorang selamat la kat lautan yang luas tu...almaklum la untuk pengetahuan korang semua sekrangkan musim tengkujuhkan...so faham2 sendiri la kan....lautan mcm na...dat y la AMOS tak dapat nak melaksanakan kejanya sebagai perantaraan....hope lepas nie ok la balik...




pa2 pun untuk pengetahuan semua aku seronok sgt sebab dapat berhubung dengan AMOS kembali...hehhehhe...setelah sekian la menunggu AMOS akhirnya pagi tadi muncul jugak...punya la aku tutup mata tak mau sebabnya aku takut tak da email lagi...waaaaaaaaaaaa....dan semua email tu semua nya aku dah bals dah...cepat tak aku...jari jemari aku menari nari laju ja kat atas keyboard nie dan senyuman terukir setelah dapat baca ayt2 romntik dari hubby... :) tq hubby...i hope u love me 4 eva,eva n eva...










Stressnyaaaaaaaaaaaa............

Asalamualaikum semua yang sudi membaca blog rina nie...ok rina nak coret ckit kat blog rina tentang stress yang rina alami...26hb smpai kehari nie 28hb masih lagi tak da khabar berita dari AMOS....aduhai kenapa ye...apa maslah AMOS untk kali nie...tak penah2 AMOS buat hal mcm nie....tiba2 pulak buat hal tak smpai2 AMOS pun....setiap hari buka email tapi masih lagi tak pa2 AMOS....tekanan jiwa pulak rasa...dah la berjauhan satu dugaan dah nie satu lagi dugaan AMOS tak smpai2 pun smpai kehari nie...dah la penantian adalah satu penyeksaan...tggu org sudah la nie nak kena tggu AMOS lagi satu seksaan...aduhai...AMOS tlong la saya 24jam saya tggu kehadiran awak...kenapa awk buat mcm nie kat saya...pa salah saya AMOS...pliz la muncul la AMOS....saya perlukan awk untuk menyampaikan dan untuk dismpaikan....AMOS,awk tahu tak awk terlalu penting untuk saya...awk tahu tak kalau awk tak ada hati saya risau...jangan la buat hal AMOS...awk tak syang sya ka AMOS..awk tak kecian kan saya ke AMOS...tlong la saya merayu kat awk jgn la pisahkan kami mcm nie...plizzzzzzzzzzzzzzzz........hanya awk ja mampu membantu...




Suka buat hal...

Asalamualaikum semua warga2 blogku sekalian...
bajet mcm da peminat blog aku kn.. :P
perasaan sendiri tak pa la...hahahaha..
tengah hari yang panas terik di perlis nie...
aku nak story mory ckit tenang AMOS yang suka hal...
sakit hati aku dah dua hari dah AMOS tak antar pa2 kat aku..
pliz la jgn la buat hal AMOS...
ari tu dah buat dah sekali nie buat hal sekali lagi..
tak larat la mcm nie AMOS....
awak tahu tak saya 24jam buka email semata2 nak tengok awk tau tak..
pliz AMOS im waiting u right now...
jangan la buat hal mcm nie..
awk buatkan saya nak menagis kerana awk..
jgn la buat jem mcm nie..
awk tak kecian ke saya ke..
2ari bagaikan 2abad tahu tak saya tak dapat email awk..
awk baik kan AMOS...
untuk saya AMOS tlong la..
saya merayu kat awak jgn la buat hal...
sedih saya kat cnie...



note ~ hubby sayang rindu kat hubby sangat2... :'(

24.11.2011...Dalam kenangan..


Asalamualaikum kepada semua pembaca2 blog rina yang rina kasihi sekalian...hope korang semua sihat la yek..alhamdullah Allah masih lagi memberi kesempatan kepada diri kita untuk kita menjalani kehidupan kita di atas muka bumi Allah nie...dan memberi kesempatan untuk kkita bernafas....ok rina tak nak buang masa dengan mukadimah yang panjang...rina akan terus kan apa yang berlaku pada tanggal 24.11.2011..

Pada 24.11.2011...rina telah digemparkan dengan pemergian sepupu kesayangn rina yang paling rina sayang...iaitu NUR AINA SYAFIQAH BT ROHAIZAL...sepupu rina nie berusia 13tahun pada tahun nie dan bakal memasuki umo 14tahun  pada tahun hadapan...tetapi dengan tidak keizinan Allah...Allah telah mengambilnya dari kami semua...sepupu rina seorang yang ceria,banyak bercakap,dan paling manja dengan rina bila kami sama2 balik ke kampung halaman sebelah tok minah...dia telah meninggal dunia pada jam 5pagi...dia meninggal atas faktor kesihatan yang telah di alami sejak bayi lagi...sepupu rina nie dari kecil telah menghadapi masalah kepada jantung dan ususnya...masalah jatung berlubang manakala ususnya pada ketika kecil tersimpul...dan telah mengakibatkan pembedahan kepda jantung dan ususnya sejak kecil lagi...dia jugak seorang kanak2 sndremdown...kanak istimewa...

tetapi tidak mengapa kanak2 seperti dia di ibaratkan kain putih yang suci...selepas nie tiada lagi gelak ketawa,pelukkan manja dari dia lagi untuk rina...rindu akn merindui saat2 sebengitu lagi...Allah lebih menyayangi beliau...allhamdullillah semuanya selamat dikebumikan di tanah pekuburan di MATA AYER...rina harap rakan2 di blog yang rina kasihi dan sayangi dapat sedekahkan AL-FATIHAH kepada sepupu rina yang paling rina sayang ini...moga dia di tempatkan dengan org2 yang beriman dan solehah...tempatnya adalah di SYURGA...kami sekeluarga amat menyayangi dia...
KAK KAH...A'AH AKN SENTIASA MERINDUI PELUKKAN DAN PANGGILAN "A'AH " DARI KAK KAH...



Selamat menyambut Awal Muharram..


Salam semua kepada semua pembaca2 blog yang di kasihi sekalian...hope semuanya sihat2 belaka la yek hendaknya...pa yang dah sedia maklum kita pun dah nak masuk tahun baru jika mengikut bulan islam...esok adalah tahun baru bg semua org2 islam...pejam celik...pejam celik....kita dah melangkah ke tahun  yang baru mcm tak percaya pulak kan...alhamdullah allah memberi kesihatan dan panjang umur kepada kita untuk kita mencari ilmu2 di dunia ini untuk di bawa ke akhirat kelak...mcm tak pecaya umo semakin meningkat...aku pun dah mencecah umur 21tahun dah kalau ikut kalender islam la..kalau ikut kalende org putih mmg la umo aku tak mencecah lagi ke angkat 21 tahun tu..hehehe...so masih muda la kan..pa2 pun pada tahun baru nie marilah kita beramai2 mendoakan kesejahteraan negara kita...marilah kita berdoa untuk tahun baru kita nie supaya pada tahun baru nie dapat memberi seluruh dunia nie hidup aman dan sejahtera hendaknya...tutup la buku baru kita buka buku baru untuk kita mencorak kan kehidupan kita dengan mendekatkan diri dari allah...insyaallah...dengan masuk tahun baru nie aku berharap dan juga berdoa moga pada tahun baru nie dapat memberi kejayaan dalam hidup aku, moga allah memberi kesempatan kepadaku untuk aku mencari lagi ilmu di dunia untuk di bawa ke akhirat kelak..aku jugak berdoa moga allah memberi rezeki kepadaku pada tahun nie..moga aku sihat selalu begitu jugak untuk seluruh keluargaku moga mereka jugak sihat selalu dan dpat menjalani kehidupan seperti sediakala...murah kan rezeki keluargaku...dan akhir sekali percepatkan lah jodoh ku dengan pasangan hidupku..amin....moga segala2 yang aku doakn allah mengaminkan doaku nie...usia semakin meningkat dan aku semakin matang...hope aku dapat menjalani hidupku dengan tabah dan sabar dengan segala dugaan yang di berikan olehNya..pa2 pun aku ingin mengucapakan SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM...ALHAMDULLLAH...